ЕРИУС СИРОП 120МЛ

Прод.код 22541 / Тегло 0.20 кг.

Марка
МЕРК | MERCK
Оценка на продукта
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

Прочетете внимателно листовката преди де започнете лечението с това лекарство   
-  Пазете листовката.Може да се наложи да я прочетете отново.
-  Ако имате въпроси, посаветвайте се с Вашия лекар или фармацевт
- Това лекарство е изписано лично на Вас и не трябва да го давате на други хора. То може да им навреди дори ако симптомите им са същите като Вашите


В листовката може да прочетете:
1.    Какво е AERIUS (ЕРИУС) сироп и за какво се използва.
2.    Преди да започнете лечение с AERIUS (ЕРИУС) сироп.
3.    Как се използва AERIUS (ЕРИУС) сироп.
4.    Възможни нежелани лекарствени реакции
5.    Съхранение на AERIUS (ЕРИУС) сироп.

AERIUS® 0,5 mg/ml syrup ЕРИУС 0,5 мг/мл сироп
desloratadine (дезлоратадин)


-    Активната съставка е дезлоратадин 0,5 мг/мл;
-    Помощните вещества са: пропилен гликол, разтвор на сорбитол, лимонена киселина (анхидрид), натриев цитрат дихидрат, натриев бензоат, ди натриев едетат, дестилирана вода, захароза, естествен и изкуствен ароматизатор и оцветител Е110.

Притежател на разрешението за употреба: Schering-Plough Europe, Rue de Stalle 73, B-1180 Bruxelles , Belgium .

Производител: Schering-Plough Labo N.V., Industriepark 30, B-2220 Heist-op-den-Berg, Belgium.

1. КАКВО Е ЕРИУС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?
Ериус (Aerius) сироп се съдържа в опаковки от 60, 100 и 120 мл с капачка защитена от деца. Предвидена е и мерителна лъжичка с деления от 2,5 мл и 5 мл.

Ериус (Aerius) сироп е противоалергичен лекарствен продукт, който не Ви кара да се чувствате сънлив. Контролира алергичните реакции и симптоми.

Ериус (Aerius) облекчава симптомите на алергичен ринит (напр. сенна хрема, алергия към домашен прах) като кихане, секреция от носа, сърбеж на носа, сърбеж на небцето, а също така сълзене, зачервени и сърбящи очи.

Ериус (Aerius) също така се използва за облекчаване на симптомите, свързани с хронична идиопатична уртикария като кожен сърбеж и обриви.

Облекчаването на тези симптоми продължава цяло денонощие и Ви помага, да извършвате обичайните си ежедневни дейности и да спите спокойно.

2. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕ С ЕРИУС (AERIUS)
Не използвайте Ериус (Aerius) сироп:
- ако проявявате свръхчувствителност (алергия) към дезлоратадин, лоратадин или някоя от другите съставки на Ериус (Aerius), по-специално оцветителя Е 110;
Ериус (Aerius) сироп се прилага при деца на възраст между 1 и 11 години, юноши (над 12 години) и възрастни , включително и при стари хора.

Прием на Ериус (Aerius) сироп с храна и вода:
Приемането на Ериус (Aerius) не се влияе от приема на храна.

Бременност
Ако сте бременна не се препоръчва приемането на Ериус. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди започване на лечение с какъвто и да е лекарствен продукт по време на бременност.

Кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете лечение с каквото и да е лекарство.
Ако кърмите дете, приемът на Ериус (Aerius) сироп не е препоръчителен.

Шофиране и работа с машини
В препоръчваните дози Ериус (Aerius) сироп не предизвиква унесеност и не намалява концентрацията. В много редки случаи отделни пациенти могат да изпитат лека сънливост, която може да повлияе способността им за шофиране и работа с машини.

Важна информация за някои от съставките на Ериус (Aerius ) сироп
Не бива да преимате Ериус (Aerius) сироп ако сте алергични към оцветителя Е 110 . Aerius сироп съдържа сукроза и сорбитол. Ако вашият лекар ви е предупредил, че може би имате непоносимост към някои захари, преди употребата на сиропа потърсете неговия съвет.

Взаимодействие с други лекарствени продукти
Досега не са установени взаимодействия на Ериус (Aerius) сироп с други лекарствени продукти.

3. КАК СЕ ИЗПОЛЗВА ЕРИУС (AERIUS) СИРОП
-За деца от 1 до 5 години: по 2,5 мл ( половин мерителна лъжичка от 5 мл) сироп един път дневно.
-За деца от 6 до 11 години: по 5 мл (една мерителна лъжичка от 5 мл) сироп един път дневно.
-За възрастни и юноши (над 12 години): по 10 мл (две мерителни лъжички от 5 мл) сироп един път дневно.Изпийте необходимата доза сироп и след това пийнете малко вода . Можете да вземате лекарството независимо от приема на храна .

Използвайте Ериус (Aerius) сироп толкова продължително, както е предписал Вашия лекар.

Ако изпиете повече от необходимото количество Ериус (AeriUS) сироп. Използвайте Ериус (Aerius) сироп само така както Ви е предписано от Вашият лекар.При (случайно) предозиране не са наблюдавани сериозни проблеми. Въпреки, това,ако  изпиете по-голямо от предписаното Ви количество Ериус (Aerius) сироп, моля  консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.   

Ако забравите да вземете Ериус (Aerius) сироп:   
Ако забравите да изпиете необходимата дневна доза на време, изпийте я възможно най- рано след като си спомните; след това продължете лечението по предписаната Ви схема. Не е необходимо да изпиете двойна доза, за да наваксате пропуснатата.

4.    ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
Описание на нежеланите лекарствени реакции
Както всички останали лекарства Ериус (Aerius) сироп може да предизвика нежелани лекарствени реакции. Наблюдаваните нежелани лекарствени реакции при лечението на възрастни и деца с Ериус (Aerius) сироп са същите както при възрастни и деца, приемащи обикновена захар на таблетки или като разтвор. Въпреки това при деца под 2 год. нежелани реакции като диария, втрисане и безсъние, а при възрастни - отпадналост, сухота в устата и главоболие са наблюдавани малко по-често отколкото при прием на таблетки от захар.

В постмаркетинговия период на Ериус случаи на тежки алергични реакции (затруднение при дишане, свиркащо дишане, сърбеж, ларингит и подуване) и обрив са били докладвани много рядко. Случаи на сърцебиене, учестен пулс, стомашна болка, гадене (чувство за повръщане), повръщане, стомашно неразположение, диария, свтовъртеж, сънливост и ненормални чернодорбни показатели са докладвани много рядко.

Ако забележите каквито и да било нежелани лекарствени реакции, неупоменати в тази листовка, моля, уведомете своя лекар или фармацевт.

5.    СЪХРАНЕНИЕ НА ЕРИУС (AERIUS) СИРОП
Условия за съхранение и срок на годност
Съхранявайте лекарственият продукт на място, недостъпно за деца. Съхранявайте лекарственият продукт при температура под 30°С. Съхранявайте лекарственият продукт в оригиналната опаковка.
Не използвайте лекарственият продукт след изтичане срока на годност, указан върху опаковката.
Ако забележите промяна във външния вид на сиропа, веднага съобщете на Вашия фармацевт.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!