Ефизол при ангина, фарингит, ларингит, афти, гъбични инфекции, 0.25мг/30мг, 20 таблетки за смучене, Actavis

Прод.код 2253 / Тегло 0.02 кг.

Марка АКТАВИС ОТС | ACTAVIS OTC
Оценка на продукта
4.65 от 5 ( 52 оценки)
5,19 лв.
Запази в любими Запази в любими

Ефизол потиска развитието на някои микроорганизми в мястото на приложение. Той повлиява различни видове болестотворни причинители, в това число и гноеродни бактерии, а също така и някои нечувствителни спрямо антибиотици причинители. Притежава и противогъбична активност (спрямо кандида, някои епидермофити и трихофити). Разрушава причинителите на инфекции като повлиява образуването на техните белтъци, ензими и уврежда клетъчните им мембрани. Аскорбинова киселина (вит С) уплътнява стените на кръвоносните съдове, намалява пропускливостта им, възможността за кървене и образуване на оток. Притежава противовъзпалителен ефект.

Действие:

За локално антисептично (противобактериално) лечение на леки възпалителни процеси в устната кухина и носоглътката (катарални, улцерозни и фибринозни гингивити; афтозни стоматити; кандидоза /соор/; фарингити; тонзилити; ларингити и глосити);     За профилактика на инфекции преди и следоперативни манипулации в областта на устата и гърлото;  

Начин на употреба:

Винаги приемайте Ефизол точно както е посочено в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Прилага се по 1 таблетка за смучене през 2-3 часа (не повече от 8-10 таблетки за 24 часа). Таблетките не се дъвчат. Половин час след приемането им е необходимо да се въздържате от приемане на храна и течности. Препоръчва се, лечението да продължи 1-2 дни след отзвучаване на оплакванията. Общата продължителност на лечението не трябва да "надвишава" 5-7 дни (опасност от нарушаване на нормалната бактериална флора в устната кухина и гърлото). Продуктът не е подходящ за приложение при деца под 4 години поради риск от попадане на таблетката в дихателните пътища.

Състав:

Активните съставки са: деквалиниев хлорид 0.25 mg и аскорбинова киселина 30 mg (dequalinium chloride / ascorbic acid). Другите съставки са: глюкоза, захарин натрий, пектин, ванилин, захароза, какао, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат.

Опаковка: 20 таблетки

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах