Подробно търсене

ЕФЕРАЛГАН СУП 80МГ Х 10

Кат. номер 3356

Кратко описание
                                                                                                                                                EFFERALGAN 80 mg   ЕФЕРАЛГАН 80 mg супозитории СЪСТАВ Paracetamol.
Производител
БРИСТОЛ-МАЙЕР
Марка Марка
ЕЙ ЕНД ДИ ФАРМА - УПСА
0 от 5
2,49 лв.
Запази в любими

Описание

                                                                       

                                                                        EFFERALGAN 80 mg

  ЕФЕРАЛГАН 80 mg супозитории

СЪСТАВ

Paracetamol.....................................................................80 т\ за 1 супозитория

Помощни вещества: Твърди мазнини

 

 

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА

Супозитории

Кутия с 10 супозитории

 

ВИД ЛЕКАРСТВО

Аналгетик. Антипиретик(лекарство за облекчаване на та и понижаване на температурата) (N: Централна нервна система)

 

ПРОИЗВОДИТЕЛ

Laboratories UPSA - a Bristol-Myers Squibb Company

 

 

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

Bristol-Myers Squibb Company, USA

 

 

СЛУЧАИ, ПРИ КОИТО СЕ ПРИЛАГА ТОВА ЛЕКАРСТВО

Това лекарство съдържа парацетамол.Предназначено е за симптоматично лечение на леки до умерени болки и/или на фебрилни състояния. Тази лекарствена форма е предназначена за кърмачета с тегло от 5 до 8 кг /на възраст около 3 до 11 месеца/ (Прочетете внимателно т.4а ( Дозировка"). За деца с различно от това тегло съществуват други форми, съдържащи парацетамол. Консултирайте се с Вашия лекар .

 

 

ВАЖНО!

СЛУЧАИ, ПРИ КОИТО ТОВА ЛЕКАРСТВО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГА

Това лекарство НЕ ТРЯБВА да се прилага при следните случаи: - известна към парацетамол или помощните вещества

При тази лекарствена форма съществува риск от локално дразнене, което е толкова по-интензивно и често, колкото по-продължително е лечението, по-висока честотата на прилагането и колкото е по-висока дозата.

 

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

- Ако та продължава повече от 5 дни, а повишената температура повече от 3 дни, ако лекарството не е достатъчно ефикасно или се появят други симптоми, не продължавайте лечението без лекарска консултация.

- Във връзка с препоръчаните дозировки е безсмислено алтернативно приемане на аспирин и парацетамол.

- В случаи на тежко чернодробно или бъбречно заболяване вие трябва да се консултирате с вашия лекар преди да започнете приемането на парацетамол.

- Тази лекарствена форма не е подходяща при диария.

 

КОГАТО СЕ СЪМНЯВАТЕ, НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР.

 

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА ИЛИ ДРУГИ ФОРМИ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

- Ако е назначен тест за определяне на пикочната киселина в кръвта или тест на кръвната захар, докладвайте за приемането на това лекарство.

 

ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ПОТЕНЦИАЛНО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ РАЗЛИЧНИ ЛЕКАРСТВА, ВИЕ ТРЯБВА ВИНАГИ ДА ИНФОРМИРАТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР, АКО ПРИЕМАТЕ И ДРУГИ ЛЕКАРСТВА.

- тежко чернодробно заболяване

- наличие на възпаления на правото черво и ануса или кръвотечения (противопоказания, свързани с начина на приложение)

- вродена глюкозо-6-фосфатдехидрогеназна недостатъчт (ензимен дефицит в червените кръвни клетки -еритроцити, водещ до разрушаването им при приемане на определени храни като бакла или лекарство).

АКО ИМАТЕ СЪМНЕНИЯ, КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ.

 

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Консултирайте се с лекар веднага в случаи на предозиране или инцидентно приеманена голяма доза. _Това лекарство съдържа парацетамол. Други лекарства също съдържат това вещество. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надвишите препоръчаната дневна доза (виж раздела за дозировката).

 

 

БРЕМЕНТ И КЪРМЕНЕ:

Не е приложимо.

 

 

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБТТА ЗА ШОФИРАНЕ.

Не е приложимо.

 

 

КАК ДА СЕ УПОТРЕБЯВА ТОВА ЛЕКАРСТВО

а) ДОЗИРОВКА - ОПРЕДЕЛЯ СЕ ОТ ЛЕКУВАЩИЯ ЛЕКАР

 

Дозата парацетамол зависи от теглото на детето; възрастта е дадена само ориентировъчно.Ако не знаете какво е теглото на детето Ви, премерете детето, за да можете да приложите най-подходящата доза.

Съществуват различни лекарствени форми на парацетамол, затова лечението може да се адаптира към теглото на всяко дете.

Препоръчителната доза е 60 мг/кг/ден, разделена на 4 приема, т.е. приблизително 15 мг/кг на всеки 6 часа..

Тази лекарствена форма е подходяща за кърмачета с тегло от 5 до 8 кг (от 3 до 11 месеца), като дозировката е една супозитория от 80 мг, с повторение на дозата при необходимост след 6 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 4 супозитории.

Ако имате съмнения, поискайте съвета на вашия лекар.

 

 

б) МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Ректално приложениеИзборът на този начин на приложение е определен единствено от лесния начин за прилагане на това лекарство.

 

в) ЧЕСТОТА И ВРЕМЕ НА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЛЕКАРСТВОТО

Редовното приложение помага да се избегнат колебанията в интензитета на та и треската.При кърмачета е необходим интервал на приложение, препоръчително 6 часов. При бъбречна недостатъчт интервалът между приемите трябва да бъде най-малко 8 часа.

 

г) ПРОДЪЛЖИТЕЛТ НА ЛЕЧЕНИЕТО

Този начин на приложение трябва да бъде използван възможно най-кратко време поради риска от локално дразнене , не трябва да надвишава 4 приложения на ден и трябва да се замени възможно най-бързо с перорално приложение.

 

д) ДЕЙСТВИЯ, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕДПРИЕТИ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

Консултирайте се с лекар или фармацевт в случаи на предозиране или инцидентно отравяне.

 

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

КАКТО ПРИ ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ, ТОВА ЛЕКАРСТВО МОЖЕ ПРИ НЯКОИ ИНДИВИДИ ДА ДОВЕДЕ ДО ПО-ТЕЖКИ ИЛИ ПО-ЛЕКИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:

- В редки случаи могат да се развият кожни обриви или други алергични реакции (уртикария, сърбеж, зачервяване, подуване). Ако това се случи, незабавно прекратете лечението и информирайте вашия лекар.

- В изключително редки случаи са наблюдавани промени в лабораторните показатели, които изискват редовно проверяване на кръвната картина: абнормно ниски нива на някои типове кръвни клетки (тромбоцити), което може да доведе до кървене от а или венците. В такъв случай се консултирайте с лекар.

- Наблюдавано е и намаление на белите или червените кръвни клетки. Стомашно-чревни - гадене, повръщане, коремна

- Неврологични - главоболие, световъртеж, объркат, сънливост

- Нарушения във функцията на черния дроб и бъбреците.

- Локални реакции, свързани с начина на приложение - на правото черво или ануса. Увеличават се по честота и интензивт, в зависимост от продължителтта и времето на приложение, и големината на дозата.

НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА ИНФОРМИРАТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР , АКО ЗАБЕЛЕЖИТЕ НЯКАКВИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ, КОИТО НЕ СА ОПИСАНИ В ЛИСТОВКАТА.

 

 

СЪХРАНЕНИЕ

ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА СЛЕД ИЗТИЧАНЕ СРОКА НА ГОДТ, ОТБЕЛЯЗАН ВЪРХУ ОПАКОВКАТА.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява под 30°С

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

По лекарско предписание.

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 100 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 100кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели