Подробно търсене

ЕФЕРАЛГАН СУП 300 МГ Х 10

Кат. номер 3492

Кратко описание
EFFERALGAN ЕФЕРАЛГАН 300 mg, супозитории     СЪСТАВ Paracetamol.
Производител
БРИСТОЛ-МАЙЕР
Марка Марка
ЕЙ ЕНД ДИ ФАРМА - УПСА
0 от 5
4,99 лв.
Запази в любими

Описание

EFFERALGAN

ЕФЕРАЛГАН 300 mg, супозитории

 

 

СЪСТАВ

Paracetamol...................................................... ..............300 mg  за 1 супозитория

Помощни вещества: твърди мазнини

 

 

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА

Супозитори

Кутия с 10 супозитории

 

ВИД ЛЕКАРСТВО

Аналгетик. Антипиретик(лекарство за облекчаване на та и понижаване на температурата) (N: Централна нервна система)

 

 

ПРОИЗВОДИТЕЛ

Laboratoires UPSA - a Bristol-Myers Squibb Company

 

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

Bristol-Myers Squibb Company, USA

 

СЛУЧАИ, ПРИ КОИТО СЕ ПРИЛАГА ТОВА ЛЕКАРСТВО

Това лекарство съдържа парацетамол.Предназначено е за симптоматично лечение на болки с лек до умерен интензитет и/или на фебрилни състояния като главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулни болки.Тази лекарствена форма е предназначена за деца с тегло от 15 до 24 кг /на възраст от 4 до 9 години/. Прочетете внимателно раздел "Дозировка".Съществуват и други лекарствени продукти съдържащи парацетамол за деца с различно тегло. Консултирайте се с вашия лекар.

 

ВАЖНО!

СЛУЧАИ, ПРИ КОИТО ТОВА ЛЕКАРСТВО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГА (ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Това лекарство НЕ ТРЯБВА да се прилага при следните случаи:

- известна към парацетамол или помощните вещества;

- тежко чернодробно заболяване;

- наличие на възпаления на правото черво или ануса или кръвотечения (противопоказания, свързани с начина на приложение)

- вродена глюкозо-6-фосфатдехидрогеназна недостатъчт (ензимен дефицит в червените кръвни клетки -еритроцити, водещ до разрушаването им при приемане на определени храни като бакла или лекарство).

 

АКО ИМАТЕ СЪМНЕНИЯ, КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР .

 

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Консултирайте се с лекар веднага в случаи на предозиране или инцидентно приемане на голяма доза.Това лекарство съдържа парацетамол. Други лекарства също съдържат парацетамол. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надвишите препоръчваната дневна доза (виж раздела за дозировката).При супозиториите съществува риск от локално , което се засилва в зависимост от продължителтта и честотата на приложението, както и дозировката.Супозиториите не са подходящи за приложение в случай на диария.

Във връзка с препоръчваната дозировка при деца е безсмислено редуване приема на аспирин и парацетамол.

Ако температурата на детето надвишава 38.5 °С, следните действия ще подобрят ефективтта на терапията:

- съблечете детето,

- дайте му течти за пиене,

- не оставяйте детето в много горещи помещения,

ако е необходимо изкъпете детето във вода, която е с 2 °С по-ниска от тази на детето.

 

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

- Ако та продължи повече от пет дни, или треската - повече от три дни, ако те се влошат или се развият някакви други симптоми, не продължавайте лечението преди да се консултирате с вашия лекар.

 - В случаи на тежко чернодробно или бъбречно заболяване вие трябва да се консултирате с вашия лекар преди да започнете приемането на парацетамол.

КОГАТО СЕ СЪМНЯВАТЕ, НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР. 

 

 

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА ИЛИ ДРУГИ ФОРМИ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

- Ако е назначен тест за определяне нивото на пикочната киселина в кръвта или тест на кръвната захар, докладвайте за приемането на това лекарство.

 

ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ПОТЕНЦИАЛНО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ РАЗЛИЧНИ ЛЕКАРСТВА, ВИЕ ТРЯБВА ВИНАГИ ДА ИНФОРМИРАТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР, АКО ПРИЕМАТЕ И ДРУГИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ

 

 

БРЕМЕНТ И КЪРМЕНЕ

Не е приложимо.

 

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Не е приложимо.

 

 

 

КАК ДА СЕ УПОТРЕБЯВА ТОВА ЛЕКАРСТВО

а) ДОЗИРОВКА

Дозировката на парацетамол зависи от теглото на детето; възрастта е указана само ориентировъчно.Ако не знаете какво е теглото на детето ви, трябва да го измерите, за да приложите най-подходящата дозировка.

Парацетамол съществува в различни концентрации и затова лечението може да се адаптира към теглото на всяко дете

Препоръчваната дневна доза парацетамол е 60 мг/кг/ден, разделена на 4 приема, т.е. приблизително 15 мг/кг на всеки 6 часа.

Поради риск от ректално , лечението със супозитории трябва да бъде използвано за възможно най-кратко време

При деца е необходим интервал на приложение, за предпочитане 6 часов. При възрастни трябва да има интервал между приемите поне 4 часа. При бъбречна недостатъчт интервалът между приемите трябва да бъде най-малко 8 часа.

 

 

ДЕЙСТВИЯ, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕДПРИЕТИ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

Консултирайте се с лекар в случаи на предозиране или инцидентно отравяне.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

КАКТО ПРИ ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ, ТОВА ЛЕКАРСТВО МОЖЕ ПРИ НЯКОИ ИНДИВИДИ ДА ДОВЕДЕ ДО ПО-ТЕЖКИ ИЛИ ПО-ЛЕКИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:

- В редки случаи могат да се развият кожни обриви или други алергични реакции (уртикария, сърбеж, зачервяване, подуване). Ако това се случи, незабавно прекратете лечението и информирайте вашия лекар.

- В изключително редки случаи са наблюдавани промени в лабораторните показатели, които изискват редовно проверяване на кръвната картина: абнормно ниски нива на някои типове кръвни клетки (тромбоцити), което може да доведе до кървене от а или венците. В такъв случай се консултирайте с лекар.

- Наблюдавано е и намаление на белите или червените кръвни клетки.

- Стомашно-чревни - гадене, повръщане, коремна

- Неврологични - главоболие, световъртеж, объркат, сънливост

- Нарушения във функцията на черния дроб и бъбреците.

- Локални реакции, свързани с начина на приложение - на правото черво или ануса. Увеличават се по честота и интензивт, в зависимост от продължителтта и времето на приложение, и големината на дозата.

 

НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДЛ ИНФОРМИРАТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР , АКО ЗАБЕЛЕЖИТЕ НЯКАКВИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ, КОИТО НЕ СА ОПИСАНИ В ЛИСТОВКАТА.

 

СЪХРАНЕНИЕ

ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА СЛЕД ИЗТИЧАНЕ СРОКА НА ГОДТ, ОТБЕЛЯЗАН ВЪРХУ ОПАКОВКАТА. Да се съхранява под 30°С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

 

 Тази лекарствена форма е подходяща за деца с тегло от 15 до 24 кг.(от 4 до 9 години), като дозата е една супозитория от 300 мг, като при необходимост дозата се повтаря след 6 часа, без да се надвишава максималната дневна доза от 4 супозитории.

Ако имате съмнения, поискайте съвета на вашия лекар.

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 100 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 100кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели