Подробно търсене

ЕФЕРАЛГАН СИРОП 90МЛ

Кат. номер 2252

Кратко описание
                                          ЕФЕРАЛГАН сироп 3% 90 мл.
Производител
БРИСТОЛ-МАЙЕР
Марка Марка
ЕЙ ЕНД ДИ ФАРМА - УПСА
0 от 5
2,89 лв.
Запази в любими

Описание

                                          ЕФЕРАЛГАН сироп 3% 90 мл.                                               Efferalgan Pediatric

 

СЪСТАВ: Paracetamol: 80 me  

Помощни вещества: твърди мазнини s.q. за 1 супозитория  

Списък на помощните вещества:

Макрогол 6000 Разтвор на захароза Захарин натрий Калиев сорбат Лимонена киселина безводна Карамел-ванилов аромат Пречистена вода.  

Данни за опаковката: Кафява бутилка от полиетилен терефталат със специална, безопасна за деца кацачка от  

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА: Перорален разтвор  

Фармакотерапевтичен клас: АНАЛГЕТИК-АНТИПИРЕТИК  

Дозировка и начин на приложение:

Начин на прием:

През устата. Разтворът може да се пие чист или разреден в малко количество течност (например вода, мляко, плодов сок).  

Дозировка:

Тази лекарствена форма е предвидена за деца с тегло от 4 до 32 \% (или на възраст от около 1 месец до 12 години). При децата е задължително да се спазва дозировката, определена в зависимост от теглото на детето и следователно да се избере подходящата лекарствена форма. Приблизителната възраст в зависимост от теглото е дадена само ориентировъчно. Препоръчваната дневна доза парацетамол е около 60 тд/к^/ден, разделена на 4 или 6 приема, т.е. около 15 те/ке на всеки 6 часа. Дозаторната лъжичка е градуирана в килограми с означение на теглата 4-8-12-16 Останалите означения отговарят на междинните тегла 6-10-14 к%. Деленията са състояния. течността се изравнява с градуировката. - от 4 до 16 ке: използвайте дозаторната лъжичка до градуировката, отговаряща на теглото на детето или до онази градуировка, която е най-близо до него. Например: от 4 kg до 5 kg дозаторната лъжичка се напълва до градуровката 4 kg. При необходимост приемът се повтаря след 6 часа. - от 16 до 32 ке: дозаторната лъжичка се напълва първоначално, след това същата се допълва за втори път до получаване на теглото на детето. Например: от 18 до 19 напълнете дозаторната лъжичка до деление 10 kg, след това повторно я напълнете до деление 8 kg. При необходимост приемът се повтаря след 6 часа.  

Честота на приема: Редовният прием позволява да бъдат избегнати колебанията в болката и фебрилитета:

- при детето приемът трябва да бъде равномерно разпределен във времето, включително през нощта, за предпочитане на интервали от 6 часа.  

Бъбречна недостатъчност:

В случай на тежка бъбречна недостатъчност (клирънс на креатинина под 10 т1/гшп), интервалът между два приема трябва да бъде най-малко 8 часа.  

Противопоказания:

-Свръхчувствителност към парацетамол или към някоя от останалите съставки. - Чернодробна недостатъчност. Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба:  

Внимание!

За да се избегне риска от предозиране, трябва да се проверява за наличие на парацетамол в състава на други лекарствени продукти, приемани заедно с ЕгГега^ап РаеоЦаптс.  

Максимални препоръчвани дози:

- Деца с тегло под 37 к^ - общата доза парацетамол не трябва да превишава 80 mg/kg/дeн - Деца с тегло от 38 kg до 50 kg - общата доза парацетамол не трябва да превишава 3 g/дeн

Възрастни и деца с тегло над 50 kg - ОБЩАТА ДОЗА ПАР ТРЯБВА ДА ПРЕВИШАВА 4 С НА ДЕН (виж т  

Предозиране: Предпазни мерки при употреба:

- При деца, които се лекуват с прием на 60 mg/kg/дeн парацетамол, добавянето на друго антипиретично средство се оправдава само в случай на неефикасност. - При диабет или прилагане на ниско-въглехидратна диета трябва да се отчита в дневната дажба наличието на захар: 0,67 g захар на деление от 4 1^, фигуриращо върху дозаторната лъжичка.  

Взаимодействия с други лекарства и други форми на взаимодействие Взаимодействия с лабораторни тестове:

Приемът на парацетамол може да даде невярно отражение при изследване на пикочната киселина в кръвта по метода с фосфо-волфрамова киселина, и на захар в кръвта определена с глюкозооксидаза-пероксидазен тест.  

Бременност и кърмене: Лекарствената форма е предназначена за деца.  

Бременност: Проведените изследвания с животни не са показали тератогенен или фетотоксичен ефект на парацетамол. В клиничните изпитвания, резултатите от епидемиологични изследвания изключват малформация или фетотоксичен ефект, които се дължат на парадетамол. Следователно, при нормални условия на употреба, парацетамол може да се предписва през целия период на бременност.  

Кърмене: В терапевтични дози този лекарствен продукт може да се прилага по време на кърмене.  

Влияние върху способността за шофиране: не е приложимо.  

Нежелани лекарствени реакции:

- Нарушения на кръвоносната и лимфна системи: отбелязани са изключително редки случаи на тромбоцитопения, левкопения и неутропения; - Стомашно-чревни нарушения: коремна болка, панкреатит; - Нарушения на кожата и подкожната тъкан: еритема, уртикария и кожни обриви; - Нарушения на имунната система: констатирани са изолирани случаи на алергични реакции (едем на Quincke, анафилактичен шок).  

Предозиране: Съществува риск от предозиране при хора в напреднала възраст и особено-(както терапевтичното предозиране, така и инцидентното отравяне са ч които то може да бъде смъртоносно. - Симптоми: гадене, повръщане, анорексия, бледност, болки в корема, появяващи се обикновено в първите 24 часа. - Свръхдоза от 10 g и повече парацетамол на един прием при възрастни и 150 mg/kg телесно тегло на един прием при деца, предизвиква чернодробна цитолиза, която може да завърши с пълна и необратима некроза, водеща до чернодробна недостатъчност, метаболитна ацидоза, енцефалопатия, която може да доведе до кома и смърт. Едновременно с това се наблюдават повишени нива на чернодробните трансаминази, лактат-дехидрогеназата и билирубина заедно с понижено протромбиново време, което може да настъпи 12 до 48 часа след поглъщане на лекарството. Поведение при спешни случаи: Незабавно превеждане на болния в болнично заведение. Кръвна проба за установяване първоначалното плазмено ниво на парацетамол. Незабавна стомашна промивка с цел евакуация на погълнатото лекарство. Обичайното лечение на болния при предозиране включва прилагането възможно най-рано на антидота N-ацетилцистеин венозно или орално по възможност преди изтичане на десетия час.  

Несъвместимости: няма.  

Срок на годност: 3 години  

Специални условия за съхранение: Да се съхранява под 30°С. Няма специални изисквания. Начин на отпускане: При деца от 1 до 3 месеца да се отпуска по лекарско предписание. При възрастни и деца над 3 месеца да се отпуска без лекарско предписание

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 1,00 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 1,00кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка без значение стойността на покупката над 1,00 кг. и до 100кг.  –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели