Подробно търсене

КОСТАРОКС ТБ 90МГ Х 14

Кат. номер 78781

Кратко описание
КОСТАРОКС ТБ 90МГ Х 14 1.
Производител
САНДОЗ БЪЛГАРИЯ КЧТ
Марка САНДОЗ RX | SANDOZ RX
0 от 5
Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

Описание

КОСТАРОКС ТБ 90МГ Х 14

1. Какво представлява Костарокс и за какво се използва
Какво представлява Костарокс?
• Костарокс съдържа активното вещество еторикоксиб. Костарокс е лекарство от групата лекарства, наречени селективни СОХ-2 инхибитори. Те принадлежат към група лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС).
За какво се използва Костарокс?
• Костарокс помага за намаляване на болката и отока (възпалението) в ставите и мускулите при хора на и над 16 години при остеоартрит, ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит и подагра.
• Костарокс също се използва за краткотрайно лечение на умерена болка след дентална операция при хора на и над 16 години.
Какво представлява остеоартритът?
Остеоартритът е заболяване на ставите. То възниква вследствие на непрекъснатото разграждане на хрущяла, който покрива края на костите. Това причинява оток (възпаление), болка, чувствителност, скованост и обездвижване.
Какво представлява ревматоидният артрит?
Ревматоидният артрит е продължително възпалително заболяване на ставите. Причинява болка, скованост, подуване и нарастваща загуба на двигателна способност в засегнатите стави. Може да причини също възпаление в други части на тялото.
Какво представлява анкилозиращият снондилит?
Анкилозиращият спондилит е възпалително заболяване на гръбначните прешлени и големите стави. 
Какво представлява подаграта?
Подаграта е заболяване с внезапни, рецидивиращи пристъпи на силно болезнено възпаление и зачервяване на ставите. Причинява се от отлагане на минерални кристали в ставите.
2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Костарокс
Не приемайте Костарокс:
ако сте алергични към еторикоксиб или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
ако сте алергични към нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), включително ацетилсалицилова киселина и СОХ-2 инхибитори (вижте точка 4 “Възможни нежелани реакции”); 
ако имате активна стомашна язва или стомашно-чревно кървене; 
ако имате тежко чернодробно заболяване; 
ако имате тежко бъбречно заболяване;
ако сте бременна, има вероятност да сте бременна или кърмите (вижте “Бременност, кърмене и фертилитет”);
ако сте под 16-годишна възраст;
ако имате възпалително чревно заболяване, като болест на Крон, улцерозен колит или колит; 
ако имате високо кръвно налягане, неконтролирано с лечение (консултирайте се с Вашия лекар, ако не сте сигурни дали кръвното Ви налягане е адекватно контролирано); 
ако Вашият лекар е диагностицирал проблеми със сърцето, включително сърдечна недостатъчност (умерена или тежка), стенокардия (болка в гърдите) или ако сте прекарали сърдечен удар или операция за байпас;
ако сте имали периферна артериална болест (нарушено кръвоснабдяване на краката, поради стесняване или запушване на артериите);
ако сте имали някакъв вид инсулт (включително мини инсулт или преходна исхемична атака [ПИА]). Еторикоксиб може слабо да повиши при Вас риска от сърдечен удар и инсулт и поради това не трябва да се използва от хора, които са имали проблеми със сърцето или са прекарали инсулт;
Ако считате, че някои от горните състояния се отнасят за Вас, не приемайте това лекарство преди да се консултирате с лекар.
Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Костарокс, ако:
имали сте стомашно кървене или язва;
обезводнени сте, например поради продължително повръщане или диария;
имате отоци, поради задръжка на течности;
имали сте сърдечна недостатъчност или друга форма на сърдечно заболяване;
имали сте високо кръвно налягане. Костарокс може да повиши кръвното налягане при някои хора, особено във високи дози и затова Вашият лекар ще каже, че е необходимо да проверява редовно стойностите на кръвното Ви налягане;
имали сте чернодробно или бъбречно заболяване;
провеждате лечение на инфекция. Костарокс може да маскира или да прикрие състояние на повишена температура, което е признак на инфекция;
имате диабет, висок холестерол или пушите. Това може да повиши риска от сърдечно заболяване.
Вие сте жена, която се опитва да забременее;
Вие сте над 65-годишна възраст.
Ако не сте сигурни дали някое от горепосочените се отнася за Вас, консултирайте се с Вашия лекар, преди да приемете Костарокс, дали това лекарство е подходящо за Вас.
Костарокс действа еднакво добре при възрастни и млади пациенти. Ако сте в старческа възраст (т.е. над 65-годишна възраст), Вашият лекар ще Ви каже, че е необходимо да Ви преглежда редовно. Не е необходима корекция на дозата при пациенти над 65 годишна възраст.
Деца и юноши
Не прилагайте това лекарство при деца и юноши под 16 години.
Други лекарства и Костарокс
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.
Вашият лекар ще Ви каже, че е необходимо да контролира състоянието Ви, за да се увери, че лекарството действа добре, след като започнете да приемате Костарокс, особено ако приемате някое от следните лекарства:
• лекарства против съсирване на кръвта (антикоагуланти), като варфарин;
• рифампицин (антибиотик);
• метотрексат (лекарство за потискане на имунната система, често използвано при ревматоиден артрит);
• циклоспорин или такролимус (лекарства, използвани за потискане на имунната система, напр. след органна трансплантация);
• литий (лекарство, използвано за лечение при някои видове депресия);
• лекарства, използвани за лечение на високо кръвно налягане и сърдечна недостатъчност, наречени АСЕ инхибитори и блокери на ангиотензиновите рецептори, например еналаприл и рамиприл, и лосартан и валсартан;
• диуретици (отводняващи таблетки);
• дигоксин (лекарство, за лечение на сърдечна недостатъчност и аритмии);
• миноксидил (лекарство, използвано за лечение на високо кръвно налягане);
• салбутамол под формата на таблетки или перорален разтвор (лекарство за лечение на астма);
• противозачатъчни таблетки (комбинацията може да повиши риска Ви за странични ефекти);
• хормоно-заместителна терапия (комбинацията може да повиши риска Ви за странични ефекти);
ацетилсалицилова киселина за превенция на инфаркт на сърцето или инсулт: Костарокс може да се приема с ниска доза ацетилсалицилова киселина. Ако приемате ниска доза ацетилсалицилова киселина за предотвратяване на сърдечен удар или инсулт, трябва да не спирате приема на ацетилсалицилова киселина, докато не се консултирате със своя лекар;
ацетилсалицилова киселина и други нестероидни противовъзпалителни лекарства (НСПВЛ): не приемайте високи дози ацетилсалицилова киселина или други противовъзпалителни лекарства, докато приемате Костарокс.
Бременност, кърмене и фертилитет
Бременност
Костарокс не трябва да се приема през периода на бременност. Ако сте бременна, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, не приемайте това лекарство. Ако забременеете, спрете приема на Костарокс и се консултирайте с Вашия лекар. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако не сте сигурни или се нуждаете от допълнителен съвет.
Кърмене
Не е известно дали еторикоксиб се екскретира в кърмата при хора. Ако кърмите или планирате да кърмите, консултирайте се с Вашия лекар, преди да приемете Костарокс. Ако приемате Костарокс, не трябва да кърмите.
Фертилитет
Еторикоксиб може да затрудни зачеването. Поради това, Костарокс не се препоръчва при жени, опитващи да забременеят.
Вие трябва да информирате Вашия лекар, ако планирате бременност или имате проблеми със забременяването.
Шофиране и работа с машини
Съобщавани са случаи на замаяност и сънливост при някои пациенти, приемащи Костарокс.
Не шофирайте, ако почувствате замаяност или сънливост.
Не работете с уреди или машини, ако почувствате замаяност или сънливост.
Костарокс съдържа лактоза
Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се лекаря си преди да приемете това лекарство.
3. Как да приемате Костарокс
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Не приемайте по-голяма от препоръчителната доза за Вашето състояние. Вашият лекар ще Ви каже, че е необходимо периодично да обсъжда с Вас лечението Ви. Важно е да използвате най-ниската доза, с която постигате контрол върху болката и не трябва да приемате Костарокс по-продължително време от необходимото. Това се налага поради риск от инфаркт или инсулт, който може да се повиши след продължително лечение, особено с високи дози.
От това лекарство са налични дозови форми с различна концентрация и в зависимост от Вашето заболяване, Вашият лекар ще предпише таблетките с концентрация, която е подходяща за Вас.
Препоръчителната доза е:
Остеоартрит
Препоръчителната доза е 30 mg веднъж дневно, която може да бъде повишена най-много до 60 mg веднъж дневно, ако е необходимо.
Ревматоиден артрит
Препоръчителната доза е 60 mg веднъж дневно, която може да бъде повишена най-много до 90 mg веднъж дневно, ако е необходимо.
Анкилозиращ спондилит
Препоръчителната доза е 60 mg веднъж дневно, която може да бъде повишена най-много до 90 mg веднъж дневно, ако е необходимо.
Състояния с остра болка
Костарокс трябва да се използва само в периоди на пристъп на болка.
Подагра
Препоръчителната доза е 120 mg веднъж дневно, която трябва да се използва само в периоди на остра болка, като лечението е ограничено до най-много 8 дни.
Постоперативна болка след зъбна операция
Препоръчителната доза е 90 mg веднъж дневно, като лечението е ограничено до най-много 3 дни. 
Старческа възраст
Не е необходима корекция на дозата при пациенти в старческа възраст. Както и при други лекарства, е необходимо повишено внимание при пациенти в старческа възраст.
Хора с чернодробни проблеми
• Ако имате леко чернодробно заболяване, не трябва да приемате повече от 60 mg дневно.
• Ако имате умерено тежко чернодробно заболяване, не трябва да приемате повече от 30 mg дневно.
Начин на приложение
Костарокс е за перорално приложение.
Приемайте таблетките веднъж дневно.
Костарокс може да се приема със или без храна. Началото на действието на Костарокс може да е по-бързо, когато се приема на гладно.
Ако приемете повече от необходимата доза Костарокс
Никога не трябва да приемате повече таблетки от броя, предписан от Вашия лекар. Ако приемете прекалено много таблетки, незабавно трябва да потърсите медицинска помощ.
Ако сте пропуснали да приемете Костарокс
Важно е да приемате Костарокс както е предписал Вашият лекар. Ако пропуснете доза, просто продължете с нормалната схема на следващия ден. Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
4. Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Ако забележите някоя от следните прояви, трябва да спрете приема на Костарокс и незабавно да уведомите Вашия лекар:
• задух, болка в гърдите или подуване на глезена, или при влошаването им;
• пожълтяване на кожата и очите (жълтеница) - това е признак на чернодробни проблеми;
• силна и продължителна стомашна болка или черни изпражнения;
• алергична реакция, която може да включва кожни проблеми, като язва или мехурчета, или оток на лицето, устните, езика или гърлото, който може да затрудни дишането.
При лечение с Костарокс могат да се проявят следните нежелани реакции:
Много чести (могат да засегнат повече от 1 на 10 души):
болка в стомаха.
Чести (могат да засегнат до 1 на 10 души):
сух алвеолит (възпаление и болка след изваждане на зъб);
подуване на краката и/или ходилата, поради задръжка на течности (оток);
замаяност, главоболие;
усещане на ударите на сърцето, неравномерен сърдечен ритъм;
повишено кръвно налягане;
хрипове или задух (бронхоспазъм);
запек, газове (увеличено количество газове), възпаление на стомашната лигавица (гастрит), киселини, диария, нарушено храносмилане (диспепсия)/стомашно неразположение, гадене, повръщане, възпаление на хранопровода, язви в устата;
промени в кръвните изследвания, свързани с черния дроб;
кръвонасядане;
слабост и умора, грипоподобно състояние;
Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 души):
възпаление на стомашно-чревния тракт, което включва стомаха и тънките черва / стомашен грип (гастроентерит);
инфекция на горните дихателни пътища;
инфекция на пикочните пътища;
намаляване на червените кръвни клетки, което може да причини бледност на кожата, слабост или задух;
намален брой бели кръвни клетки;
намаляване на тромбоцитите, което може да повиши риска от кървене или поява на синини свръхчувствителност (алергична реакция, включително уртикария, която може да е много сериозна и да налага незабавна медицинска помощ);
повишен или понижен апетит, повишаване на теглото;
тревожност, депресия, понижена мисловна способност; виждане, усещане или чуване на неща, които не съществуват (халюцинации);
промяна на вкуса, затруднено заспиване, изтръпване или мравучкане, сънливост;
замъглено виждане, раздразнение на очите и зачервяване;
звънтене в ушите, вертиго (световъртеж в неподвижно състояние);
нарушен сърдечен ритъм (предсърдно мъждене), учестен сърдечен ритъм, сърдечна недостатъчност, стягане, напрежение или тежест в гърдите (стенокардия), сърдечен удар;
зачервяване на лицето, инсулт, мини инсулт (преходна исхемична атака [ПИА]), изразено повишаване на кръвното налягане, възпаление на кръвоносните съдове, често с обрив;
кашлица, задух, кървене от носа;
подуване на стомаха или червата, промени в дефекацията, сухота в устата, язви на стомаха или тънките черва, възпаление на стомашната лигавица, което може да бъде сериозно и може да доведе до кървене, синдром на раздразненото черво, възпаление на панкреаса;
подуване на лицето, кожен обрив или сърбеж, зачервяване на кожата;
мускулни крампи / спазми, мускулна болка / схващане;
високи нива на калий в кръвта, което може да причини неравномерен сърдечен ритъм, промени в резултатите от изследвания на кръвта или урината, свързани с бъбреците, сериозни бъбречни проблеми;
болка в гърдите.
Редки (могат да засегнат до 1 на 1 000 души):
сериозна алергична реакция с подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото, която може да причини задух или затруднено преглъщане (ангиоедем) /анафилактични / анафилактоидни реакции, включително шок (сериозни алергични реакции, които налагат незабавна медицинска помощ);
обърканост, безпокойство;
възпаление на черния дроб (хепатит), чернодробна недостатъчност, пожълтяване на кожата и/или очите (жълтеница);
ниски нива на натрий в кръвта, което може да причини умора и объркване, мускулни потрепвания, припадъци и кома;
тежки кожни реакции.
Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване към:
Изпълнителната агенция по лекарствата, 
ул. „Дамян Груев” № 8, 
1303 София, 
тел.: + 35928903417, 
уебсайт: www.bda.bg.
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
5. Как да съхранявате Костарокс
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху опаковката след надписа “Годен до:”. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Това лекарство не изисква специални условия на съхранение.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Костарокс
- Активното вещество е: еторикоксиб (etoricoxib).
- Костарокс 30 mg: Всяка филмирана таблетка съдържа 30 mg еторикоксиб.
- Костарокс 60 mg: Всяка филмирана таблетка съдържа 60 mg еторикоксиб.
- Костарокс 90 mg: Всяка филмирана таблетка съдържа 90 mg еторикоксиб.
- Костарокс 120 mg: Всяка филмирана таблетка съдържа 120 mg еторикоксиб.
- Другите съставки са: безводен калциев хидрогенфосфат, микрокристална целулоза, повидон К29-32, магнезиев стеарат, кроскармелоза натрий, хипромелоза, лактоза монохидрат, титанов диоксид (Е 171), триацетин.
Таблетките от 30, 60 и 120 mg също съдържат индиго кармин алуминиев лак (Е 132) и жълт железен оксид (Е!72).

Производители:
Salutas Pharma GmbH,
Otto-von-Guericke-Allee 1,
Sachsen-Anhalt, 39179 Barleben,
Германия.

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 1,00 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в рамките на 48 часа, в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 1,00кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в рамките на 48 часа, в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка без значение стойността на покупката над 1,00 кг. и до 100кг.  –  4,99 лева. Изпълнява се в рамките на 48 часа, в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:00 часа и важи само за територията на гр.София.

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ на Електронен магазин Аптеки Медея


1. ПРЕДМЕТ С настоящите Условия, се определят взаимоотношенията на Аптеки Медея наричани по-долу за краткост „Доставчик”, с Клиенти, възникващи по повод сключване на договор за продажба на стоки от разстояние през електронен магазин Медея http://aptekamedea.bg


2. ДЕФИНИЦИИ
Навсякъде в тези Условия следните думи и изрази, когато започват с главна буква (включително и когато са членувани и/или употребени в множествено число), ще имат посочените в този член значения, освен когато контекстът изисква друго:

2.1. Договор за продажба на Стока от разстояние - договор, сключен въз основа на предложение от страна на Доставчика чрез уеб сайт aptekamedea.bg, при който от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.

2.2  Клиент/Потребител –всяко физическо лице, което използва Страницата по какъвто и да е начин, включително но не само като я разглежда, прави поръчки през нея, купува, връща стоки и извършва всякакви други действия чрез нея.

2.3. Уеб Сайт/Интернет Страница/Страница– домейна aptekamedea.bg собственост на Доставчика

2.4.  Акаунт – раздел от Уеб Сайта, формиран от имейл адрес и парола, който позволява на Клиента да изпрати Поръчка и който съдържа информация относно Клиента и историята на някои от действията му в Сайта (Поръчки, фактури и др.)

2.5. Любими продукти – раздел в акаунта, който позволява на Клиента да създаде свои списъци.

2.6. Поръчка или Заявка – електронен документ, представляващ комуникационна форма между Доставчика и Клиента, чрез който Клиентът заявява на Доставчика през Сайта намерението си за купуване на Стоки от Електронен магазин Медея.

2.7. Продукт(-и) /Стока(-и) – всеки предмет на договор за продажба от разстояние,сключен между Купувача и Доставчика през Електронен магазин Медея, който се предоставя на Клиента срещу заплащане.

2.8. Кампания – всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на, Електронен магазин Медея,  марката на Доставчика или определени Стоки, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Доставчика.

2.9. Електронен магазин Медея -способ за електронна търговия посредством Уеб Сайта, чрез който се сключва договор за продажба на Стока от разстояние.

 

3. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Наименование: НАНАКО ЕООД

ЕИК: 202233642

Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ №98 офис 7 В

Номер и дата на удостоверение за администратор на лични данни: 402449 от 17.02.2016г.

Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG202233642

Адрес на обекта Медея Опълченска: гр. София, ул. Опълченска, бл 41А
Телефон за контакт:  +359 886 77 22 77
e-mail: opalchenska@aptekamedea.bg

Адрес за кореспонденция:  гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В

Номер и дата на издадено разрешение за аптеката: АП-610-3/28.06.2019г.

Ръководител на аптеката: Силвия Николаева Семова

 

4. НАДЗОРНИ ОРГАНИ:

4.1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

тел. 02/91-53-515, 02/91-53-519

факс 02/91-53-525

Email: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

4.2. Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Email: info@kzp.bg

Уеб сайт: www.kzp.bg

 

4.3. Комисия за защита на конкуренцията

Адрес: София 1000, бул. "Витоша" №18

Телефон: (02) 935 61 13

Факс: (02) 980 73 15

Email: cpcadmin@cpc.bg

Уеб сайт: www.cpc.bg

 

4.4. Изпълнителна агенция по лекарствата

БЪЛГАРИЯ, София 1303, ул. Дамян Груев 8
тел.: +359 2 8903555; факс: +359 2 8903434
e-mail: bda@bda.bg Уеб сайт: www.bda.bg

 

5. СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ

5.1. Предложението за сключване на договор се съдържа на Интернет  страницата aptekamedea.bg и приемането се осъществява чрез Заявка/Поръчка направена от Клиента през посочената страница.

5.2. Клиентът заявява желанието си да поръча и купи Продукт през Уеб Сайта като направи Поръчка по електронен път или по телефона и която се регистрира от самия него или от служител на Доставчика от името на Клиента.

5.3. Доставчикът изпраща уведомление до Клиента за регистриране на Поръчката в системата му, което не представлява приемане, потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението ѝ. Това уведомление Доставчикът прави по електронен път (мейл) или по телефона.

5.4.  Доставчикът има право да не достави част или всички Продукти от Поръчката по различни обективни причини, включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи Доставчикът уведомява за това Клиента чрез имейл или по телефона, като единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително цена на Продукта.

5.5. Договорът за продажба от разстояние между Доставчика и Клиента се смята за сключен към момента на получаването  на уведомление от страна на Клиента на електронната му поща и/или чрез SMS, изпратен на телефона му, че Продуктът от Поръчката е готов за изпращане.

5.6. Неразделна част от Договора за продажба, сключен между Клиента и Доставчика, са настоящите общи условия и Общи условия за ползване на сайт Медея.

5.7. Характеристиките на предлаганите стоки са посочени в страницата при представяне на всеки продукт;


6. ДОСТАВКА
6.1. Доставчикът се задължава, в срок до 5 /пет/ работни дни от получаване на съгласие чрез средствата за комуникация и сключване на договора за продажба на Стоки от разстояние, да достави чрез куриерска фирма Медея Логистик ЕООД, Спиди или Еконт Експрес ООД пратка, съдържаща Стоката. При получаване на пратката, Клиентът се задължава да се легитимира пред куриера с личната си карта, след което да подпише талона за доставката и да предаде един екземпляр на куриера. В случай, че Клиентът не бъде открит на посочения от него адрес 2 (два) или повече пъти се счита, че Клиентът се е отказал от договора за продажба на Стоки от разстояние.

6.2.По отношение на всеки потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ЗЗП е в сила законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години. При несъответствие на стоката с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от Доставчика да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.

6.3.Използването на услугите на Електронен магазин Медея може да бъде извършвано единствено за лични/нетърговски цели.

6.4.Доставчикът ще извършва доставката на Продуктите само на територията на България. Цените за доставка са подробно описани ТУК.

 

7. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

7.1.Права и задължения на Клиента:

7.1.1. Клиентът има право:

 • да преглежда стоките, техните характеристики, цени и условия на доставка;
 • да поръчва стоки от електронен магазин Медея при реда и условията, посочени в настоящите Общи условия.
 • да получи поръчаната стока/стоки на посочен от него адрес за доставка
 • да получава информация относно статуса на собствената си поръчка;
 • да провери съдържанието на поръчката си преди да я приеме от куриерската фирма.

7.1.2. Клиентът няма право да използва сайта за изпращане на каквито и да е материали, чието съдържание е противозаконно, невярно, подвеждащо, заплашително, подстрекаващо, оскърбително, позорящо, клеветящо, или такова, което би нарушило закона и добрите нрави. В противен случай Клиентът носи пълна отговорност за причинени на Доставчика вреди.

7.1.3. Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата му;

7.1.4. Клиентът се задължава:

 • да предостави вярна и точна информация и лични данни, изисквана при поръчката;
 • да заплати цената на поръчаните стоки, посочена при потвърждаване на поръчката;
 • да осигури възможност стоката да бъде получена на посочения адрес за доставка;
 • да заплати стойността на транспортните разходи за доставката

 

7.2.Права и задължения на Доставчика

7.2.1.Доставчикът има право:

 • да получава в срок всички дължими суми за закупените стоки и тяхната доставка;
 • по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните стоки и цени;
 • да получи от Клиента данни за извършване на доставката
 • да изпраща на Клиента, при съгласие от негова страна, по поща, по телефон, чрез кратки текстови съобщения (sms, електронна поща или други форми на съобщения) или чрез други средства за адресирана реклама информация, относно актуални промоции, специални оферти, нови продукти и всякаква друга информация, отнасяща се до него като Клиент;
 • по всяко време, без уведомяване на Клиента, когато последният ползва сайта в нарушение на настоящите условия, както и по своя преценка  да прекратява достъпа на потребителя до сайта.

7.2.2. Доставчикът се задължава:

 • да достави на Клиента поръчаните от него стоки в срок и при условията за доставка, публикувани в този уеб сайт и настоящите Общи условия.

 

8. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА, ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

8.1. В случай че Клиентът желае да откаже направена вече поръчка или някой от продуктите в нея , той трябва да се обади по телефона или да изпрати мейл  преди Стоките да бъдат подготвени за доствака

8.2.Отказ от поръчка заплатена по банков път:
• в случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок до 14 дни;
• в случай, че плащането е направено с превод по банкова сметка, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по сметката, с която е направено плащането в срок до 14 дни;

 

9. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

9.1. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние и да върне предоставената му Стока в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. В рамките на горепосочения срок Клиентът е длъжен да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното качество и безопасност. 

9.2. Отказът на Клиента от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние следва да бъде направен по следния начин и при следните условия:

а/  Клиентът следва предварително писмено да информира Доставчика, че се отказва от договора, на следния имейл адрес: orders@aptekamedea.bg Правото на отказ може да бъде упражнено от Клиента и чрез попълване, подписване и изпращане на адрес support@aptekamedea.bg на следния попълнен образец на формуляр съгласно Закона за защита на потребителите

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 – До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчано на*/получено на*

– Име на потребителя/ите

– Адрес на потребителя/ите

– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

------------------------------------------------------

* Ненужното се зачертава.

 

б/Срокът от 14 дни се счита за спазен, ако писменото уведомление е било изпратено преди изтичането на съответния срок.
в/ В същия срок Клиентът следва да изпрати съответната Стока по куриер с обратна разписка, в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка и придружаващата я документация и без увреждания на адреса за кореспонденция, посочен по-горе.

г/ Всички транспортни и други разходи по връщането на Стока са изцяло за сметка на  Клиента. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Клиента на Доставчика, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от Клиента. В случай на загубване или погиване на Стоката преди получаването й от Доставчика, Клиентът дължи обезщетение в размер на нейната цена, съгласно действащия ценоразпис на Доставчика

9.3. След получаване на върната стока и прегледа й, Доставчикът възстановява на Клиента заплатената от Клиента сума (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Клиента начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Доставчика)  не по-късно от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на Потребителя да се откаже от договора.

9.4.В случаите, когато Клиентът не е изпълнил изискванията за връщане на предоставените стоки Доставчикът има право да задържи връщането на заплатените суми на Клиента докато неполучи обратно Стоките.

9.5.Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

• при доставка на Продукти, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

• при доставка на запечатани Продукти, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

• при всички други случаи, предвидени със закон.

 

10. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

10.1. Цените на Продуктите, обявени в Платформата, са крайни, обявени са в лева и включват ДДС, както и всички други данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство.

10.2. Цената, начинът на плащане и срокът за плащане при издаване на фактури са посочени във всяка Поръчка.

10.3. Клиентът е длъжен да предостави цялата необходима информация за издаването на фактурата в съответствие с действащото българско законодателство.

10.4. Доставчикът ще издаде на Клиента фактура за поръчаните и доставени Продукти въз основа на информацията, предоставена от Клиента.

10.5. Доставчикът издава фактура за всяко плащане по Поръчка, чрез която Клиентът си е купил Стока, предлагана от Електронен магазин Медея. Клиентът е съгласен да получава такава фактура по електронен път чрез качването ѝ в Акаунта му. 10.6.Характеристиките или цените на продуктите, описани в Електронен магазин Медея , могат да бъдат променяни от Доставчика по всяко време.

 

11. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

11.1. Съдържанието в интернет сайта включително, но не само лога, всякакви графични изображения или надписи, търговските символи, динамичните символи, текстовете и/или мултимедийното съдържание са изключителна собственост на Доставчика.

11.2. Доставчикът има и си запазва всички права върху интелектуалната собственост, свързани по някакъв начин със Сайта, независимо дали са негови собствени, или получени чрез договорни лицензии или по какъвто и да е друг законосъобразен начин.

11.3. Нищо в сключения между Доставчика и Клиента договор от разстояние няма да се счита като разрешение от страна на Доставчика последният да копира, разпространява, публикува, предоставя на трети лица, променя по какъвто и да е начин каквато и да е част от Съдържанието, включително, но не само съдържанието на търговските марки, логата, мултимедийното съдържание на Сайта или описанията на Продуктите по какъвто и да е начин, включително чрез въвеждането на каквото и да било външно за Сайта съдържание, премахването на знаците, обозначаващи правото на собственост на Доставчика върху Съдържанието. Клиентът няма право и да прехвърля, продава, разпространява материали, създадени чрез възпроизвеждане (копиране), изменение или публикуване на Съдържанието, освен с изричното съгласие на Доставчика.

 

12. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА

12.1. В случай на онлайн плащания или плащания по банков път, Доставчикът не носи отговорност за каквито и да е разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от Клиента или неговата банка, по повод на самата транзакция.

12.2. Нито една от страните няма да носи отговорност за неизпълнението на договорните си задължения, ако подобно неизпълнение се дължи на форсмажорно обстоятелство или такова извън контрола на страните. Форсмажорно обстоятелство е непредвидимо събитие, извън контрола на страните, което не може да бъде избегнато. Ако в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на съответното събитие, то не спре, всяка от страните има правото да уведоми другата страна, че прекратява Договора без да дължи на другата обезщетения за каквито и да е евентуално претърпени вреди.

12.3. Доставчикът не носи отговорност при невярна информация посочена от производителя за характеристиките на предлаганите в сайта стоки.

12.4. В случай на препратки към сайтове на трети страни. Доставчикът не носи отговорност за съдържанието, правилата за защита на личната информация и сигурността на такива сайтове.

 

13. Политика за защита на личните данни

13.1. Събиране на лични данни

13.1.1. При поръчка за сключване на договор от разстояние Клиентът  предоставя доброволно необходимите лични данни и се съгласява същите да бъдат събрани, обработвани, използвани и съхранявани от Доставчика за целите на договора за продажба от разстояние съгласно настоящите Общи Условия.

13.1.2. При поръчка Клиентът собственоръчно въвежда всички свои лични данни, необходими за сключване на договора. Клиентът е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността си и другите изискуеми от електронната форма данни, както и да ги актуализира в 7-дневен срок от тяхната промяна.
Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните, ще ги актуализира своевременно. В случай, че Клиентът предостави неверни, непълни или неточни данни или в същите не са отразени настъпили последващи промени в указаните за това срокове Доставчикът не носи отговорност за неточно изпълнение на договора.

13.2.1.Видове лични данни събирани от Доставчика:

а/При регистрация на акаунт в сайта и при закупуване на продукт - име, адрес, телефонен номер, email, начин на комуникация, информация за банкова карта и др.

б/При издаване на фактура-допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

13.2.Съхранение и обработване на данни

Доставчикът обработва лични данни на Клиентите с цел изпълнение на задълженията на Доставчика като страна по договор за продажба на стоки и с цел предоставяне по-качествени и по-разнообразни продукти.

Клиентските данни се съхраняват при спазване на изискванията на българското и европейското законодателство.  Същите се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Данните се съхраняват за период необходим за изпълнение задълженията на Доставчика по договора, след което същите се изтриват или деперсонализират, освен ако нормативен акт изисква съхранението им за по-дълъг период.

13.3. Предоставяне на данни на трети страни

Доставчикът има право да предоставя събираните, обработвани и съхранявани за целите на договора за продажба данни на Клиента на трети лица - администратори или оператори на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, с цел изпълнение задължението на Доставчика по сключени договори за доставка на Стока, или събиране на вземания, дължими за доставените Стоки, както и за  изпълнение на законови задължения.

13.4. Защита на личните данни

Администраторът предприема необходимите мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване, както и мерки за установяванеидентичносттанаклиента. Мерките включват, но не се ограничават до: парола на админ панел, парола на база данни, ssl сертификат с криптирана връзка, firewall на сървъра от хостинг провайдъра.

13.5. Права на Клиента относно лични данни

Клиентът има право да провери точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригира.

Клиентът има право да оттегли съгласието си за обработване на лични данни, да възрази срещу тяхното обработване или да поиска данните му да бъдат изтрити, като изпрати мейл на support@aptekamedea.bg .

 

13.6. Бисквитки

Бисквитките/Cookies/ са малки файлове с информация, които се запазват в интернет браузър или твърд диск на Клиента при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на Доставчика да подобрява сайта, така че да съдържа максимално полезна за Клиента информация.

 

13.7. Други

Доставчикът предприема мерки за защита на личните данни на Клиента съгласно Закона за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, Директива (ЕС) 2015/2366 наЕвропейскияпарламент и на Съветаот 25 ноември 2015 година за платежните услуги във вътрешния пазар и Делегиран Регламент (ЕС) 2018/389 на комисията от 27.11.2017 г.за допълнение на Директива (ЕС) 2015/2366 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на регулаторните технически стандарти за задълбоченото установяване на идентичността на клиента и общите и сигурни отворени стандарти на комуникация и действащото законодателство.

Във всеки момент Доставчикът има право да изисква от Клиента да се легитимира и да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията/поръчката обстоятелства и лични данни. 

Клиентът няма право да използва чужда лична информация (чуждо име,чужд адрес, e-mail, чужда кредитна карта и т.н.).

 

14. ВЛИЗАНЕ В СИЛА и ПРОМЕНИ В ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ
14.1. Настоящите Общи условия влизат в сила на 15.08.2017 и са задължителни за всички Клиенти на Електронен магазин Медея. Клиентите се считат за уведомени и изразяват съгласието си със същите преди извършване на заявката за покупка от електронния магазин.

14.2. Всяко използване на Сайта означава, че Клиентът (а) се е запознал внимателно с общите условия за използването му и (б) се е съгласил да ги спазва безусловно. В случай, че не приема Общите Условия, Клиентът следва да не използва този уеб сайт.

14.3. Общите условия могат да бъдат променяни и допълвани едностранно от Доставчика по всяко време, както и ако промените се налагат по силата на влязъл в сила нормативен акт. Тези промени влизат в сила незабавно.

14.4.  При промяна на настоящите Общи Условия Доставчикът се задължава да ги публикува на Интернет страницата си aptekamedea.bg. Изменените Условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за Клиента от момента на публикуването им на Страницата.

 

15. ПРИЛОЖИМО ПРАВО
При прилагането и тълкуването на настоящите Общи Условия се прилага действащото българското законодателство.

Настоящите Общи условия въвеждат изискванията на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия, Закона за защита на личните данни, Регламент(ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година и действащото законодателство.

Защита на личните данни

Конфиденциалност

НАНАКО ЕООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни.

НАНАКО ЕООД се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от потребителите онлайн посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.

НАНАКО ЕООД може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за кликванията върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на директния маркетинг (своите и на ПАРТНЬОРИ).

С приемането на настоящите Общи условия, Вие се съгласява с обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение до НАНАКО ЕООД на адрес: гр. София 1618, район р-н Витоша ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В или на e-mail:  administration@aptekamedea.bg

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах