Подробно търсене

БРУФЕН ТБ 800МГ Х 30

Кат. номер 46196

Кратко описание
БРУФЕН ТБ 800МГ Х 30 1.
Производител
МАЙЛЪН
Марка
МАЙЛЪН | MYLAN
0 от 5
Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

Описание

БРУФЕН ТБ 800МГ Х 30

1. Какво представлява БРУФЕН РЕТАРД и за какво се използва
БРУФЕН РЕТАРД принадлежи към група, лекарства, наричани НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства). БРУФЕН РЕТАРД облекчава болката, намалява температурата и има противовъзпалителен ефект.
БРУФЕН РЕТАРД се използва за симптоматично лечение на болка и възпаление при ревматични заболявалия (ревматоиден артрит и остеоартрит) при възрастни и юноши (на възраст 12-18 години, с тегло 40 kg или повече).
2. Какво трябва да знаете, преди да приемете БРУФЕН РЕТАРД
Не приемайте БРУФЕН РЕТАРД
Ако сте алергични към ибупрофен или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
Ако сте в последния триместър на бременността.
Ако имате увеличена склонност към кървене.
Ако имате тежка чернодробна и бъбречна боде ст.
Ако имате тежка сърдечна недостатъчност.
Ако имате стомашна язва, дуоденална язва или кървене, или сте имали стомашна язва, дуоденална язва или кървене преди, когато сте се лекувани с БРУФЕН РЕТАРД или сходни лекарства.
Ако някога сте имали кървене или разкъсване на стомаха или червата при приемане на НСПВС.
Ако сте имали алергични реакции (напр. затруднения в дишането, запушване на носа, обрив) към ацетилсалицилова киселина или други противовъзпалителни лекарства при кожа склонна към акне.
Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с вашия лекар, преди да приемете БРУФЕН РЕТАРД:
ако имате определени заболявалия на имунната система (смесени нарушения на съединителната тъкан и системен лупус еритематозус (СЛЕ), състояния на имунната система, които засягат съединителната тъкан и водят до болка в ставите, кожни промени и заболявалия на други органи), тъй като може да има повишен риск от асептичен менингит ако имате влошена функция на бъбреците или черния дроб
ако имате сърдечни проблеми, включително сърдечна недостатъчност и стенокардия (гръдна болка), или сте претърпели сърдечен инфаркт, операция за поставяне на байпас, периферна артериална болест (влошена циркулация в краката или ходилата поради стеснени или запушени артерии) или какъвто и да е вид инсулт (включително микроинсулт или преходна и схемична атака)
ако имате високо кръвно налягане, диабет, висок холестерол, близки роднини със сърдечно заболяване или инсулт или ако сте пушач
ако имате астма, хроничен ринит (хронично запушен и течащ нос) или алергични заболявалия, тъй като БРУФЕН РЕТАРД може да причини затруднено дишане, копривна треска или сериозна алергична реакция, когато имате някои от тези състояния
ако имате възпалителни заболявалия на червата, предишна язва на стомаха или друга повишена тенденция към кървене
Винаги се придържайте към най-ниската възможна доза и най-краткия период на лечение, за да се намали риска за нежелани реакции. Обикновено дози по-високи от препоръчаните могат да бъдат свързани с рискове. Това означава също, че комбинираното приемане на няколко НСПВС по едно и също време трябва да се избягва.
Ако използвате болкоуспокояващи дълго време, това може да предизвика главоболие, което не трябва да се лекува с повече обезболяващи. Ако смятате, че това се отнася до вас, говорете с вашия лекар.
Подобно на други противовъзпалителни лекарства, БРУФЕН РЕТАРД може да маскира признаците на инфекция.
Пациенти, които преди това са имали проблеми със стомашно-чревния тракт, особено пациенти в старческа възраст, трябва да потърсят лекар в случаи на симптоми от страна на корема (най-вече стомашно-чревно кървене), особено в началото на лечението.
Пациентите в напреднала възраст (над 65 годишна възраст) трябва да са информирани относно по-високия риск от нежелани събития при тях, особено кървене и перфорация на стомашно-чревния тракт, които могат да бъдат фатални.
Ако по време на лечение с БРУФЕН РЕТАРД възникне стомашно-чревно кървене или язва, лечението трябва да се спре и трябва да се направи консултация с лекар.
Противовъзпалителните/болкоуспокояващите лекарства като ибупрофен могат да са свързани със слабо увеличаване на риска от сърдечен инфаркт или инсулт, особено когато се употребяват във високи дози. Не превишавайте препоръчителната дозировка или продължителност на лечението.
По време на варицела е препоръчително да избягвате употребата на това лекарство.
Това лекарство принадлежи към група лекарства (НСПВС), които могат да нарушат фертилитета на жените. Този ефект е обратим при спиране на лекарството. Вижте също точка „Бременност, кърмене и фертилитет“.
Не приемайте БРУФЕН РЕТАРД, ако планирате да забременеете. Първо се консултирайте с лекар. Вижте също точка „Бременност, кърмене и фертилитет“.
Спрете приема на БРУФЕН РЕТАРД и потърсете лекар незабавно, ако развиете някои от следните симптоми (ангиоедем):
подуване на лицето, езика или гърлото,
затруднено преглъщане,
копривна треска и затруднено дишане.
Сериозни кожни реакции са докладвани в много редки случаи по време на употреба на НСПВС. Спрете приема на БРУФЕН РЕТАРД и потърсете лекар, ако получите обрив или увреждания (лезии) на лигавиците. Тежките обриви могат да включват мехури по кожата, особено по краката, ръцете, дланите и стъпалата, които могат също да обхванат лицето и устните (еритема мултиформе, синдром на Стивънс-Джонсън). Това състояние може да стане по-сериозно, когато мехурите станат по-големи и се разпространят и части от кожата могат да се лющят (токсична епидермална некролиза). Може да има също тежка инфекция с разрушаване (некроза) на кожата, подкожните тъкани и мускулите.
БРУФЕН РЕТАРД може да причини намаление на броя на белите кръвни клетки и Вашата защита от инфекции може да намалее. Ако имате инфекция със симптоми, като повишена температура и сериозно влошаване на общото Ви състояние или повишена температура с локални признаци на инфекция, като възпалено гърло/фаринкс/уста или проблеми с уринирането, трябва да потърсите Вашия лекар незабавно. Ще Ви бъде взета кръв за изследване, за да се провери за възможно намаление на броя на белите кръвни клетки (агранулоцитоза). Важно е да информирате Вашия лекар за вашето лекарство.
Необходимо е повишено внимание при дехидратирани пациенти, тъй като съществува риск от бъбречно увреждане, особено при дехидратирани юноши и пациенти в старческа възраст.
Деца и юноши
БРУФЕН РЕТАРД не е подходящ за деца на възраст под 12 години. Съществува риск от бъбречно увреждане при обезводнени юноши.
Други лекарства и БРУФЕН РЕТАРД
Информирайте Вашия лекар, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
Не използвайте различни видове болкоуспокояващи лекарства по едно и също време, освен ако не е назначено от лекар.
БРУФЕН РЕТАРД може да повлияе на или да бъде повлиян от някои други лекарства. Например лекарства за лечение/предотвратяване на:
тумори и нарушения на имунната система (метотрексат) маниакално-депресивни заболявания
неритмична сърдечна дейност
болка (ацетилсалицилова киселина)
тромбоемболични нарушения (лекарства с противосъсирващо действие, т.е. разреждат кръвта/предотвратяват
съсирването, напр. аспирин/ацетилсалицилова киселина, дикумарол, варфарин, тиклопидин)
депресия (лекарства, наричани селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина)
високо кръвно налягане (лекарства, които понижават високото кръвно налягане, напр. АЦЕ инхибитори като каптоприл; бета-блокери като лекарства, съдържащи атенолол; антагонисти на рецептора за ангиотензин П като лосартан; диуретици)
отхвърляне при пациенти, при които имат органи, а трансплантация (лекарства, които потискат Вашата имунна система като циклоспорин или такролимус)
възпаление (кортикостероиди)
бактериални инфекции (някои антибиотици включващи аминогликозиди)
гъбични инфекции (напр. вориконазол или флуконазол)
захарен диабет (сулфонилурейни лекарства)
висок холестерол (холестирамин)
инфекция от човешки имунодефицитен вирус (СПИН) (зидовудин)
Някои други лекарства също могат да повлияят на или да бъдат повлияни от лечението с БРУФЕН РЕТАРД. Затова винаги, преди да използвате БРУФЕН РЕТАРД с други лекарства, трябва да се съветвате с лекаря или фармацевта си.
БРУФЕН РЕТАРД с храна, напитки и алкохол
БРУФЕН РЕТАРД може да се приема заедно с храна и напитки. Ако БРУФЕН РЕТАРД се приема заедно с алкохол, страничните ефекти могат да се увеличат.
Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство.
Бременни жени не трябва да използват БРУФЕН РЕТАРД по време на последните три месеца от бременността. Употребата на БРУФЕН РЕТАРД трябва да бъде избягвана от жени, които планират бременност или са бременни. Лечение по всяко време на бременност трябва да бъде прилагано само, ако е назначено от лекар.
Ибупрофена преминава в майчиното мляко. Поради това употребата му не се препоръчва при кърмене. Консултирайте се с лекар, ако редовната употреба на БРУФЕН РЕТАРД е наложителна по време на кърмене.
Употребата на БРУФЕН РЕТАРД може да засегне фертилитета. Употребата му не се препоръчва докато се опитвате да забременеете или по време на изследвания за безплодие.
Шофиране и работа с машини
БРУФЕН РЕТАРД може да влоши реакциите при някои хора, например поради странични ефекти като нарушение на зрението, сънливост и замаяност. Това трябва да се има предвид в случаите, когато се изисква повишена концентрация, напр. при шофиране и особено при комбинация с алкохол.
3. Как да приемате БРУФЕН РЕТАРД
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар.
Препоръчителната доза за възрастни и юноши над 12 години (с тегло 40 kg или повече): 2 таблетки всяка вечер. Дозата може да се повиши до 3 таблетки дневно, разделени между прием сутрин и вечер. Максималната доза за 24-часов период е 2 400 mg. За да предотвратите появата на преходно усещане за парене в устата и гърлото, таблетките трябва да се поглъщат цели с поне половин чаша вода.
Ако имате чувствителен стомах, приемайте БРУФЕН РЕТАРД с храна.
Ако имате тежка чернодробна и бъбречна болест или сте в напреднала възраст (над 65 години), Вашият лекар ще ви каже точната доза за приемане, която ще бъде възможно най-ниската.
Употреба при деца
БРУФЕН РЕТАРД не е подходящ за деца под 12 години.
Ако сте приели повече от необходимата доза БРУФЕН РЕТАРД
Ако сте приели БРУФЕН РЕТАРД повече от необходимата доза или ако лекарството случайно е било прието от деца, веднага се свържете с лекар или най-близката болница, за да получите мнение за риска и съвет за действие, което трябва да се предприеме.
Симптомите могат да включват гадене, болка в стомаха, повръщане (премесено с кръв), главоболие, звънтене в ушите, обърканост и бързи и неволеви движения на очите. При високи дози е съобщавано за сънливост, болка в гърдите, сърцебиене, загуба на съзнание, гърчове (главно при деца), слабост и замаяност, кръв в урината, усещане за студ в тялото и проблеми с дишането.
Ако сте пропуснали да приемете БРУФЕН РЕТАРД
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар.
4. Възможни нежелани реакции
Като всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки ги получава
Най-сериозни нежелани лекарствени реакции
Спрете приема на БРУФЕН РЕТАРД и незабавно се свържете с лекар, ако развиете някой от следните симптоми (ангиоедем, нечеста нежелана реакция).
оток на лицето, езика или гърлото
затруднено гълтане
копривна треска и затруднено дишане
БРУФЕН РЕТАРД може да причини намаление на броя на белите кръвни клетки (агранулоцитоза) с намалена защита от инфекции (нечеста нежелана лекарствена реакция). Трябва да потърсите Вашия лекар незабавно, ако имате инфекция със симптоми като повишена температура и сериозно влошаване на общото Ви състояние, или повишена температура с локални признаци на инфекция като възпалено гърло/фаринкс/уста или проблеми с уринирането. Важно е да информирате Вашия лекар за Вашето лекарство.
Докладвани са сериозни промени по кожата и лигавиците като епидермална некролиза и/или еритема мултиформе (много редки нежелани лекарствени реакции). В допълнение, може да настъпи тежка кожна реакция, известна като DRESS снццром. Симптомите на DRESS включват: кожен обрив, повишена температура, подуване на лимфните възли и повишаване на еозинофилите (вид бели кръвни клетки). Спрете приема на БРУФЕН РЕТАРД и потърсете лекар, ако получите обрив или увреждания (лезии) по лигавиците. Тежките обриви могат да включват мехури по кожата, особено по краката, ръцете, дланите и стъпалата, които могат също да обхванат лицето и устните. Това състояние може да стане дори по-сериозно, когато мехурите станат по-големи и се разпространят и части от кожата могат да се лющят (токсична епидермална некролиза). Може да има също тежка инфекция с разрушаване (некроза) на кожата, подкожните тъкани и мускулите.
Други нежелани реакции
Чести (могат да засегнат до 1 на 10 души):
Главоболие, замайване
Стомашно-чревни странични ефекти (лошо храносмилане, диария, гадене, повръщане, коремна болка, газове, запек, черни изпражнения, кървене от стомаха и червата, повръщане на кръв)
Умора
Обрив
Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 души):
Хрема
Свръхчувствителност
Безсъние, безпокойство
Зрителни нарушения, увреждане на слуха
Бронхиален спазъм, астма
Язва на устата, стомашна язва, язва на червата, стомашна язва с перфорация, възпаление на лигавицата на стомаха
Хепатит, жълтеница, нарушена чернодробна функция
Сърбеж, малки кръвонасядания по кожата и лигавиците
Фоточувствителност
Нарушена бъбречна функция
Промени в кръвната картина
Анемия (намаляване на броя на червените кръвни клетки или хемоглобина, което може да доведе до бледа кожа и слабост)
Сънливост
Изтръпване
Загуба на слуха
Редки (могат да засегнат до 1 на 1000 души):
Небактериален менингит
Алергична реакция
Депресия, объркване
Нарушено зрение, тинитус (шум в ушите), замайване Чернодробно увреждане и задръжка на течности в тялото
Много редки (могат да засегнат до 1 на 10 000 души):
Възпаление на панкреаса, чернодробна недостатъчност
С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка):
Влошаване на язви на дебелото черво (колит и болест на Крон (заболявалия на червата))
Сърдечна недостатъчност, сърдечен инфаркт, високо кръвно налягане
Моля, обърнете внимание, че БРУФЕН РЕТАРД може да удължи времето на кървене.
По изключение при случаи с варицела могат да се наблюдават изключително сериозни инфекции на кожата. По време на употреба на НСПВС може да се появи или да се влоши свързано с инфекция възпаление на кожата (например, може да се появи състояние като некротизиращ фасциит, което се характеризира с изразена болка, висока температура, отекла и топла кожа, мехури и некроза). Препоръчва се незабавно да отидете на лекар, ако се появят или се влошат признаци на инфекция по време на употреба на ибупрофен.
Лекарства като БРУФЕН РЕТАРД могат да доведат до леко увеличен риск от сърдечен инфаркт или мозъчен удар.
Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:
Изпълнителна агенция по лекарствата
ул. „Дамян Груев” № 8
1303 София
Тел.:+359 2 8903417
уебсайт: www.bda.bg
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информапдя относно безопасностганатова лекарство.
5. Как да съхранявате БРУФЕН РЕТАРД
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Блистер: Да не се съхранява при температура над 25°С. Съхранявайте в оригиналната опаковка, с цел предпазване от влага.
HDPE бутилка: Да не се съхранява при температура над 25°С. Пазете бутилката плътно затворена, с цел предпазване от влага.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху бутилката, блистера или картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърлите лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа БРУФЕН РЕТАРД
Активното вещество е ибупрофен.
Други помощни вещества са: ксантанова гума, повидон, стеаринова киселина, колоиден безводен силициев диоксид, талк, хипромелоза, титаниев диоксид (Е 171).

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 1,00 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в рамките на 48 часа, в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 1,00кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в рамките на 48 часа, в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка без значение стойността на покупката над 1,00 кг. и до 100кг.  –  4,99 лева. Изпълнява се в рамките на 48 часа, в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:00 часа и важи само за територията на гр.София.

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ на Електронен магазин Аптеки Медея


1. ПРЕДМЕТ С настоящите Условия, се определят взаимоотношенията на Аптеки Медея наричани по-долу за краткост „Доставчик”, с Клиенти, възникващи по повод сключване на договор за продажба на стоки от разстояние през електронен магазин Медея http://aptekamedea.bg


2. ДЕФИНИЦИИ
Навсякъде в тези Условия следните думи и изрази, когато започват с главна буква (включително и когато са членувани и/или употребени в множествено число), ще имат посочените в този член значения, освен когато контекстът изисква друго:

2.1. Договор за продажба на Стока от разстояние - договор, сключен въз основа на предложение от страна на Доставчика чрез уеб сайт aptekamedea.bg, при който от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.

2.2  Клиент/Потребител –всяко физическо лице, което използва Страницата по какъвто и да е начин, включително но не само като я разглежда, прави поръчки през нея, купува, връща стоки и извършва всякакви други действия чрез нея.

2.3. Уеб Сайт/Интернет Страница/Страница– домейна aptekamedea.bg собственост на Доставчика

2.4.  Акаунт – раздел от Уеб Сайта, формиран от имейл адрес и парола, който позволява на Клиента да изпрати Поръчка и който съдържа информация относно Клиента и историята на някои от действията му в Сайта (Поръчки, фактури и др.)

2.5. Любими продукти – раздел в акаунта, който позволява на Клиента да създаде свои списъци.

2.6. Поръчка или Заявка – електронен документ, представляващ комуникационна форма между Доставчика и Клиента, чрез който Клиентът заявява на Доставчика през Сайта намерението си за купуване на Стоки от Електронен магазин Медея.

2.7. Продукт(-и) /Стока(-и) – всеки предмет на договор за продажба от разстояние,сключен между Купувача и Доставчика през Електронен магазин Медея, който се предоставя на Клиента срещу заплащане.

2.8. Кампания – всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на, Електронен магазин Медея,  марката на Доставчика или определени Стоки, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Доставчика.

2.9. Електронен магазин Медея -способ за електронна търговия посредством Уеб Сайта, чрез който се сключва договор за продажба на Стока от разстояние.

 

3. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Наименование: НАНАКО ЕООД

ЕИК: 202233642

Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ №98 офис 7 В

Номер и дата на удостоверение за администратор на лични данни: 402449 от 17.02.2016г.

Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG202233642

Адрес на обекта Медея Опълченска: гр. София, ул. Опълченска, бл 41А
Телефон за контакт:  +359 886 77 22 77
e-mail: opalchenska@aptekamedea.bg

Адрес за кореспонденция:  гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В

Номер и дата на издадено разрешение за аптеката: АП-610-3/28.06.2019г.

Ръководител на аптеката: Силвия Николаева Семова

 

4. НАДЗОРНИ ОРГАНИ:

4.1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

тел. 02/91-53-515, 02/91-53-519

факс 02/91-53-525

Email: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

4.2. Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Email: info@kzp.bg

Уеб сайт: www.kzp.bg

 

4.3. Комисия за защита на конкуренцията

Адрес: София 1000, бул. "Витоша" №18

Телефон: (02) 935 61 13

Факс: (02) 980 73 15

Email: cpcadmin@cpc.bg

Уеб сайт: www.cpc.bg

 

4.4. Изпълнителна агенция по лекарствата

БЪЛГАРИЯ, София 1303, ул. Дамян Груев 8
тел.: +359 2 8903555; факс: +359 2 8903434
e-mail: bda@bda.bg Уеб сайт: www.bda.bg

 

5. СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ

5.1. Предложението за сключване на договор се съдържа на Интернет  страницата aptekamedea.bg и приемането се осъществява чрез Заявка/Поръчка направена от Клиента през посочената страница.

5.2. Клиентът заявява желанието си да поръча и купи Продукт през Уеб Сайта като направи Поръчка по електронен път или по телефона и която се регистрира от самия него или от служител на Доставчика от името на Клиента.

5.3. Доставчикът изпраща уведомление до Клиента за регистриране на Поръчката в системата му, което не представлява приемане, потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението ѝ. Това уведомление Доставчикът прави по електронен път (мейл) или по телефона.

5.4.  Доставчикът има право да не достави част или всички Продукти от Поръчката по различни обективни причини, включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи Доставчикът уведомява за това Клиента чрез имейл или по телефона, като единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително цена на Продукта.

5.5. Договорът за продажба от разстояние между Доставчика и Клиента се смята за сключен към момента на получаването  на уведомление от страна на Клиента на електронната му поща и/или чрез SMS, изпратен на телефона му, че Продуктът от Поръчката е готов за изпращане.

5.6. Неразделна част от Договора за продажба, сключен между Клиента и Доставчика, са настоящите общи условия и Общи условия за ползване на сайт Медея.

5.7. Характеристиките на предлаганите стоки са посочени в страницата при представяне на всеки продукт;


6. ДОСТАВКА
6.1. Доставчикът се задължава, в срок до 5 /пет/ работни дни от получаване на съгласие чрез средствата за комуникация и сключване на договора за продажба на Стоки от разстояние, да достави чрез куриерска фирма Медея Логистик ЕООД, Спиди или Еконт Експрес ООД пратка, съдържаща Стоката. При получаване на пратката, Клиентът се задължава да се легитимира пред куриера с личната си карта, след което да подпише талона за доставката и да предаде един екземпляр на куриера. В случай, че Клиентът не бъде открит на посочения от него адрес 2 (два) или повече пъти се счита, че Клиентът се е отказал от договора за продажба на Стоки от разстояние.

6.2.По отношение на всеки потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ЗЗП е в сила законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години. При несъответствие на стоката с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от Доставчика да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.

6.3.Използването на услугите на Електронен магазин Медея може да бъде извършвано единствено за лични/нетърговски цели.

6.4.Доставчикът ще извършва доставката на Продуктите само на територията на България. Цените за доставка са подробно описани ТУК.

 

7. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

7.1.Права и задължения на Клиента:

7.1.1. Клиентът има право:

 • да преглежда стоките, техните характеристики, цени и условия на доставка;
 • да поръчва стоки от електронен магазин Медея при реда и условията, посочени в настоящите Общи условия.
 • да получи поръчаната стока/стоки на посочен от него адрес за доставка
 • да получава информация относно статуса на собствената си поръчка;
 • да провери съдържанието на поръчката си преди да я приеме от куриерската фирма.

7.1.2. Клиентът няма право да използва сайта за изпращане на каквито и да е материали, чието съдържание е противозаконно, невярно, подвеждащо, заплашително, подстрекаващо, оскърбително, позорящо, клеветящо, или такова, което би нарушило закона и добрите нрави. В противен случай Клиентът носи пълна отговорност за причинени на Доставчика вреди.

7.1.3. Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата му;

7.1.4. Клиентът се задължава:

 • да предостави вярна и точна информация и лични данни, изисквана при поръчката;
 • да заплати цената на поръчаните стоки, посочена при потвърждаване на поръчката;
 • да осигури възможност стоката да бъде получена на посочения адрес за доставка;
 • да заплати стойността на транспортните разходи за доставката

 

7.2.Права и задължения на Доставчика

7.2.1.Доставчикът има право:

 • да получава в срок всички дължими суми за закупените стоки и тяхната доставка;
 • по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните стоки и цени;
 • да получи от Клиента данни за извършване на доставката
 • да изпраща на Клиента, при съгласие от негова страна, по поща, по телефон, чрез кратки текстови съобщения (sms, електронна поща или други форми на съобщения) или чрез други средства за адресирана реклама информация, относно актуални промоции, специални оферти, нови продукти и всякаква друга информация, отнасяща се до него като Клиент;
 • по всяко време, без уведомяване на Клиента, когато последният ползва сайта в нарушение на настоящите условия, както и по своя преценка  да прекратява достъпа на потребителя до сайта.

7.2.2. Доставчикът се задължава:

 • да достави на Клиента поръчаните от него стоки в срок и при условията за доставка, публикувани в този уеб сайт и настоящите Общи условия.

 

8. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА, ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

8.1. В случай че Клиентът желае да откаже направена вече поръчка или някой от продуктите в нея , той трябва да се обади по телефона или да изпрати мейл  преди Стоките да бъдат подготвени за доствака

8.2.Отказ от поръчка заплатена по банков път:
• в случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок до 14 дни;
• в случай, че плащането е направено с превод по банкова сметка, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по сметката, с която е направено плащането в срок до 14 дни;

 

9. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

9.1. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние и да върне предоставената му Стока в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. В рамките на горепосочения срок Клиентът е длъжен да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното качество и безопасност. 

9.2. Отказът на Клиента от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние следва да бъде направен по следния начин и при следните условия:

а/  Клиентът следва предварително писмено да информира Доставчика, че се отказва от договора, на следния имейл адрес: orders@aptekamedea.bg Правото на отказ може да бъде упражнено от Клиента и чрез попълване, подписване и изпращане на адрес support@aptekamedea.bg на следния попълнен образец на формуляр съгласно Закона за защита на потребителите

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 – До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчано на*/получено на*

– Име на потребителя/ите

– Адрес на потребителя/ите

– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

------------------------------------------------------

* Ненужното се зачертава.

 

б/Срокът от 14 дни се счита за спазен, ако писменото уведомление е било изпратено преди изтичането на съответния срок.
в/ В същия срок Клиентът следва да изпрати съответната Стока по куриер с обратна разписка, в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка и придружаващата я документация и без увреждания на адреса за кореспонденция, посочен по-горе.

г/ Всички транспортни и други разходи по връщането на Стока са изцяло за сметка на  Клиента. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Клиента на Доставчика, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от Клиента. В случай на загубване или погиване на Стоката преди получаването й от Доставчика, Клиентът дължи обезщетение в размер на нейната цена, съгласно действащия ценоразпис на Доставчика

9.3. След получаване на върната стока и прегледа й, Доставчикът възстановява на Клиента заплатената от Клиента сума (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Клиента начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Доставчика)  не по-късно от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на Потребителя да се откаже от договора.

9.4.В случаите, когато Клиентът не е изпълнил изискванията за връщане на предоставените стоки Доставчикът има право да задържи връщането на заплатените суми на Клиента докато неполучи обратно Стоките.

9.5.Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

• при доставка на Продукти, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

• при доставка на запечатани Продукти, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

• при всички други случаи, предвидени със закон.

 

10. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

10.1. Цените на Продуктите, обявени в Платформата, са крайни, обявени са в лева и включват ДДС, както и всички други данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство.

10.2. Цената, начинът на плащане и срокът за плащане при издаване на фактури са посочени във всяка Поръчка.

10.3. Клиентът е длъжен да предостави цялата необходима информация за издаването на фактурата в съответствие с действащото българско законодателство.

10.4. Доставчикът ще издаде на Клиента фактура за поръчаните и доставени Продукти въз основа на информацията, предоставена от Клиента.

10.5. Доставчикът издава фактура за всяко плащане по Поръчка, чрез която Клиентът си е купил Стока, предлагана от Електронен магазин Медея. Клиентът е съгласен да получава такава фактура по електронен път чрез качването ѝ в Акаунта му. 10.6.Характеристиките или цените на продуктите, описани в Електронен магазин Медея , могат да бъдат променяни от Доставчика по всяко време.

 

11. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

11.1. Съдържанието в интернет сайта включително, но не само лога, всякакви графични изображения или надписи, търговските символи, динамичните символи, текстовете и/или мултимедийното съдържание са изключителна собственост на Доставчика.

11.2. Доставчикът има и си запазва всички права върху интелектуалната собственост, свързани по някакъв начин със Сайта, независимо дали са негови собствени, или получени чрез договорни лицензии или по какъвто и да е друг законосъобразен начин.

11.3. Нищо в сключения между Доставчика и Клиента договор от разстояние няма да се счита като разрешение от страна на Доставчика последният да копира, разпространява, публикува, предоставя на трети лица, променя по какъвто и да е начин каквато и да е част от Съдържанието, включително, но не само съдържанието на търговските марки, логата, мултимедийното съдържание на Сайта или описанията на Продуктите по какъвто и да е начин, включително чрез въвеждането на каквото и да било външно за Сайта съдържание, премахването на знаците, обозначаващи правото на собственост на Доставчика върху Съдържанието. Клиентът няма право и да прехвърля, продава, разпространява материали, създадени чрез възпроизвеждане (копиране), изменение или публикуване на Съдържанието, освен с изричното съгласие на Доставчика.

 

12. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА

12.1. В случай на онлайн плащания или плащания по банков път, Доставчикът не носи отговорност за каквито и да е разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от Клиента или неговата банка, по повод на самата транзакция.

12.2. Нито една от страните няма да носи отговорност за неизпълнението на договорните си задължения, ако подобно неизпълнение се дължи на форсмажорно обстоятелство или такова извън контрола на страните. Форсмажорно обстоятелство е непредвидимо събитие, извън контрола на страните, което не може да бъде избегнато. Ако в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на съответното събитие, то не спре, всяка от страните има правото да уведоми другата страна, че прекратява Договора без да дължи на другата обезщетения за каквито и да е евентуално претърпени вреди.

12.3. Доставчикът не носи отговорност при невярна информация посочена от производителя за характеристиките на предлаганите в сайта стоки.

12.4. В случай на препратки към сайтове на трети страни. Доставчикът не носи отговорност за съдържанието, правилата за защита на личната информация и сигурността на такива сайтове.

 

13. Политика за защита на личните данни

13.1. Събиране на лични данни

13.1.1. При поръчка за сключване на договор от разстояние Клиентът  предоставя доброволно необходимите лични данни и се съгласява същите да бъдат събрани, обработвани, използвани и съхранявани от Доставчика за целите на договора за продажба от разстояние съгласно настоящите Общи Условия.

13.1.2. При поръчка Клиентът собственоръчно въвежда всички свои лични данни, необходими за сключване на договора. Клиентът е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността си и другите изискуеми от електронната форма данни, както и да ги актуализира в 7-дневен срок от тяхната промяна.
Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните, ще ги актуализира своевременно. В случай, че Клиентът предостави неверни, непълни или неточни данни или в същите не са отразени настъпили последващи промени в указаните за това срокове Доставчикът не носи отговорност за неточно изпълнение на договора.

13.2.1.Видове лични данни събирани от Доставчика:

а/При регистрация на акаунт в сайта и при закупуване на продукт - име, адрес, телефонен номер, email, начин на комуникация, информация за банкова карта и др.

б/При издаване на фактура-допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

13.2.Съхранение и обработване на данни

Доставчикът обработва лични данни на Клиентите с цел изпълнение на задълженията на Доставчика като страна по договор за продажба на стоки и с цел предоставяне по-качествени и по-разнообразни продукти.

Клиентските данни се съхраняват при спазване на изискванията на българското и европейското законодателство.  Същите се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Данните се съхраняват за период необходим за изпълнение задълженията на Доставчика по договора, след което същите се изтриват или деперсонализират, освен ако нормативен акт изисква съхранението им за по-дълъг период.

13.3. Предоставяне на данни на трети страни

Доставчикът има право да предоставя събираните, обработвани и съхранявани за целите на договора за продажба данни на Клиента на трети лица - администратори или оператори на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, с цел изпълнение задължението на Доставчика по сключени договори за доставка на Стока, или събиране на вземания, дължими за доставените Стоки, както и за  изпълнение на законови задължения.

13.4. Защита на личните данни

Администраторът предприема необходимите мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване, както и мерки за установяванеидентичносттанаклиента. Мерките включват, но не се ограничават до: парола на админ панел, парола на база данни, ssl сертификат с криптирана връзка, firewall на сървъра от хостинг провайдъра.

13.5. Права на Клиента относно лични данни

Клиентът има право да провери точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригира.

Клиентът има право да оттегли съгласието си за обработване на лични данни, да възрази срещу тяхното обработване или да поиска данните му да бъдат изтрити, като изпрати мейл на support@aptekamedea.bg .

 

13.6. Бисквитки

Бисквитките/Cookies/ са малки файлове с информация, които се запазват в интернет браузър или твърд диск на Клиента при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на Доставчика да подобрява сайта, така че да съдържа максимално полезна за Клиента информация.

 

13.7. Други

Доставчикът предприема мерки за защита на личните данни на Клиента съгласно Закона за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, Директива (ЕС) 2015/2366 наЕвропейскияпарламент и на Съветаот 25 ноември 2015 година за платежните услуги във вътрешния пазар и Делегиран Регламент (ЕС) 2018/389 на комисията от 27.11.2017 г.за допълнение на Директива (ЕС) 2015/2366 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на регулаторните технически стандарти за задълбоченото установяване на идентичността на клиента и общите и сигурни отворени стандарти на комуникация и действащото законодателство.

Във всеки момент Доставчикът има право да изисква от Клиента да се легитимира и да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията/поръчката обстоятелства и лични данни. 

Клиентът няма право да използва чужда лична информация (чуждо име,чужд адрес, e-mail, чужда кредитна карта и т.н.).

 

14. ВЛИЗАНЕ В СИЛА и ПРОМЕНИ В ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ
14.1. Настоящите Общи условия влизат в сила на 15.08.2017 и са задължителни за всички Клиенти на Електронен магазин Медея. Клиентите се считат за уведомени и изразяват съгласието си със същите преди извършване на заявката за покупка от електронния магазин.

14.2. Всяко използване на Сайта означава, че Клиентът (а) се е запознал внимателно с общите условия за използването му и (б) се е съгласил да ги спазва безусловно. В случай, че не приема Общите Условия, Клиентът следва да не използва този уеб сайт.

14.3. Общите условия могат да бъдат променяни и допълвани едностранно от Доставчика по всяко време, както и ако промените се налагат по силата на влязъл в сила нормативен акт. Тези промени влизат в сила незабавно.

14.4.  При промяна на настоящите Общи Условия Доставчикът се задължава да ги публикува на Интернет страницата си aptekamedea.bg. Изменените Условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за Клиента от момента на публикуването им на Страницата.

 

15. ПРИЛОЖИМО ПРАВО
При прилагането и тълкуването на настоящите Общи Условия се прилага действащото българското законодателство.

Настоящите Общи условия въвеждат изискванията на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия, Закона за защита на личните данни, Регламент(ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година и действащото законодателство.

Защита на личните данни

Конфиденциалност

НАНАКО ЕООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни.

НАНАКО ЕООД се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от потребителите онлайн посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.

НАНАКО ЕООД може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за кликванията върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на директния маркетинг (своите и на ПАРТНЬОРИ).

С приемането на настоящите Общи условия, Вие се съгласява с обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение до НАНАКО ЕООД на адрес: гр. София 1618, район р-н Витоша ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В или на e-mail:  administration@aptekamedea.bg

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах