Подробно търсене

ВЕЛАКСИН КАПС 75МГ Х 28

Кат. номер 36757

Кратко описание
Велаксин 75 mg твърди капсули с удължено освобождаване / Velaxin 75 mg prolonged-release capsules, hard Венлафаксин / Venlafaxine Прочетете внимателно цялата листовката тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Производител
ЕГИС АД
Марка
ЕГИС | EGIS
0 от 5
Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

Описание

Велаксин 75 mg твърди капсули с удължено освобождаване /

Velaxin 75 mg prolonged-release capsules, hard

Венлафаксин / Venlafaxine

Прочетете внимателно цялата листовката тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

•     Запазете тази листовката. Може да се наложи да я прочетете отново.

•     Ако имате допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

•     Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.

•     Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1. Какво представлява Велаксин и за какво се използва

2. Преди да приемете Велаксин

3. Как да приемате Велаксин

4. Възможни нежелани лекарствени реакции

5. Съхранение на Велаксин

6. Допълнителна информация

1.   Какво представлява Велаксин и за какво се използва

Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване е антидепресант, който принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на обратния захват на серотонин и норепинефрин (SNRI - инхибитори). Тази група лекарства се използва за лечението на депресия и други състояния, такива като тревожни разстройства. Смята се, че хора, които са депресирани и/или тревожни, имат по-ниски нива на серотонин и норадреналин в мозъка. Не е напълно изяснено как точно действат антидепресантите, но те могат да помогнат чрез повишаването на нивата на серотонин и норадреналин в мозъка.

Велаксин е предназначен за лечение на възрастни, страдащи от депресия. Велаксин е предназначен също и за лечение на възрастни, страдащи от следните разстройства: генерализирано тревожно разстройство, социално трево; разстройство (страх или избягване на социални контакти) и паничес] разстройство (пристъпи на паника). Правилното лечение на депрес: тревожните разстройства е важно за подобряването на Вашето съст< че не се лекува, заболяването Ви няма да отзвучи, а може да стане по^ по-трудно лечимо. 

2.   Преди да приемете Велаксин

Не приемайте Велаксин

•     Ако сте алергични (свръхчувствителни) към венлафаксин (лекарственото вещество) или някое от помощните вещества

•     Ако приемате в момента или сте приемали напоследък (в последните 14 дни) каквито и да било лекарства, известни като моноамино-оксидазни инхибитори (МАО-инхибитори), използвани за лечение на депресия или болестта на Паркинсон. Приемането на необратими МАО-инхибитори заедно с други лекарства, включително Велаксин, може да предизвика сериозни или дори животозастрашаващи лекарствени реакции. Освен това, трябва да изчакате най- малко 7 дни след спиране на приема на Велаксин, преди да можете да приемате каквито и да са МАО-инхибитори (вижте “Серотонинов синдром” и “Приемане на други лекарства”).

Обърнете специално внимание при употребата на Велаксин

•     Ако приемате други лекарства, които приемани едновременно с Велаксин могат да повишат риска от появата на серотонинов синдром (вижте “Приемане на други лекарства”).

•     Ако имате проблеми с очите, като определени видове глаукома (повишено очно налягане).

•     Ако сте имали високо кръвно налягане.

•     Ако сте имали проблеми със сърцето.

•     Ако сте имали пристъпи (припадъци).

•     Ако сте имали ниски нива на натрий в кръвта (хипонатремия).

•     Ако сте склонни към образуване на синини или лесно кървене (нарушения на кръвосъсирването), или ако приемате други лекарства, които могат да повишат риска от кървене.

•     При повишени нива на холестерол.

•     Ако вие иля член на вашето семейство е прекарал маниакално или биполярно разстройство (чувство на превъзбуда или еуфория).

•     Ако сте имали агресивно поведение.

Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване може да предизвика усещане за безпокойство или невъзможност да се стои на едно място. Трябва да уведомите вашия лекар, в случай че изпитате подобно усещане.

В случай че някое от следните състояния се отнася за вас, моля консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете да приемате Велаксин.

СУИПИДНИ мисли и влошаване на депресията или тревожното разстройство Ако страдате от депресия и/или тревожно разстройство, понякога може да имате мисли за самонараняване или самоубийство. Те могат да се задълбочат^ първоначалния прием на антидепресанти, тъй като за да настъпи тези лекарства се изисква време, обикновено около две седмици, а повече.

По-вероятно е да имате подобни мисли:

- Ако преди това сте имали мисли за самоубийство или самонар;

- Ако сте по-млад. Информацията от клиничните изпитвания показва, че

съществува повишени риск от суицидно поведение при възрастни под 25 години с психиатрични проблеми, които са били лекувани с антидепресант.

Ако имате мисли за самонараняване или самоубийство в който и да е момент, свържете се с Вашия лекар или веднага отидете в болница.

Би било полезно, ако споделите с роднина или близък приятел, че сте депресирани или страдате от тревожно разстройство, и да ги помолите да прочетат тази листовка. Може да ги помолите да ви кажат ако смятат, че депресията или тревожността Ви се влошават, или ако се тревожат за промени във Вашето поведение.

Сухота в устата

За сухота в устата се съобщава при 10% от пациентите, лекувани с венлафаксин. Това може да повиши риска от кариес. Затова, трябва да полагате специални грижи за вашата дентална хигиена.

Приложение ПРИ деца и подрастващи под 18 годишна възраст Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване обичайно не трябва да се използва при деца и юноши на възраст под 18 години. Също така, трябва да знаете, че при пациент под 18 години съществува повишен риск от нежелани реакции от рода на опит за самоубийство, суицидни мисли и враждебност (в повечето случай агресия, поведение на противопоставяне и гняв) при приемане на лекарства от този клас. Въпреки това, Вашият лекар може да предпише Велаксин на пациенти под 18 годишна възраст, ако реши, че това е в техен интерес. Ако Вашият лекар е предписал Велаксин на пациент под 18 години и искате да обсъдите това, моля посетете лекаря си отново. Трябва да го уведомите, ако някой от посочените по- горе симптоми се появи или засили при приемане на тези капсули от пациенти под 18 години. Също така, дългосрочните реакции, свързани с безопасността, във връзка с растежа, съзряването и познавателно и поведенческо развитие при приемане на Велаксин при тази възрастова група, все още не са демонстрирани.

Прием на други лекарства

Моля, уведомете Вашия лекар ако приемате, или ако наскоро сте приемали други лекарства, включително такива, отпускани без рецепта.

Вашият лекар трябва да реши дали можете да приемате Велаксин заедно с други лекарства.

Не започвайте да приемате или не спирайте приема на каквито и да са други лекарства, включително такива закупени без рецепта, естествени и билкови лекарствени средства, преди да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт.

•     Моноамино-оксидазни инхибитори (МАО-инхибитори: вижте “Преди да започнете да приемате Велаксин”).

•     Серотонинов синдром:

Серотониновият синдром, потенциално животозастрашаващо състояние (вижте “Възможни нежелани реакции”), може да настъпи при лечение с венлафаксин, особено при едновременното му приемане с други лекарства.

Подобни лекарства например са:

•     Триптани (използвани за лечение на мигрена)

•     Лекарства за депресия, например SNRI (инхибитори на обратни серотонин и норепинефрин), SSRI (селективни инхибитори на о

з

на серотонин), трициклични антидепресанти или лекарства, които съдържат литий

•     Лекарства, съдържащи линезолид, антибиотик (използвани за лечение на инфекции)

•     Лекарства, съдържащи моклобемид, обратим МАО-инхибитор (използван за лечение на депресия)

•     Лекарства, съдържащи сибутрамин (използвани за намаляване на теглото)

•     Лекарства съдържащи трамадол (болкоуспокояващо средство)

•     Продукти, съдържащи жълт кантарион (познат също като Hypericum perforatum, натурално или билково лекарствено средство, използвано за лечение на лека депресия)

•     Продукти, съдържащи триптофан (използвани при проблеми със съня или депресия).

Признаците и симптомите на серотониновия синдром могат да включват комбинация от следните: безпокойство, халюцинации, загуба на координация, учестена сърдечна дейност, повишена телесна температура, резки промени в кръвното налягане, усилени рефлекси, диария, кома, гадене, повръщане. Незабавно потърсете медицинска помощ, ако смятате, че развивате серотонинов синдром.

Следните лекарства могат също да взаимодействат с Велаксин и трябва да се използват предпазливо. Особено важно е да споменете пред Вашия лекар или фармацевт ако приемате лекарства, които съдържат:

•     Кетоконазол (противогъбично лекарство)

•     Халоперидол или рисперидон (за лечение на психиатрични заболявалия)

•     Метопролол (бета блокер за лечение на високо кръвно налягане и проблеми със сърцето)

Прием на Велаксин с храна или напитки

Велаксин трябва да се приема с храна (вижте раздел 3 “Как да приемате Велаксин”).

Трябва да избягвате алкохолни напитки докато приемате Велаксин.

Бременност и кърмене

Съобщете на Вашия лекар, ако забременеете или опитвате да забременеете. Трябва да приемате Велаксин само след като се обсъдили потенциалните ползи и потенциалните рискове за вашето неродено дете с Вашия лекар.

Ако приемате Велаксин по време на бременността, уведомете Вашата акушерка и/или лекар, тъй като при раждането си Вашето бебе може да има някои симптоми. Тези симптоми обикновено се развиват след първите 24 часа след раждането. Те включват проблеми с кърменето и затруднено дишане. Ако бебето ви има подобни симптоми, когато се роди, и сте загрижена, свържете се с Вашия лекар и/или акушерка, които могат да ви консултират.

Уверете се, че Вашата акушерка и/или лекар знаят, че приемате Велакси удължено освобождаване. Когато се приемат през бременността, под лекарства (инхибитори на обратния захват на серотонина, SSRI) мог риска от възникване на тежко състояние при бебетата, наречено пе пулмонарна хипертензия у новороденото, характеризиращо се с уч и синкав цвят на кожата. Тези симптоми обикновено възникват в пъ след раждането. 

Ако това се случи с Вашето бебе, необходимо е веднага да се свържете с Вашата акушерка и/или лекар.

Велаксин преминава в майчиното мляко. Съществува риск от ефект върху кърмачето. Поради това, трябва да обсъдите въпроса с Вашия лекар, който да реши дали трябва да спрете да кърмите, или да спрете лечението с Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване.

Шофиране и работа с машини

Не шофирайте и не ползвайте инструменти или машини, докато не разберете по какъв начин Ви повлиява Велаксин.

3.   Как да приемате Велаксин

Винаги приемайте Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване, точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Обичайната препоръчителна начална доза за лечение на депресия, генерализирано тревожно разстройство и социално тревожно разстройство е 75 mg на ден. Дозата може постепенно да бъде увеличавана от Вашия лекар, ако е нужно, дори до достигане на максималната доза от 375 mg дневно при депресия. Ако се лекувате от паническо разстройство, лекарят ще започне с по-ниска доза (37.5 mg), след което постепенно ще я увеличи. Максималната доза за генерализирано тревожно разстройство, социално тревожно разстройство и паническо разстройство е 225 mg на ден.

Приемайте Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване приблизително по едно и също време всеки ден, сутрин или вечер.

Капсулите трябва да се поглъщат цели с течности, без да се отварят, смачкват, сдъвкват или разтварят.

Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване трябва да се приема с храна. Ако имате проблеми с черния дроб или бъбреците, съобщете на Вашия лекар, тъй като това може да наложи изписване на различна доза Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване.

Не спирайте да приемате Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване без да се консултирате с Вашия лекар (вижте “Ако сте спрели приема на Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване ”).

Ако сте приели повече от предписаната доза Велаксин

Информирайте Вашия лекар или фармацевт незабавно, в случай че сте приели по- голямо количество Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване от това, което ви е предписал лекарят.

Симптомите на евентуално предозиране може да включват сърцебиене.

Ако сте пропуснали да приемете Велаксин

Приемете пропусната доза, колкото е възможно по-скоро. Ако е време за следващата доза обаче, не приемайте двойна доза, а само обичайната единична доза. Не приемайте в рамките на един ден количество, което превишава дневната предписана ви доза Велаксин.

Ако сте спрели приема на Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване

Не спирайте да приемате това лекарство и не намалявайте дозата, без да се консултирате с Вашия лекар, дори и ако се чувствате по-добре. Ако Вашият лекар прецени, че вече не се нуждаете от Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване, той/тя може да ви помоли бавно да намалявате дозата преди изцяло да спрете лечението. Установено е настъпване на нежелани реакции при спиране на приема на Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване, особено при внезапното спиране или прекадено бързото намаляване на дозата на Велаксин. При някои пациенти се проявяват симптоми като умора, замаяност, чувство за олекване в главата, главоболие, безсъние, кошмари, сухота в устата, загуба на апетит, гадене, диария, нервност, възбуда, обърканост, звънене в ушите, изтръпване, или по-рядко усещания, подобни на електрошок, слабост, изпотяване, пристъпи или подобни на грип симптоми.

Вашият лекар ще ви посъветва как постепенно да спрете лечението с Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване . Ако се появят някои от посочените или други симптоми, които започнат да Ви безпокоят, потърсете Вашия лекар за допълнителна консултация.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4.   Възможни нежелани лекарствени реакции

Както всички лекарства, Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Не трябва да се тревожите, ако забележите малки бели гранули или топчета в изпражненията след приемане на Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване. В капсулите Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване има сфероиди или малки бели топчета, които съдържат лекарственото вещество венлафаксин. Тези сфероиди се освобождават от капсулата във Вашия стомашно- чревен тракт. Тъй като сфероидите преминават по цялата дължина на стомашно- чревния тракт, венлафаксин се освобождава бавно. Сфероидната “обвивка” остава неразтворена и се изхвърля с изпражненията. Следователно, дори и да забележите сфероиди в изпражненията, дозата венлафаксин е била усвоена.

Алергични реакции

Ако се появи която и да е от посочените по-долу реакции, спрете да приема Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване. Незабавно уведом лекар или посетете най-близкото звено за спешна медицинска помощ:

•     Стягане в гръдния кош, хрипове, затруднено преглъщане или диш

•     Подуване на лицето, гърлото, ръцете или краката

•     Чувство на нервност или тревожност, замаяност, усещане за пулсир зачервяване на кожата и/или усещане за загряване

• Тежък обрив, сърбеж или уртикария (изпъкнали спрямо кожата, около тях участъци зачервена или бледа кожа, които често сърбят).

Сериозни нежелани лекарствени реакции

Ако забележите каквито и да било признаци на изброените по-долу, може да се нуждаете от спешна медицинска помощ:

•     Проблеми със сърцето, като ускорен или неравномерен сърдечен ритъм, повишено кръвно налягане

•     Проблеми с очите, като замъглено зрение, разширени зеници

•     Неврологични проблеми, като замаяност, усещания за бодежи и изтръпване, нарушени движения, пристъпи или припадъци

•     Психиатрични проблеми като свръхактивност и еуфория

•     Спиране на лечението (вижте раздел “Как да приемате Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване, ако преустановите приема на Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване ”).

Пълен списък на нежеланите лекарствени реакции

Честотата (вероятността от настъпване) на лекарствени реакции се класифицира както следва:

Много чести: срещат се при повече от 1 на 10 пациента;

Чести: срещат се при 1 до 10 пациента на всеки 100 Нечести: срещат се при 1 до 10 пациенти на всеки 1 000 Редки: срещат се при 1 до 10 пациенти на всеки 10 000

С неустановена честота: не може да се определи на базата на наличните данни. Нарушения в кръвта и лимфната система

Нечести: поява на синини; катранено черни изпражнения (фецес) или кръв в изпражненията, което може да е признак на вътрешно кървене.

С неустановена честота: кървене на лигавиците, продължително време на кървене, намален брой тромбоцити в кръвта, което води до повишен риск от образуване на синини или кървене, смущения в кръвоносната система, което може да доведе до повишен риск от инфекция.

Нарушения в имунната система

С неустановена честота: сериозна алергична реакция, причиняваща затруднено дишане или замаяност, включително понижаване на кръвното налягане.

Ендокринни нарушения

С неустановена честота: увеличаване концентрацията на пролактин (хормон, стимулиращ производството на мляко) в кръвта.

Нарушения в метаболизма и храненето

Чести: повишаване на серумния холестерол, загуба на тегло.

Нечести: увеличаване на теглото.

С неустановена честота: ниски нива на натрий в кръвта, които могат предизвикат умора или обърканост, мускулни спазми, припадъци и ко прекомерно поемане на вода (познато като Синдром на неадекватна с антидиуретичен хормон - SIADH);

Психиатрични смушения

Чести: необичайни сънища, намалено либидо, безсъние, нервност, отпуснатост, обърканост, чувство на отделеност (или откъснатост) от самия себе си и от реалността;

Нечести; липса на чувства или емоции, халюцинации, възбуда;

Редки: патологично приповдигнато настроение;

С неустановена честота', объркване, мисли за самонараняване или самоубийство.

Нарушения на нервната система Много чести: главоболие [30.3%].

Чести: замаяност, повишен мускулен тонус, изтръпване, треперене;

Нечести: неволеви мускулни движения; възбуда, нарушена координация и равновесие;

Редки\ усещане за безпокойство или неспособност да се стои на едно място, припадъци;

С неустановена честота', висока температура, придружена от мускулна скованост, объркване или възбуда, изпотяване, а ако се появяват резки мускулни движения, които не можете да контролирате, това може да са симптоми на сериозно състояние, познато като невролептичен злокачествен синдром; чувство на еуфория, сънливост, устойчиви бързи движения на очите, тромавост, безпокойство, усещане, наподобяващо алкохолно опиянение, потене или скованост на мускулите, които са симптоми на серотонергичен синдром; скованост, спазми и неволеви мускулни движения.

Нарушения на окото

Чести: замъглено зрение, разширени зеници, нарушено зрение.

С неустановена честота: глаукома (остра болка в очите и намалено или замъглено зрение).

Нарушения на УХОТО и равновесието Нечести: шум в ушите.

Сърдечни нарушения

Чести: усещане на собственото сърцебиене.

Нечести: ускорена сърдечна дейност.

С неустановена честота: нередовна, ускорена или неритмична сърдечна дейност, което може да доведе до припадък.

Съдови нарушения

Чести: повишено кръвно налягане; зачервяване на лицето.

Нечести: усещане за замаяност (особено при прекалено рязко изправяне), припадъци.

С неустановена честота: намалено кръвно налягане.

Респираторни, ГРЪДНИ и медиастинални нарушения Чести: прозяване.

С неустановена честота: кашлица, хрипове, задух и висока температур симптоми за възпаление на белия дроб, свързано с увеличаване на бел телца (пулмонална еозинофилия).

Стомашно-чревни нарушения

Много чести: гадене [20.0%], сухота в устата [10.0%].

Чести: намален апетит, запек, повръщане.

Нечести: променен вкус, скърцане със зъби, диария.

С неустановена честота: възпаление на панкреаса.

Чернодробни и жлъчни нарушения С неустановена честота: възпаление на черния дроб.

Нарушения на кожата и подкожната тъкан

Много чести: потене (включително нощно изпотяване) [12.2%].

Нечети: обрив, нетипична загуба на коса, повишена чувствителност към слънчева светлина..

С неустановена честота: кожен обрив, който може да доведе до поява мехури и белене на кожата; сърбежи; уртикария.

Нарушения на мускулно-скелетната система и на съединителната тъкан С неустановена честота: необяснима мускулна болка, болезненост или слабост (рабдомиолиза).

Нарушения на бъбреците и пикочните пътиша

Чести: трудности при уриниране, повишена честота на ходенето по малка нужда. Нечести: невъзможност за уриниране.

Нарушения на репродуктивната система и млечните жлези Чести: нетипична еякулация/оргазъм (при мъжете); липса на оргазъм, еректилна дисфункция (импотентност); смущения на менструалния цикъл, като увеличаване на кървенето или увеличено нередовно кървене.

Нечести: нетипичен оргазъм (при жените).

Обши нарушениуя и ефекти на мястото на приложение Чести; слабост (умора), втрисане.

Лабораторни изследвания

С неустановена честота: променени чернодробни показатели

Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване понякога причинява нежелани реакции, които може да не забележите, като повишено кръвно налягане, или неритмична сърдечна дейност, леки промени в кръвните нива на чернодробните ензими, натрий или холестерол. В по-редки случаи Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване може да намали функционирането на кръвните плочици, което да доведе до повишен риск от поява на синини или кървене. Поради това, Вашият лекар може да ви препоръча кръвни изследвания през определени периоди, особено ако приемате Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване за продължителен период от време.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, ил) други, неописани в тази лисдтовка нежелани лекарствени реакции Вашия лекар или фармацевт.

5.   Как да съхранявате Велаксин

Да се съхранява под 30°С в оригиналната опаковка за да се предпази от влага.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Не използвайте Велаксин след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Не използвайте Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване, ако забележите признак на влошаване на качеството на продукта (напр. обезцветяване).

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазването на околната среда.

6.   Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа Велаксин твърди капсули с удължено освобождаване

Активното вещество е venlafaxine (като venlafaxine hydrochloride).

Велаксин 37.5 тя твърди капсули с удължено освобождаване

37,5 mg венлафаксин (като 42,42 mg венлафаксинов хидрохлорид) във всяка

капсула с удължено освобождаване.

Велаксин 75 ms твърди капсули с удължено освобождаване

75 mg венлафаксин (като 84,84 mg венлафаксинов хидрохлорид) във всяка капсула с удължено освобождаване.

Велаксин 150 m2 твърди капсули с удължено освобождаване

150 mg венлафаксин (като 169,68 mg венлафаксинов хидрохлорид) във всяка

капсула с удължено освобождаване.

Помощни вещества:

Велаксин 37.5 тя твърди капсули с удължено освобождаване Микрокристална целулоза, натриев хлорид, етилцелулоза, талк микронизиран, диметикон, калиев хлорид, коповидон, колоиден, безводен силициев диоксид, ксантанова гума, жълт железен оксид (Е 172)

Капсулна обвивка: CONI-SNAP-3 твърда желатинова капсула.

Желатин, жълт железен оксид (Е172), индигокармин (Е132), еритрозин (Е127), титанов диоксид (Е171).

Велаксин 75 m2 твърди капсули с удължено освобождаване Микрокристална целулоза, натриев хлорид, етилцелулоза, талк микронизиран, диметикон, калиев хлорид, коповидон, колоиден, безводен силициев ксантанова гума, жълт железен оксид (Е 172)    

Капсулна обвивка: CONI-SNAP-2 твърда желатинова капсула.

Желатин, жълт железен оксид (Е 172), червен железен оксид (Е172)| дг диоксид (Е 171).

Велаксин 150 ms твърди капсули с удължено освобождаване Микрокристална целулоза, натриев хлорид, етилцелулоза, талк микронизиран, диметикон, калиев хлорид, коповидон, колоиден, безводен силициев диоксид, ксантанова гума, жълт железен оксид (Е 172)

Капсулна обвивка: CONI-SNAP-OEL твърда желатинова капсула.

Желатин, жълт железен оксид (Е 172), червен железен оксид (Е 172), титанов диоксид (Е171).

Как изглежда Велаксин и какво съдържа опаковката

Описание:

Велаксин 37.5 mg твърди капсули с удължено освобождаване

Твърди желатинови капсули с непрозрачно оранжево капаче и прозрачно безцветно тяло, които съдържат оранжево-жълти обвити и бели необвити пелети.

Велаксин 75 mg твърди капсули с удължено освобождаване

Твърди желатинови капсули с непрозрачно червено капаче и прозрачно безцветно тяло, които съдържат оранжево-жълти обвити и бели необвити пелети.

Велаксин 150 mg твърди капсули с удължено освобождаване

Твърди желатинови капсули с непрозрачно червено капаче и прозрачно безцветно тяло, които съдържат оранжево-жълти обвити и бели необвити пелети.

Опаковки:

От 28, 30 или 56 капсули в блистер от PVC/PVdC/Уалуминиево фолио поставени в картонена опаковка.

Притежател на разрешението за употреба

EGIS Pharmaceuticals PLC 1106 Budapest, Kereszturi ut 30-38.

Унгария

Производители

EGIS Pharmaceuticals PLC

1165 Budapest, XVI., B6k6nyf51diut 116-120.

Унгария и

EGIS Pharmaceuticals PLC

9900 Kormend, Matyas kiraly u. 65.

Унгария

Този лекарствен продукт е регистриран в страните членки в Евро икономическо пространство под следните наименования: п

България:

освобождаване

 
Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 1,00 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в рамките на 48 часа, в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 1,00кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в рамките на 48 часа, в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка без значение стойността на покупката над 1,00 кг. и до 100кг.  –  4,99 лева. Изпълнява се в рамките на 48 часа, в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:00 часа и важи само за територията на гр.София.

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ на Електронен магазин Аптеки Медея


1. ПРЕДМЕТ С настоящите Условия, се определят взаимоотношенията на Аптеки Медея наричани по-долу за краткост „Доставчик”, с Клиенти, възникващи по повод сключване на договор за продажба на стоки от разстояние през електронен магазин Медея http://aptekamedea.bg


2. ДЕФИНИЦИИ
Навсякъде в тези Условия следните думи и изрази, когато започват с главна буква (включително и когато са членувани и/или употребени в множествено число), ще имат посочените в този член значения, освен когато контекстът изисква друго:

2.1. Договор за продажба на Стока от разстояние - договор, сключен въз основа на предложение от страна на Доставчика чрез уеб сайт aptekamedea.bg, при който от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.

2.2  Клиент/Потребител –всяко физическо лице, което използва Страницата по какъвто и да е начин, включително но не само като я разглежда, прави поръчки през нея, купува, връща стоки и извършва всякакви други действия чрез нея.

2.3. Уеб Сайт/Интернет Страница/Страница– домейна aptekamedea.bg собственост на Доставчика

2.4.  Акаунт – раздел от Уеб Сайта, формиран от имейл адрес и парола, който позволява на Клиента да изпрати Поръчка и който съдържа информация относно Клиента и историята на някои от действията му в Сайта (Поръчки, фактури и др.)

2.5. Любими продукти – раздел в акаунта, който позволява на Клиента да създаде свои списъци.

2.6. Поръчка или Заявка – електронен документ, представляващ комуникационна форма между Доставчика и Клиента, чрез който Клиентът заявява на Доставчика през Сайта намерението си за купуване на Стоки от Електронен магазин Медея.

2.7. Продукт(-и) /Стока(-и) – всеки предмет на договор за продажба от разстояние,сключен между Купувача и Доставчика през Електронен магазин Медея, който се предоставя на Клиента срещу заплащане.

2.8. Кампания – всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на, Електронен магазин Медея,  марката на Доставчика или определени Стоки, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Доставчика.

2.9. Електронен магазин Медея -способ за електронна търговия посредством Уеб Сайта, чрез който се сключва договор за продажба на Стока от разстояние.

 

3. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Наименование: НАНАКО ЕООД

ЕИК: 202233642

Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ №98 офис 7 В

Номер и дата на удостоверение за администратор на лични данни: 402449 от 17.02.2016г.

Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG202233642

Адрес на обекта Медея Опълченска: гр. София, ул. Опълченска, бл 41А
Телефон за контакт:  +359 886 77 22 77
e-mail: opalchenska@aptekamedea.bg

Адрес за кореспонденция:  гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В

Номер и дата на издадено разрешение за аптеката: АП-610-3/28.06.2019г.

Ръководител на аптеката: Силвия Николаева Семова

 

4. НАДЗОРНИ ОРГАНИ:

4.1. Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

тел. 02/91-53-515, 02/91-53-519

факс 02/91-53-525

Email: kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

4.2. Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Email: info@kzp.bg

Уеб сайт: www.kzp.bg

 

4.3. Комисия за защита на конкуренцията

Адрес: София 1000, бул. "Витоша" №18

Телефон: (02) 935 61 13

Факс: (02) 980 73 15

Email: cpcadmin@cpc.bg

Уеб сайт: www.cpc.bg

 

4.4. Изпълнителна агенция по лекарствата

БЪЛГАРИЯ, София 1303, ул. Дамян Груев 8
тел.: +359 2 8903555; факс: +359 2 8903434
e-mail: bda@bda.bg Уеб сайт: www.bda.bg

 

5. СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ

5.1. Предложението за сключване на договор се съдържа на Интернет  страницата aptekamedea.bg и приемането се осъществява чрез Заявка/Поръчка направена от Клиента през посочената страница.

5.2. Клиентът заявява желанието си да поръча и купи Продукт през Уеб Сайта като направи Поръчка по електронен път или по телефона и която се регистрира от самия него или от служител на Доставчика от името на Клиента.

5.3. Доставчикът изпраща уведомление до Клиента за регистриране на Поръчката в системата му, което не представлява приемане, потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението ѝ. Това уведомление Доставчикът прави по електронен път (мейл) или по телефона.

5.4.  Доставчикът има право да не достави част или всички Продукти от Поръчката по различни обективни причини, включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи Доставчикът уведомява за това Клиента чрез имейл или по телефона, като единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително цена на Продукта.

5.5. Договорът за продажба от разстояние между Доставчика и Клиента се смята за сключен към момента на получаването  на уведомление от страна на Клиента на електронната му поща и/или чрез SMS, изпратен на телефона му, че Продуктът от Поръчката е готов за изпращане.

5.6. Неразделна част от Договора за продажба, сключен между Клиента и Доставчика, са настоящите общи условия и Общи условия за ползване на сайт Медея.

5.7. Характеристиките на предлаганите стоки са посочени в страницата при представяне на всеки продукт;


6. ДОСТАВКА
6.1. Доставчикът се задължава, в срок до 5 /пет/ работни дни от получаване на съгласие чрез средствата за комуникация и сключване на договора за продажба на Стоки от разстояние, да достави чрез куриерска фирма Медея Логистик ЕООД, Спиди или Еконт Експрес ООД пратка, съдържаща Стоката. При получаване на пратката, Клиентът се задължава да се легитимира пред куриера с личната си карта, след което да подпише талона за доставката и да предаде един екземпляр на куриера. В случай, че Клиентът не бъде открит на посочения от него адрес 2 (два) или повече пъти се счита, че Клиентът се е отказал от договора за продажба на Стоки от разстояние.

6.2.По отношение на всеки потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ЗЗП е в сила законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години. При несъответствие на стоката с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от Доставчика да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.

6.3.Използването на услугите на Електронен магазин Медея може да бъде извършвано единствено за лични/нетърговски цели.

6.4.Доставчикът ще извършва доставката на Продуктите само на територията на България. Цените за доставка са подробно описани ТУК.

 

7. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

7.1.Права и задължения на Клиента:

7.1.1. Клиентът има право:

 • да преглежда стоките, техните характеристики, цени и условия на доставка;
 • да поръчва стоки от електронен магазин Медея при реда и условията, посочени в настоящите Общи условия.
 • да получи поръчаната стока/стоки на посочен от него адрес за доставка
 • да получава информация относно статуса на собствената си поръчка;
 • да провери съдържанието на поръчката си преди да я приеме от куриерската фирма.

7.1.2. Клиентът няма право да използва сайта за изпращане на каквито и да е материали, чието съдържание е противозаконно, невярно, подвеждащо, заплашително, подстрекаващо, оскърбително, позорящо, клеветящо, или такова, което би нарушило закона и добрите нрави. В противен случай Клиентът носи пълна отговорност за причинени на Доставчика вреди.

7.1.3. Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата му;

7.1.4. Клиентът се задължава:

 • да предостави вярна и точна информация и лични данни, изисквана при поръчката;
 • да заплати цената на поръчаните стоки, посочена при потвърждаване на поръчката;
 • да осигури възможност стоката да бъде получена на посочения адрес за доставка;
 • да заплати стойността на транспортните разходи за доставката

 

7.2.Права и задължения на Доставчика

7.2.1.Доставчикът има право:

 • да получава в срок всички дължими суми за закупените стоки и тяхната доставка;
 • по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните стоки и цени;
 • да получи от Клиента данни за извършване на доставката
 • да изпраща на Клиента, при съгласие от негова страна, по поща, по телефон, чрез кратки текстови съобщения (sms, електронна поща или други форми на съобщения) или чрез други средства за адресирана реклама информация, относно актуални промоции, специални оферти, нови продукти и всякаква друга информация, отнасяща се до него като Клиент;
 • по всяко време, без уведомяване на Клиента, когато последният ползва сайта в нарушение на настоящите условия, както и по своя преценка  да прекратява достъпа на потребителя до сайта.

7.2.2. Доставчикът се задължава:

 • да достави на Клиента поръчаните от него стоки в срок и при условията за доставка, публикувани в този уеб сайт и настоящите Общи условия.

 

8. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА, ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

8.1. В случай че Клиентът желае да откаже направена вече поръчка или някой от продуктите в нея , той трябва да се обади по телефона или да изпрати мейл  преди Стоките да бъдат подготвени за доствака

8.2.Отказ от поръчка заплатена по банков път:
• в случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок до 14 дни;
• в случай, че плащането е направено с превод по банкова сметка, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по сметката, с която е направено плащането в срок до 14 дни;

 

9. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

9.1. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние и да върне предоставената му Стока в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. В рамките на горепосочения срок Клиентът е длъжен да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното качество и безопасност. 

9.2. Отказът на Клиента от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние следва да бъде направен по следния начин и при следните условия:

а/  Клиентът следва предварително писмено да информира Доставчика, че се отказва от договора, на следния имейл адрес: orders@aptekamedea.bg Правото на отказ може да бъде упражнено от Клиента и чрез попълване, подписване и изпращане на адрес support@aptekamedea.bg на следния попълнен образец на формуляр съгласно Закона за защита на потребителите

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 – До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):

– С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

– Поръчано на*/получено на*

– Име на потребителя/ите

– Адрес на потребителя/ите

– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

– Дата

------------------------------------------------------

* Ненужното се зачертава.

 

б/Срокът от 14 дни се счита за спазен, ако писменото уведомление е било изпратено преди изтичането на съответния срок.
в/ В същия срок Клиентът следва да изпрати съответната Стока по куриер с обратна разписка, в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка и придружаващата я документация и без увреждания на адреса за кореспонденция, посочен по-горе.

г/ Всички транспортни и други разходи по връщането на Стока са изцяло за сметка на  Клиента. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Клиента на Доставчика, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от Клиента. В случай на загубване или погиване на Стоката преди получаването й от Доставчика, Клиентът дължи обезщетение в размер на нейната цена, съгласно действащия ценоразпис на Доставчика

9.3. След получаване на върната стока и прегледа й, Доставчикът възстановява на Клиента заплатената от Клиента сума (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Клиента начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Доставчика)  не по-късно от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на Потребителя да се откаже от договора.

9.4.В случаите, когато Клиентът не е изпълнил изискванията за връщане на предоставените стоки Доставчикът има право да задържи връщането на заплатените суми на Клиента докато неполучи обратно Стоките.

9.5.Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

• при доставка на Продукти, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

• при доставка на запечатани Продукти, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

• при всички други случаи, предвидени със закон.

 

10. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

10.1. Цените на Продуктите, обявени в Платформата, са крайни, обявени са в лева и включват ДДС, както и всички други данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство.

10.2. Цената, начинът на плащане и срокът за плащане при издаване на фактури са посочени във всяка Поръчка.

10.3. Клиентът е длъжен да предостави цялата необходима информация за издаването на фактурата в съответствие с действащото българско законодателство.

10.4. Доставчикът ще издаде на Клиента фактура за поръчаните и доставени Продукти въз основа на информацията, предоставена от Клиента.

10.5. Доставчикът издава фактура за всяко плащане по Поръчка, чрез която Клиентът си е купил Стока, предлагана от Електронен магазин Медея. Клиентът е съгласен да получава такава фактура по електронен път чрез качването ѝ в Акаунта му. 10.6.Характеристиките или цените на продуктите, описани в Електронен магазин Медея , могат да бъдат променяни от Доставчика по всяко време.

 

11. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

11.1. Съдържанието в интернет сайта включително, но не само лога, всякакви графични изображения или надписи, търговските символи, динамичните символи, текстовете и/или мултимедийното съдържание са изключителна собственост на Доставчика.

11.2. Доставчикът има и си запазва всички права върху интелектуалната собственост, свързани по някакъв начин със Сайта, независимо дали са негови собствени, или получени чрез договорни лицензии или по какъвто и да е друг законосъобразен начин.

11.3. Нищо в сключения между Доставчика и Клиента договор от разстояние няма да се счита като разрешение от страна на Доставчика последният да копира, разпространява, публикува, предоставя на трети лица, променя по какъвто и да е начин каквато и да е част от Съдържанието, включително, но не само съдържанието на търговските марки, логата, мултимедийното съдържание на Сайта или описанията на Продуктите по какъвто и да е начин, включително чрез въвеждането на каквото и да било външно за Сайта съдържание, премахването на знаците, обозначаващи правото на собственост на Доставчика върху Съдържанието. Клиентът няма право и да прехвърля, продава, разпространява материали, създадени чрез възпроизвеждане (копиране), изменение или публикуване на Съдържанието, освен с изричното съгласие на Доставчика.

 

12. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА

12.1. В случай на онлайн плащания или плащания по банков път, Доставчикът не носи отговорност за каквито и да е разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от Клиента или неговата банка, по повод на самата транзакция.

12.2. Нито една от страните няма да носи отговорност за неизпълнението на договорните си задължения, ако подобно неизпълнение се дължи на форсмажорно обстоятелство или такова извън контрола на страните. Форсмажорно обстоятелство е непредвидимо събитие, извън контрола на страните, което не може да бъде избегнато. Ако в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на съответното събитие, то не спре, всяка от страните има правото да уведоми другата страна, че прекратява Договора без да дължи на другата обезщетения за каквито и да е евентуално претърпени вреди.

12.3. Доставчикът не носи отговорност при невярна информация посочена от производителя за характеристиките на предлаганите в сайта стоки.

12.4. В случай на препратки към сайтове на трети страни. Доставчикът не носи отговорност за съдържанието, правилата за защита на личната информация и сигурността на такива сайтове.

 

13. Политика за защита на личните данни

13.1. Събиране на лични данни

13.1.1. При поръчка за сключване на договор от разстояние Клиентът  предоставя доброволно необходимите лични данни и се съгласява същите да бъдат събрани, обработвани, използвани и съхранявани от Доставчика за целите на договора за продажба от разстояние съгласно настоящите Общи Условия.

13.1.2. При поръчка Клиентът собственоръчно въвежда всички свои лични данни, необходими за сключване на договора. Клиентът е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността си и другите изискуеми от електронната форма данни, както и да ги актуализира в 7-дневен срок от тяхната промяна.
Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните, ще ги актуализира своевременно. В случай, че Клиентът предостави неверни, непълни или неточни данни или в същите не са отразени настъпили последващи промени в указаните за това срокове Доставчикът не носи отговорност за неточно изпълнение на договора.

13.2.1.Видове лични данни събирани от Доставчика:

а/При регистрация на акаунт в сайта и при закупуване на продукт - име, адрес, телефонен номер, email, начин на комуникация, информация за банкова карта и др.

б/При издаване на фактура-допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

13.2.Съхранение и обработване на данни

Доставчикът обработва лични данни на Клиентите с цел изпълнение на задълженията на Доставчика като страна по договор за продажба на стоки и с цел предоставяне по-качествени и по-разнообразни продукти.

Клиентските данни се съхраняват при спазване на изискванията на българското и европейското законодателство.  Същите се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Данните се съхраняват за период необходим за изпълнение задълженията на Доставчика по договора, след което същите се изтриват или деперсонализират, освен ако нормативен акт изисква съхранението им за по-дълъг период.

13.3. Предоставяне на данни на трети страни

Доставчикът има право да предоставя събираните, обработвани и съхранявани за целите на договора за продажба данни на Клиента на трети лица - администратори или оператори на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, с цел изпълнение задължението на Доставчика по сключени договори за доставка на Стока, или събиране на вземания, дължими за доставените Стоки, както и за  изпълнение на законови задължения.

13.4. Защита на личните данни

Администраторът предприема необходимите мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване, както и мерки за установяванеидентичносттанаклиента. Мерките включват, но не се ограничават до: парола на админ панел, парола на база данни, ssl сертификат с криптирана връзка, firewall на сървъра от хостинг провайдъра.

13.5. Права на Клиента относно лични данни

Клиентът има право да провери точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригира.

Клиентът има право да оттегли съгласието си за обработване на лични данни, да възрази срещу тяхното обработване или да поиска данните му да бъдат изтрити, като изпрати мейл на support@aptekamedea.bg .

 

13.6. Бисквитки

Бисквитките/Cookies/ са малки файлове с информация, които се запазват в интернет браузър или твърд диск на Клиента при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на Доставчика да подобрява сайта, така че да съдържа максимално полезна за Клиента информация.

 

13.7. Други

Доставчикът предприема мерки за защита на личните данни на Клиента съгласно Закона за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, Директива (ЕС) 2015/2366 наЕвропейскияпарламент и на Съветаот 25 ноември 2015 година за платежните услуги във вътрешния пазар и Делегиран Регламент (ЕС) 2018/389 на комисията от 27.11.2017 г.за допълнение на Директива (ЕС) 2015/2366 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на регулаторните технически стандарти за задълбоченото установяване на идентичността на клиента и общите и сигурни отворени стандарти на комуникация и действащото законодателство.

Във всеки момент Доставчикът има право да изисква от Клиента да се легитимира и да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията/поръчката обстоятелства и лични данни. 

Клиентът няма право да използва чужда лична информация (чуждо име,чужд адрес, e-mail, чужда кредитна карта и т.н.).

 

14. ВЛИЗАНЕ В СИЛА и ПРОМЕНИ В ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ
14.1. Настоящите Общи условия влизат в сила на 15.08.2017 и са задължителни за всички Клиенти на Електронен магазин Медея. Клиентите се считат за уведомени и изразяват съгласието си със същите преди извършване на заявката за покупка от електронния магазин.

14.2. Всяко използване на Сайта означава, че Клиентът (а) се е запознал внимателно с общите условия за използването му и (б) се е съгласил да ги спазва безусловно. В случай, че не приема Общите Условия, Клиентът следва да не използва този уеб сайт.

14.3. Общите условия могат да бъдат променяни и допълвани едностранно от Доставчика по всяко време, както и ако промените се налагат по силата на влязъл в сила нормативен акт. Тези промени влизат в сила незабавно.

14.4.  При промяна на настоящите Общи Условия Доставчикът се задължава да ги публикува на Интернет страницата си aptekamedea.bg. Изменените Условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за Клиента от момента на публикуването им на Страницата.

 

15. ПРИЛОЖИМО ПРАВО
При прилагането и тълкуването на настоящите Общи Условия се прилага действащото българското законодателство.

Настоящите Общи условия въвеждат изискванията на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия, Закона за защита на личните данни, Регламент(ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година и действащото законодателство.

Защита на личните данни

Конфиденциалност

НАНАКО ЕООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни.

НАНАКО ЕООД се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от потребителите онлайн посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.

НАНАКО ЕООД може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за кликванията върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на директния маркетинг (своите и на ПАРТНЬОРИ).

С приемането на настоящите Общи условия, Вие се съгласява с обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение до НАНАКО ЕООД на адрес: гр. София 1618, район р-н Витоша ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В или на e-mail:  administration@aptekamedea.bg

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах