• За нас
 • Списание
 • Блог
 • Марки
 • Кариери
 • Контакти
 • Подробно търсене

  ЕГОЛАНЗА ТБ 10МГ X 28

  Кат. номер 44966

  ЕГОЛАНЗА ТБ 10МГ X 28
  Производител
  ЕГИС АД
  Марка
  ЕГИС | EGIS
  0 от 5
  Запази в любими

  Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

  * Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

  ЕГОЛАНЗА ТБ 10МГ X 28

  1. Какво представлява Еголанза и за какво се използва
  Еголанза съдържа активното вещество оланзапин. Еголанза принадлежи към група лекарства, наречени антипсихотици и се използва за лечение на следните състояния:
  • шизофрения, заболяване, при което са налице симптоми като чуване, виждане или усещане на несъществуващи обекти, налудни мисли, необичайна подозрителност, затваряне в себе си. Хората с това заболяване могат също да се чувстват потиснати, да изпитват тревожност или напрегнатост.
  • умерени до тежки манийни епизоди, състояние със симптоми на вълнение или еуфория.
  Установено е, че Еголанза предотвратява повторната поява на тези симптоми при пациенти с биполярно разстройство, чийто маниен епизод се е появил от лечението с оланзипин
  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Еголанза
  Не приемайте Еголанза
  • Ако сте алергични към оланзапин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6). Алергичната реакция може да се разпознае с обрив, сърбеж, подуване на лицето, подуване на устните или задух. Ако това се случи, обърнете се към Вашия лекар.
  • Ако Ви е поставена диагноза за проблеми с очите, като например някои форми на глаукома (повишено налягане в окото).
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра преди да приемете Еголанза
  • Употребата на Еголанза не се препоръчва при пациенти в старческа възраст с деменция, тъй като може да доведе до появата на сериозни нежелани реакции.
  • Лекарства от този тип могат да предизвикат необичайни движения предимно в областта на лицето или езика. Ако това се случи след като сте приемали Еголанза, кажете на Вашия лекар.
  • Много рядко лекарства от този тип могат да предизвикат съчетание от температура, учестено дишане, потене, скованост на мускулите и замаяност или сънливост. Ако това се случи, незабавно потърсете Вашия лекар.
  • Наблюдавано е покачване на теглото при пациенти, приемащи Еголанза. Вие и Вашият лекар трябва редовно да следите Вашето тегло. Имайте предвид насочване към лекар-диетолог или помощ с план за диета, ако е необходимо.
  • При пациенти, приемащи Еголанза, са наблюдавани високи нива на кръвна захар и мазнини (триглицериди и холестерол). Вашият лекар трябва да направи кръвни изследвания, за да провери нивата на кръвната захар и на някои мазнини, преди да започнете приема на Еголанза и редовно по време на лечението.
  • Информирайте Вашия лекар, ако Вие или Ваш роднина в миналото сте имали нарушения на кръвосъсирването, тъй като тези лекарства са свързани с образуване на кръвни съсиреци.
  Ако страдате от някое от изброените по-долу заболявания, уведомете Вашия лекар при първа възможност;
  • Инсулт или "мини1" инсулт (временни признаци на инсулт)
  • Болест на Паркинсон
  • Проблеми с простатата
  • Чревна непроходимост (паралитичен илеус)
  • Заболявания на черния дроб и бъбреците
  • Заболявания на кръвта
  • Сърдечни заболявания
  • Диабет
  • Припадаци
  • Ако Ви е известно, че имате недостатиг на соли в резултат на продължителна тежка диария и повръщане (неразположени сте) или използване на диуретици (обезводнаващи)
  Ако страдате от деменция, Вие или човекът, който се грижи за Вас/Ваш близък, трябва да информирате Вашия лекар, ако някога сте преживели инсулт или "мини" инсулт.
  Вашият лекар може да наблюдава Вашето кръвно налягане като обичайна предпазна мярка, ако сте на възраст над 65 години.
  Деца и юноши
  Еголанза не е предназначен за пациенти под 18-годишна възраст.
  Други лекарства и Еголанза
  Приемайте други лекарства по време на лечението с Еголанза само с разрешението на Вашия лекар. Вие може да почувствате сънливост, ако приемате Еголанза в комбинация с антидепресанти или лекарства за лечение на тревожност или такива подпомагащи съня (транквилизатори),
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства. По-специално, уведомете Вашия лекар, ако приемате:
  • лекарства за лечение на болестта на Паркинсон.
  • карбамазепин (антиепилептично и стабилизиращо настроението лекарство), флувоксамин (антидепресант) или ципрофлоксацин (антибиотик), тъй като това може да наложи промяна на Вашата доза от Еголанза.
  Еголанза и алкохол
  Не пийте алкохол по време на лечението с Еголанза, тъй като едновременната употреба с алкохол може да причини сънливост.
  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, мислите че може да сте бременна или се опитвате да забременеете, попитайте Вашия лека за съвет преди да приемете това лекарство. Вие не трябва да приемате това лекарство в случай че кърмите, тъй като малки количества от Еголанза могат да преминат в майчиното мляко.
  При новородени бебета на майки, които са използвали Еголанза през последния триместър (последните 3 месеца от бременността) могат да се появят следните симптоми: треперене, скованост и/или слабост на мускулите, сънливост, превъзбуденост, проблеми с дишането и затруднения при хранене. Ако някой от тези симптоми се появи при Вашето бебе, може да се наложи да свържете с Вашия лекар.
  Шофиране и работа с машини
  Има риск от поява на сънливост по време на приема на Еголанза, Ако това се случи, не шофирайте и не работете с инструменти или машини. Уведомете Вашия лекар,
  Еголанза съдържа лактоза.
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него преди да приемете този лекарствен продукт.
  3. Как да приемате Еголанза
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще Ви каже колко таблетки Еголанза да приемате и колко време трябва да ги приемате. Дневната доза на Еголанза е между 5 и 20 mg. Консултирайте се с Вашия лекар, ако симптомите Ви се появят отново, но не спирайте приема на Еголанза докато Вашият лекар не Ви посъветва да го направите.
  Вие трябва да приемате Вашите таблетки Еголанза веднъж дневно според указанията на Вашия лекар. Опитайте да се приемате Вашите таблетки по едно и също време всеки ден. Лекарството може да бъде приемано независимо от храненето. Еголанза е само за перорална употреба.
  Таблетките Еголанза трябва да бъдат поглъщани цели с вода.
  Таблетката от 5 mg може да бъде разделена на две равни дози.
  Употреба при деца и юноши
  Еголанза не е предназначен за пациенти под 18-годишна възраст.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Еголанза
  При пациенти, които са приели повече от необходимата доза Еголанза се наблюдават следните симптоми: учестена сърдечна дейност, превъзбуденост/агресивност, проблеми с говора, необичайни движения (особено на лицето или езика) и намалено ниво на съзнание. Други симптоми могат да бъдат: внезапна обърканост, припадъци (епилепсия), кома, комбинация от треска, учестено дишане, изпотяване, мускулна скованост и замаяност или сънливост, забавено дишане, аспирация, повишено или понижено кръвно налягане, нарушен сърдечен ритъм. Незабавно се свържете с Вашия лекар или с болница ако при Вас се появят някои от горните сивптоми. Покажете на лекаря опаковката на Вашите таблетки.
  Ако сте пропуснали да приемете Еголанза
  Вземете Вашите таблетки веднага щом си спомните. Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.
  Ако сте спрели приема на Еголанза
  Не спирайте да приемате Вашите таблетки, само защото се чувствате по-добре. Важно е да продължите приема на Еголанза толкова дълго, колкото Ви е казал Вашият лекар.
  Ако внезапно спрете приема на Еголанза, могат да се появят симптоми, като изпотяване, безсъние, треперене, тревожност или гадене и повръщане. Вашият лекар може да Ви предложи да намалите дозата постепенно, преди да спрете лечението.
  Ако имате допълнителни въпроси свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Уведомете Вашия лекар незабавно, ако получите:
  • необичайно движение (честа нежелана реакция, която може да засегне до 1 на всеки 10 човека) главно на лицето и езика;
  • образуване на кръвни съсиреци във вените (нечеста нежелана реакция, която може да засегне до 1 на 100 души), особено в краката (симптомите включват подуване, болка и зачервяване на крака), които могат да достигнат през кръвоносните съдове до белите дробове, причинявайки болка в гърдите и затруднено дишане. Ако забележите някой от тези симптоми, незабавно потърсете медицинска помощ;
  • комбинация от висока температура, учестено дишане, потене, скованост на мускулите и замаяност и сънливост (от наличните данни не може да бъде направена оценка на честотата на тази нежелана реакция).
  Много чести нежелани реакции: (може да засегнат повече от 1 на 10 души)
  • Повишение на теглото
  • Сънливост
  • Повишение на нивата на пролактин (хормон, който стимулира образуването на мляко) в кръвта
  • В ранните етапи на лечението някои може да почувстват замаяност или че ще припаднат (придружени от забавена сърдечна честота), особено когато се изправят от легнало или седнало положение. Това обикновено преминава от само себе си, но ако не стане така, кажете на Вашия лекар.
  Чести нежелани реакции: (може да засегнат до 1 на 10 души)
  • Промени в броя на някои кръвни клетки и циркулиращите в кръвта мазнини
  • Временно повишение на нивата на чернодробните ензими в началото на лечението
  • Повишение на нивата на захар в кръвта и урината
  • Повишение на нивата на пикочната киселине и креатин фосфокиназата в кръвта
  • Засилено чувство на глад
  • Замаяност
  • Безпокойство
  • Тремор
  • Запек
  • Сухота в устата
  • Обрив
  • Загуба на сила
  • Изключително силна умора
  • Задържане на вода, което води до подуване на ръцете, глезените или стъпалата
  • Повишена температура
  • Болки в ставите
  • Нарушения на сексуалната функция като намалено либидо при мъже и жени или еректилна дисфункция при мъже.
  Нечести нежелани реакции: (може да засегнат до 1 на 100 души)
  • Свръхчувствителност (напр. подуване на устата, гърлото, сърбеж, обрив)
  • Поява на диабет или влошаване на диабета, понякога с кетоацидоза (кетонни тела в кръвта и урината) или кома
  • Припадъци, обикновено свързани с припадъци в миналото (епилепсия)
  • Мускулна скованост или спазми (включително очни движения)
  • Синдром на неспокойните крака
  • Проблеми с говора
  • Заекване
  • Забавен сърдечен ритъм
  • Чувствителност към слънчева светлина
  • Кървене от носа
  • Раздуване на корема
  • Загуба на памет или забравяне
  • Незадържане на урина
  • Неспособност за уриниране
  • Косопад
  • Липса или намаление на менструалните цикли
  • Промени в гърдите при мъже и жени като нарушено образуване на кърма или необичайно уголемяване на гърдите
  Редки нежелани реакции: (може да засегнат до 1 на 1 000 души)
  •Понижаване на нормалната телесна температура
  •Нарушен сърдечен ритъм
  •Внезапна смърт по необясними причини
  •Възпаление на панкреаса, причиняващо силна стомашна болка, висока температура и гадене
  • Чернодробно заболяване, проявяващо се като пожълтяване на кожата и бялата част на очите
  • Мускулно заболяване, проявяващо се като необяснима болезненост и болки
  • Продължителна и/или болезнена ерекция.
  Докато приемат Еголанза, лица в старческа възраст (над 65 години) с деменция могат да претърпят инсулт, да страдат от пневмония, незадържане на урина, падания, изключително силна умора, зрителни халюцинации, повишаване на телесната температура, зачервяване на кожата, както и да имат проблеми с походката. В тази конкретна група от пациенти се съобщават и няколко смъртни случая.
  При пациентите с болестта на Паркинсон Еголанза може да доведе до влошаване на симптомите.
  Много редки нежелани реакции включват сериозни алергични реакции, такива като лекарствена реакция с еозинофилия и системни симптоми (JIPECC). Първоначално JIPECC се проявява като грипоподобни симпоми с обрив по лицето, а след това общ обрив, повишена температура, увеличени лимфни възли, увеличени нива на чернодробните ензими в кръвните изследвания и увеличение броя на един вид бели кръвни клетки - еозинофили.
  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване, в Изпълнителна агенция по лекарствата ул. „Дамян Груев" № 8, 1303 София, Тел,: +35 928903417, уебсайт: www.bda,bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.
  5. Как да съхранявате Еголанза
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка след надписа 'Тоден до". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Не използвайте това лекарство, ако забележите видими признаци за нарушено качество (например промяна на цвета).
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт, как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  6. Съдържание на опаковката и друга информация Какво съдържа Еголанза
  Активното вещество е оланзапин. Всяка таблетка Еголанза съдържа 5 mg, 7,5 mg, 10 mg, 15 mg или 20 mg от активното вещество. Точното количество е посочено върху опаковката на Вашите таблетки Еголанза
  Другите съставки са: Еголанза 5 mg филмирани таблетки Сърцевина на таблетката: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат (40,98) хидроксипропилцелулоза, кросповидон, магнезиев стеарат.
  Филмово покритие: хипромелоза, Хинолиново жълто (Е 104), Опадрай Y-1-7000 бял (хипромелоза, титанов диоксид (Е 171), макрогол 400).
  Еголанза 7,5 mg филмирани таблетки
  Сърцевина на таблетката: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат (61,47 mg), хидроксипропилцелулоза, кросповидон, магнезиев стеарат.
  Филмово покритие: хипромелоза, Хинолиново жълто (Е 104), Опадрай-Y-1-7000 бял (хипромелоза, титанов диоксид (Е 171), макрогол 400).
  Еголанза 10 mg филмирани таблетки
  Сърцевина на таблетката: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат (81,97 mg), хидроксипропилцелулоза, кросповидон, магнезиев стеарат.
  Филмово покритие: хипромелоза, Хинолиново жълто (Е 104), Опадрай-Y-1-7000 бял (хипромелоза, титанов диоксид (Е 171), макрогол 400).
  Еголанза 15 mg филмирани таблетки
  Сърцевина на таблетката: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат (122,95 mg), хидроксипропилцелулоза, кросповидон, магнезиев стеарат.
  Филмово покритие: хипромелоза, Хинолиново жълто (Е 104), Опадрай-Y-1-7000 бял (хипромелоза, титанов диоксид (Е 171), макрогол 400).
  Еголанза 20 mg филмирани таблетки
  Сърцевина на таблетката: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат (163,94 mg), хидроксипропилцелулоза, кросповидон, магнезиев стеарат.
  Филмово покритие: хипромелоза, Хинолиново жълто (Е 104), Опадрай-Y-1-7000 бял (хипромелоза, титанов диоксид (Е 171), макрогол 400).

  Все още няма коментари за този продукт.

  Условия за доставка с Медея Логистик:

  - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева без значение от теглото на пратката –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в рамките на 48 часа, в делнични работни дни от 09:00 до 17:00 часа и важи само за територията на гр.София.

  - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева –  4,60 лева. Изпълнява се в рамките на 2 работни дни от 09:00 до 17:00 часа и важи само за територията на гр.София.

   - Цена за Експресна Доставка  до  180 минути  - 9,60 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. 

  Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:00 часа и важи само за територията на гр.София.

  В деня на разнос служител от Онлайн аптека Медея, ще се свърже с вас по телефона за да Ви уведоми, че в рамките на работния ден, може да очаквате пратката/поръчката си доставена от куриер на Логистика Медея на посоченият от вас адрес.

  Условия за доставка с куриерска фирма Еконт:

    - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерската фирма, или адрес на клиента.

  При поръчки над 1кг цената на доставката до офис на Еконт или адрес на клиента, се начислява спрямо ценовите услуги на куриерска фирма Еконт, без значение от стойността на поръчката.

  При приемането и обработването на всяка една поръчка в aptekamedea.bg , клиента получава от програмата автоматичен Invoice e-mail , а когато тя бъде готова за изпращане и приключена ще получите отново автоматичен shipping e-mail . Очаквайте SMS от куриерска фирма Еконт кога ще ви бъде доставена поръчката/пратката.

  Куриерска фирма Еконт има конкретен седмичен график за разнос, до по-малките населени места и се спазва съответния график.

  **Възможно е да има леко удължаване срока на доставка на повече от 2 работни дни поради недостатъчна наличност на поръчан от вас продукт, или временната му липса на склад/дистрибутор.

  ***В резултат на лоши метереологични условия, технически проблеми или други непредвидени обстоятелства, понякога може да има забавяне в разноса на пратки от куриерска фирма Еконт.

  Сподели

  Общи условия

  ОБЩИ УСЛОВИЯ на Електронен магазин Аптеки Медея


  1. ПРЕДМЕТ С настоящите Условия, се определят взаимоотношенията на Аптеки Медея наричани по-долу за краткост „Доставчик”, с Клиенти, възникващи по повод сключване на договор за продажба на стоки от разстояние през електронен магазин Медея http://aptekamedea.bg


  2. ДЕФИНИЦИИ
  Навсякъде в тези Условия следните думи и изрази, когато започват с главна буква (включително и когато са членувани и/или употребени в множествено число), ще имат посочените в този член значения, освен когато контекстът изисква друго:

  2.1. Договор за продажба на Стока от разстояние - договор, сключен въз основа на предложение от страна на Доставчика чрез уеб сайт aptekamedea.bg, при който от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.

  2.2  Клиент/Потребител –всяко физическо лице, което използва Страницата по какъвто и да е начин, включително но не само като я разглежда, прави поръчки през нея, купува, връща стоки и извършва всякакви други действия чрез нея.

  2.3. Уеб Сайт/Интернет Страница/Страница– домейна aptekamedea.bg собственост на Доставчика

  2.4.  Акаунт – раздел от Уеб Сайта, формиран от имейл адрес и парола, който позволява на Клиента да изпрати Поръчка и който съдържа информация относно Клиента и историята на някои от действията му в Сайта (Поръчки, фактури и др.)

  2.5. Любими продукти – раздел в акаунта, който позволява на Клиента да създаде свои списъци.

  2.6. Поръчка или Заявка – електронен документ, представляващ комуникационна форма между Доставчика и Клиента, чрез който Клиентът заявява на Доставчика през Сайта намерението си за купуване на Стоки от Електронен магазин Медея.

  2.7. Продукт(-и) /Стока(-и) – всеки предмет на договор за продажба от разстояние,сключен между Купувача и Доставчика през Електронен магазин Медея, който се предоставя на Клиента срещу заплащане.

  2.8. Кампания – всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на, Електронен магазин Медея,  марката на Доставчика или определени Стоки, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Доставчика.

  2.9. Електронен магазин Медея -способ за електронна търговия посредством Уеб Сайта, чрез който се сключва договор за продажба на Стока от разстояние.

   

  3. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

  Наименование: НАНАКО ЕООД

  ЕИК: 202233642

  Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ №98 офис 7 В

  Номер и дата на удостоверение за администратор на лични данни: 402449 от 17.02.2016г.

  Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG202233642

  Адрес на обекта Медея Опълченска: гр. София, ул. Опълченска, бл 41А
  Телефон за контакт:  +359 886 77 22 77
  e-mail: opalchenska@aptekamedea.bg

  Адрес за кореспонденция:  гр. София, ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В

  Номер и дата на издадено разрешение за аптеката: АП-610-3/28.06.2019г.

  Ръководител на аптеката: Силвия Николаева Семова

   

  4. НАДЗОРНИ ОРГАНИ:

  4.1. Комисия за защита на личните данни

  Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

  тел. 02/91-53-515, 02/91-53-519

  факс 02/91-53-525

  Email: kzld@cpdp.bg

  Уеб сайт: www.cpdp.bg

   

  4.2. Комисия за защита на потребителите

  Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,

  тел.: 02 / 980 25 24

  факс: 02 / 988 42 18

  гореща линия: 0700 111 22

  Email: info@kzp.bg

  Уеб сайт: www.kzp.bg

   

  4.3. Комисия за защита на конкуренцията

  Адрес: София 1000, бул. "Витоша" №18

  Телефон: (02) 935 61 13

  Факс: (02) 980 73 15

  Email: cpcadmin@cpc.bg

  Уеб сайт: www.cpc.bg

   

  4.4. Изпълнителна агенция по лекарствата

  БЪЛГАРИЯ, София 1303, ул. Дамян Груев 8
  тел.: +359 2 8903555; факс: +359 2 8903434
  e-mail: bda@bda.bg Уеб сайт: www.bda.bg

   

  5. СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ

  5.1. Предложението за сключване на договор се съдържа на Интернет  страницата aptekamedea.bg и приемането се осъществява чрез Заявка/Поръчка направена от Клиента през посочената страница.

  5.2. Клиентът заявява желанието си да поръча и купи Продукт през Уеб Сайта като направи Поръчка по електронен път или по телефона и която се регистрира от самия него или от служител на Доставчика от името на Клиента.

  5.3. Доставчикът изпраща уведомление до Клиента за регистриране на Поръчката в системата му, което не представлява приемане, потвърждаване или поемане на ангажимент за изпълнението ѝ. Това уведомление Доставчикът прави по електронен път (мейл) или по телефона.

  5.4.  Доставчикът има право да не достави част или всички Продукти от Поръчката по различни обективни причини, включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи Доставчикът уведомява за това Клиента чрез имейл или по телефона, като единствената отговорност на Доставчика е да върне евентуално получената предварително цена на Продукта.

  5.5. Договорът за продажба от разстояние между Доставчика и Клиента се смята за сключен към момента на получаването  на уведомление от страна на Клиента на електронната му поща и/или чрез SMS, изпратен на телефона му, че Продуктът от Поръчката е готов за изпращане.

  5.6. Неразделна част от Договора за продажба, сключен между Клиента и Доставчика, са настоящите общи условия и Общи условия за ползване на сайт Медея.

  5.7. Характеристиките на предлаганите стоки са посочени в страницата при представяне на всеки продукт;


  6. ДОСТАВКА
  6.1. Доставчикът се задължава, в срок до 5 /пет/ работни дни от получаване на съгласие чрез средствата за комуникация и сключване на договора за продажба на Стоки от разстояние, да достави чрез куриерска фирма Медея Логистик ЕООД, Спиди или Еконт Експрес ООД пратка, съдържаща Стоката. При получаване на пратката, Клиентът се задължава да се легитимира пред куриера с личната си карта, след което да подпише талона за доставката и да предаде един екземпляр на куриера. В случай, че Клиентът не бъде открит на посочения от него адрес 2 (два) или повече пъти се счита, че Клиентът се е отказал от договора за продажба на Стоки от разстояние.

  6.2.По отношение на всеки потребител по смисъла на § 13, т. 1 от ЗЗП е в сила законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба за срок от две години. При несъответствие на стоката с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от Доставчика да приведе стоката в съответствие с договора за продажба.

  6.3.Използването на услугите на Електронен магазин Медея може да бъде извършвано единствено за лични/нетърговски цели.

  6.4.Доставчикът ще извършва доставката на Продуктите само на територията на България. Цените за доставка са подробно описани ТУК.

   

  7. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

  7.1.Права и задължения на Клиента:

  7.1.1. Клиентът има право:

  • да преглежда стоките, техните характеристики, цени и условия на доставка;
  • да поръчва стоки от електронен магазин Медея при реда и условията, посочени в настоящите Общи условия.
  • да получи поръчаната стока/стоки на посочен от него адрес за доставка
  • да получава информация относно статуса на собствената си поръчка;
  • да провери съдържанието на поръчката си преди да я приеме от куриерската фирма.

  7.1.2. Клиентът няма право да използва сайта за изпращане на каквито и да е материали, чието съдържание е противозаконно, невярно, подвеждащо, заплашително, подстрекаващо, оскърбително, позорящо, клеветящо, или такова, което би нарушило закона и добрите нрави. В противен случай Клиентът носи пълна отговорност за причинени на Доставчика вреди.

  7.1.3. Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата му;

  7.1.4. Клиентът се задължава:

  • да предостави вярна и точна информация и лични данни, изисквана при поръчката;
  • да заплати цената на поръчаните стоки, посочена при потвърждаване на поръчката;
  • да осигури възможност стоката да бъде получена на посочения адрес за доставка;
  • да заплати стойността на транспортните разходи за доставката

   

  7.2.Права и задължения на Доставчика

  7.2.1.Доставчикът има право:

  • да получава в срок всички дължими суми за закупените стоки и тяхната доставка;
  • по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните стоки и цени;
  • да получи от Клиента данни за извършване на доставката
  • да изпраща на Клиента, при съгласие от негова страна, по поща, по телефон, чрез кратки текстови съобщения (sms, електронна поща или други форми на съобщения) или чрез други средства за адресирана реклама информация, относно актуални промоции, специални оферти, нови продукти и всякаква друга информация, отнасяща се до него като Клиент;
  • по всяко време, без уведомяване на Клиента, когато последният ползва сайта в нарушение на настоящите условия, както и по своя преценка  да прекратява достъпа на потребителя до сайта.

  7.2.2. Доставчикът се задължава:

  • да достави на Клиента поръчаните от него стоки в срок и при условията за доставка, публикувани в този уеб сайт и настоящите Общи условия.

   

  8. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА, ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

  8.1. В случай че Клиентът желае да откаже направена вече поръчка или някой от продуктите в нея , той трябва да се обади по телефона или да изпрати мейл  преди Стоките да бъдат подготвени за доствака

  8.2.Отказ от поръчка заплатена по банков път:
  • в случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок до 14 дни;
  • в случай, че плащането е направено с превод по банкова сметка, възстановяването на сумата се извършва, чрез нареждане на обратна операция по сметката, с която е направено плащането в срок до 14 дни;

   

  9. ПРАВО НА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА КЛИЕНТА

  9.1. Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние и да върне предоставената му Стока в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. В рамките на горепосочения срок Клиентът е длъжен да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното качество и безопасност. 

  9.2. Отказът на Клиента от сключения договор за продажба на Стоки от разстояние следва да бъде направен по следния начин и при следните условия:

  а/  Клиентът следва предварително писмено да информира Доставчика, че се отказва от договора, на следния имейл адрес: orders@aptekamedea.bg Правото на отказ може да бъде упражнено от Клиента и чрез попълване, подписване и изпращане на адрес support@aptekamedea.bg на следния попълнен образец на формуляр съгласно Закона за защита на потребителите

  Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

  (попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

   – До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):

  – С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*

  – Поръчано на*/получено на*

  – Име на потребителя/ите

  – Адрес на потребителя/ите

  – Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

  – Дата

  ------------------------------------------------------

  * Ненужното се зачертава.

   

  б/Срокът от 14 дни се счита за спазен, ако писменото уведомление е било изпратено преди изтичането на съответния срок.
  в/ В същия срок Клиентът следва да изпрати съответната Стока по куриер с обратна разписка, в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка и придружаващата я документация и без увреждания на адреса за кореспонденция, посочен по-горе.

  г/ Всички транспортни и други разходи по връщането на Стока са изцяло за сметка на  Клиента. До момента на обратното предаване на Стоката от страна на Клиента на Доставчика, рискът от случайното и погиване или повредждане се носи изцяло от Клиента. В случай на загубване или погиване на Стоката преди получаването й от Доставчика, Клиентът дължи обезщетение в размер на нейната цена, съгласно действащия ценоразпис на Доставчика

  9.3. След получаване на върната стока и прегледа й, Доставчикът възстановява на Клиента заплатената от Клиента сума (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Клиента начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Доставчика)  не по-късно от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на Потребителя да се откаже от договора.

  9.4.В случаите, когато Клиентът не е изпълнил изискванията за връщане на предоставените стоки Доставчикът има право да задържи връщането на заплатените суми на Клиента докато неполучи обратно Стоките.

  9.5.Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

  • при доставка на Продукти, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

  • при доставка на запечатани Продукти, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

  • при всички други случаи, предвидени със закон.

   

  10. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

  10.1. Цените на Продуктите, обявени в Платформата, са крайни, обявени са в лева и включват ДДС, както и всички други данъци и такси, предвидени в действащото българско законодателство.

  10.2. Цената, начинът на плащане и срокът за плащане при издаване на фактури са посочени във всяка Поръчка.

  10.3. Клиентът е длъжен да предостави цялата необходима информация за издаването на фактурата в съответствие с действащото българско законодателство.

  10.4. Доставчикът ще издаде на Клиента фактура за поръчаните и доставени Продукти въз основа на информацията, предоставена от Клиента.

  10.5. Доставчикът издава фактура за всяко плащане по Поръчка, чрез която Клиентът си е купил Стока, предлагана от Електронен магазин Медея. Клиентът е съгласен да получава такава фактура по електронен път чрез качването ѝ в Акаунта му. 10.6.Характеристиките или цените на продуктите, описани в Електронен магазин Медея , могат да бъдат променяни от Доставчика по всяко време.

   

  11. ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ

  11.1. Съдържанието в интернет сайта включително, но не само лога, всякакви графични изображения или надписи, търговските символи, динамичните символи, текстовете и/или мултимедийното съдържание са изключителна собственост на Доставчика.

  11.2. Доставчикът има и си запазва всички права върху интелектуалната собственост, свързани по някакъв начин със Сайта, независимо дали са негови собствени, или получени чрез договорни лицензии или по какъвто и да е друг законосъобразен начин.

  11.3. Нищо в сключения между Доставчика и Клиента договор от разстояние няма да се счита като разрешение от страна на Доставчика последният да копира, разпространява, публикува, предоставя на трети лица, променя по какъвто и да е начин каквато и да е част от Съдържанието, включително, но не само съдържанието на търговските марки, логата, мултимедийното съдържание на Сайта или описанията на Продуктите по какъвто и да е начин, включително чрез въвеждането на каквото и да било външно за Сайта съдържание, премахването на знаците, обозначаващи правото на собственост на Доставчика върху Съдържанието. Клиентът няма право и да прехвърля, продава, разпространява материали, създадени чрез възпроизвеждане (копиране), изменение или публикуване на Съдържанието, освен с изричното съгласие на Доставчика.

   

  12. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТТА

  12.1. В случай на онлайн плащания или плащания по банков път, Доставчикът не носи отговорност за каквито и да е разходи във връзка с такси, комисионни или други допълнителни плащания, направени от Клиента или неговата банка, по повод на самата транзакция.

  12.2. Нито една от страните няма да носи отговорност за неизпълнението на договорните си задължения, ако подобно неизпълнение се дължи на форсмажорно обстоятелство или такова извън контрола на страните. Форсмажорно обстоятелство е непредвидимо събитие, извън контрола на страните, което не може да бъде избегнато. Ако в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на съответното събитие, то не спре, всяка от страните има правото да уведоми другата страна, че прекратява Договора без да дължи на другата обезщетения за каквито и да е евентуално претърпени вреди.

  12.3. Доставчикът не носи отговорност при невярна информация посочена от производителя за характеристиките на предлаганите в сайта стоки.

  12.4. В случай на препратки към сайтове на трети страни. Доставчикът не носи отговорност за съдържанието, правилата за защита на личната информация и сигурността на такива сайтове.

   

  13. Политика за защита на личните данни

  13.1. Събиране на лични данни

  13.1.1. При поръчка за сключване на договор от разстояние Клиентът  предоставя доброволно необходимите лични данни и се съгласява същите да бъдат събрани, обработвани, използвани и съхранявани от Доставчика за целите на договора за продажба от разстояние съгласно настоящите Общи Условия.

  13.1.2. При поръчка Клиентът собственоръчно въвежда всички свои лични данни, необходими за сключване на договора. Клиентът е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността си и другите изискуеми от електронната форма данни, както и да ги актуализира в 7-дневен срок от тяхната промяна.
  Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните, ще ги актуализира своевременно. В случай, че Клиентът предостави неверни, непълни или неточни данни или в същите не са отразени настъпили последващи промени в указаните за това срокове Доставчикът не носи отговорност за неточно изпълнение на договора.

  13.2.1.Видове лични данни събирани от Доставчика:

  а/При регистрация на акаунт в сайта и при закупуване на продукт - име, адрес, телефонен номер, email, начин на комуникация, информация за банкова карта и др.

  б/При издаване на фактура-допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.

  13.2.Съхранение и обработване на данни

  Доставчикът обработва лични данни на Клиентите с цел изпълнение на задълженията на Доставчика като страна по договор за продажба на стоки и с цел предоставяне по-качествени и по-разнообразни продукти.

  Клиентските данни се съхраняват при спазване на изискванията на българското и европейското законодателство.  Същите се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

  Данните се съхраняват за период необходим за изпълнение задълженията на Доставчика по договора, след което същите се изтриват или деперсонализират, освен ако нормативен акт изисква съхранението им за по-дълъг период.

  13.3. Предоставяне на данни на трети страни

  Доставчикът има право да предоставя събираните, обработвани и съхранявани за целите на договора за продажба данни на Клиента на трети лица - администратори или оператори на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни, с цел изпълнение задължението на Доставчика по сключени договори за доставка на Стока, или събиране на вземания, дължими за доставените Стоки, както и за  изпълнение на законови задължения.

  13.4. Защита на личните данни

  Администраторът предприема необходимите мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване, както и мерки за установяванеидентичносттанаклиента. Мерките включват, но не се ограничават до: парола на админ панел, парола на база данни, ssl сертификат с криптирана връзка, firewall на сървъра от хостинг провайдъра.

  13.5. Права на Клиента относно лични данни

  Клиентът има право да провери точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригира.

  Клиентът има право да оттегли съгласието си за обработване на лични данни, да възрази срещу тяхното обработване или да поиска данните му да бъдат изтрити, като изпрати мейл на support@aptekamedea.bg .

   

  13.6. Бисквитки

  Бисквитките/Cookies/ са малки файлове с информация, които се запазват в интернет браузър или твърд диск на Клиента при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на Доставчика да подобрява сайта, така че да съдържа максимално полезна за Клиента информация.

   

  13.7. Други

  Доставчикът предприема мерки за защита на личните данни на Клиента съгласно Закона за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни, Директива (ЕС) 2015/2366 наЕвропейскияпарламент и на Съветаот 25 ноември 2015 година за платежните услуги във вътрешния пазар и Делегиран Регламент (ЕС) 2018/389 на комисията от 27.11.2017 г.за допълнение на Директива (ЕС) 2015/2366 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на регулаторните технически стандарти за задълбоченото установяване на идентичността на клиента и общите и сигурни отворени стандарти на комуникация и действащото законодателство.

  Във всеки момент Доставчикът има право да изисква от Клиента да се легитимира и да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията/поръчката обстоятелства и лични данни. 

  Клиентът няма право да използва чужда лична информация (чуждо име,чужд адрес, e-mail, чужда кредитна карта и т.н.).

   

  14. ВЛИЗАНЕ В СИЛА и ПРОМЕНИ В ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ
  14.1. Настоящите Общи условия влизат в сила на 15.08.2017 и са задължителни за всички Клиенти на Електронен магазин Медея. Клиентите се считат за уведомени и изразяват съгласието си със същите преди извършване на заявката за покупка от електронния магазин.

  14.2. Всяко използване на Сайта означава, че Клиентът (а) се е запознал внимателно с общите условия за използването му и (б) се е съгласил да ги спазва безусловно. В случай, че не приема Общите Условия, Клиентът следва да не използва този уеб сайт.

  14.3. Общите условия могат да бъдат променяни и допълвани едностранно от Доставчика по всяко време, както и ако промените се налагат по силата на влязъл в сила нормативен акт. Тези промени влизат в сила незабавно.

  14.4.  При промяна на настоящите Общи Условия Доставчикът се задължава да ги публикува на Интернет страницата си aptekamedea.bg. Изменените Условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за Клиента от момента на публикуването им на Страницата.

   

  15. ПРИЛОЖИМО ПРАВО
  При прилагането и тълкуването на настоящите Общи Условия се прилага действащото българското законодателство.

  Настоящите Общи условия въвеждат изискванията на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия, Закона за защита на личните данни, Регламент(ЕС) 2016/679 на Европейския Парламент и на Съвета от 27 април 2016 година и действащото законодателство.

  Защита на личните данни

  Конфиденциалност

  НАНАКО ЕООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни.

  НАНАКО ЕООД се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от потребителите онлайн посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред.

  НАНАКО ЕООД може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемостта на сайта на рекламодатели/рекламни агенции, които водят статистика за кликванията върху техните рекламни банери и линкове, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на директния маркетинг (своите и на ПАРТНЬОРИ).

  С приемането на настоящите Общи условия, Вие се съгласява с обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да възразите срещу обработването на личните Ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение до НАНАКО ЕООД на адрес: гр. София 1618, район р-н Витоша ж.к. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ - ЗАПАД, бул.БЪЛГАРИЯ No 98 офис 7 В или на e-mail:  administration@aptekamedea.bg

  Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

  Разбрах

  На линия сме, пишете ни!