Подробно търсене

ФЛУАНКСОЛ ТБ 0.5МГ X 100

Кат. номер 1578

Кратко описание
ФЛУАНКСОЛ ТАБЛ 0.
Производител
Х.ЛУНДБЕК A.S.
0 от 5

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място в удобна за Вас аптека Медея!

Описание

ФЛУАНКСОЛ ТАБЛ 0.5МГ Х 100

FLUANXOL TABL 0.5 MG X 100

Информацията е предоставена само с информативна цел и не може да замести консултацията със специалист - лекар или фармацевт.

 

Прочетете внимателно цялата тази листовка преди да започнете да приемате това лекарство

* Пазете тази листовка. Може да пожелаете да я прочетете отново.

* Ако имате допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

* Това лекарство е предписано лично на Вас и Вие не трябва да го предлагате на други хора. То може да им навреди, дори ако техните симптоми изглеждат да са същите като Вашите.

 

В листовката можете да прочетете:

1. Какво представлява Флуанксол и за какво се използва

2. Преди да започнете да приемате Флуанксол

3. Как да приемате Флуанксол

4. Възможни нежелани лекарствени реакции

5. Съхранение на Флуанксол

 

 

СЪСТАВ: Активната съставка е flupentixol (като дихидрохлорид).

Всяка обвита таблетка Флуанксол съдържа 0.5 mg flupentixo kaто хидрохлорид. Другите съставки са монохидратна лактоза, картофено нишесте, желатин, талк и магнезиев стеарат.

Обвивка: желатин, сукроза, сукроза на прах. Восъчно покритие - смес от бял восък и карнауба восък.

 Оцветител: Жълт железен окис (Е172).

 

Настоящият продукт съдържа лактоза и сукроза. Ако Вашият лекар Ви е информирал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да приемете този лекарствен продукт.

 

Притежател на Разрешението за употреба

Lundbeck Export A/S Ottiiiavej 9 DK-2500 Copenhagen Denmark

 

Производител

H.Lundbeck A/S Ottiiiavej 9 DK-2500 Copenhagen Denmark

 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФЛУАНКСОЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Как изглежда Флуанксол

Флуанксол се предлага като 0.5 mg таблетки.

Описание на Флуанксол таблетки

Флуанксол 0.5 mg обвити таблетки представляват кръгли, двойно изпъкнали, охрено жълти таблетки. Флуанксол 0.5 mg таблетки се предлагат по 100 в блистери.

 

Как действа Флуанксол

Флуанксол принадлежи към група медикаменти, които действат като облекчават симптомите на потиснато настроение.

 

За какво се използва Флуанксол

Флуанксол се използва за лечение на депресия при пациенти, които също така могат да проявяват, а могат и да не проявяват признаци на тревожност.Вашият лекар обаче може да Ви предпише Флуанксол и с друга цел. Попитайте Вашия лекар, ако имате каквито и да е въпроси свързани с това защо Ви е бил предписан Флуанксол

 

2. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ ФЛУАНКСОЛ

Не приемайте Флуанксол

* Ако сте свръхчувствителен (алергичен) към flupentixol или към някоя от другите съставки на Флуанксол изброени по-горе (виж Какво съдържа Флуанксол). Консултирайте се с Вашия лекар, ако предполагате, че бихте могли да сте.

* Ако имате нарушение на съзнанието

* Ако имате определени кръвни аномалии

* Ако имате феохромоцитом (рядко заболяване на надбъбреците)

Флуанксол таблетки не са подходящи за пациенти с тежка депресия, например пациенти, които изискват болнично лечение или такива, които се нуждаят от електроконвулсивна терапия (ЕКТ), нито пък са подходящи за възбудими и свръхактивни пациенти.

Необходимо е специално внимание с Флуанксол

Моля, информирайте Вашия лекар ако имате някакви медицински проблеми и по специално

* Проблеми с черния дроб

* Данни за гърчове или припадъци

* Диабет (може да се нуждаете от корекция на антидиабетното лечение)

* Органичен мозъчен синдром (който може да бъде резултат от отравяне с алкохол или органични разтворители).

Моля, консултирайте се с Вашия лекар, ако сте прекарали някои от тези състояния през живота си.

 

Прием на флуанксол с храна и напитки

Флуанксол може да бъде приеман с или без храна.

 

 Взаимодейства ли Флуанксол с алкохол

  Флуанксол може да засили седативния ефект на алкохола като Ви направи по-сънливи. Препоръчва се да не приемате алкохол по време на лечение с Флуанксол.

 

Бременност

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да приемате което и да било лекарство. Общото състояние на вашето новородено бебе може да бъде повлияно от използването на тази група лекарства.

 

Кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да приемате което и да било лекарство. Майките да не кърмят бебетата си докато приемат това лекарство.

 

Шофиране и работа с машини

Флуанксол обикновено не предизвиква сънливост; ако обаче се чувствате замаян или ви се спи в началото, когато започнете да приемате тези таблетки, не шофирайте и не работете с машини, докато тези ефекти не отзвучат.

 

Важна информация за някои от съставките на Флуанксол обвити таблетки

Ако Вашият лекар Ви е информирал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да приемате този лекарствен продукт.

 

Прием с други медикаменти

Някои лекарства могат да повлияят действието на други медикаменти и това понякога може да доведе до сериозни нежелани реакции. Моля, информирайте Вашия лекар, ако приемате или сте приемали скоро други медикаменти (включително и такива, които се отпускат без рецепта). Флуанксол и следните медикаменти да се комбинират внимателно:

* Трициклични антидепресанти

* Литий (използва се за профилактика и лечение на манийно-депресивна болест)

Лекарства, които понижават кръвното налягане Лекарства, които предизвикват сънливост Лекарства за лечение на епилепсия

Леводопа (използва се за лечение на Болестта на Паркинсон) Метоклопрамид (използва се за лечение на стомашно-чревни заболявания)

* Пиперазин (използва се за лечение на глисти)

Потенциални рискове, най-общо свързани с употребата на антипсихотични лекарства В следните случаи е необходимо трябва да се прояви внимание; Ако използвате други антипсихотични лекарства едновременно. Ако използвате лекарства, които причиняват нарушен воден или солеви баланс (твърде малко калий или магнезий в кръвта Ви) Ако използвате лекарства, които удължават QT-интервала (промяна в ЕКГ) Ако имате проблеми със сърцето или наследствено удължаване на интервала (промяна в ЕКГ).

 

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ФЛУАНКСОЛ

Колко да приемате

Винаги приемайте таблетките точно съгласно указанията на Вашия лекар. Ако не сте сигурен, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

 

Възрастни

Обикновено началната доза е 1 mg дневно. След седмица дозата може да бъде увеличена на 2 mg дневно. Максималната доза е 3 mg дневно.

Пациенти в напреднала възраст (над 65 години)

Обичайната начална доза е 0.5 mg. След седмица дозата може да бъде увеличена на 1 mg дневно. Максималната доза е 1.5 mg дневно.

 

Деца

Флуанксол обикновено не се прилага при деца.

Ако имате впечатление, че ефектът на Флуанксол е твърде силен или твърде слаб, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

 

Как да приемате Флуанксол

Флуанксол може да се приема без оглед приема на храна. Приемайте таблетките с вода. Не ги дъвчете. Флуанксол обикновено се приема като еднократна дневна доза сутрин. Дози по-големи от 2 mg дневно при възрастни (и 1 mg в старческа възраст) трябва да бъдат разделени на сутрешна и следобедна доза.

 

Продължителност на лечението

Пациентите често реагират доста бързо на лечение с Флуанксол, но ако сте приемали Флуанксол в максимални дози в продължение на седмица и все още не чувствате подобрение, Вашият лекар може да реши да спре лекарството.

Продължителността на лечението ще се реши от Вашия лекар. Продължете да вземате таблетките толкова дълго, колкото Ви е препоръчано. Не прекратявайте приема им дори, ако се почувствате по-добре, докато това не ви препоръча лекуващия лекар. Никога не променяйте дозата на лекарството преди да сте разговаряли първо с Вашия лекар.

Ако приемете повече Флуанксол отколкото трябва

Ако мислите, че Вие или някой друг може да е приел прекалено много таблетки Флуанксол, свържете се незабавно с Вашия лекар или най-близкото отделение за спешна помощ. Направете това дори да нямате признаци на дискомфорт или отравяне. Вземете с Вас опаковката Флуанксол, за да я покажете на лекаря или в болницата.

 

Симптомите на предозиране може да включват:                                                                                             

*Сънливост *Безсъзнание                                                                                                                                                    

* Мускулни движения или скованост

* Гърчове

* Ниско кръвно налягане, слаб пулс, ускорена сърдечна дейност, бледост, двигателно неспокойствие

* Висока или ниска телесна температура

 

Пропусната доза

Ако забравите да вземете доза, вземете следващата в обичайното време. Не вземайте двойна доза с цел да компенсирате забравената доза.

 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Както при повечето лекарства, Флуанксол може да има нежелани лекарствени реакции и някои хора могат да изпитват нежелани реакции (странични реакции) докато приемат Флуанксол. Много редки, но сериозни нежелани реакции Спри по-малко от 1 на 10 000 пациента-) Ако се появят някои от следните симптоми трябва да прекратите приема на Флуанксол и да се срещнете с Вашия лекар незабавно:

* Висока температура, необичайна скованост на мускулите и разстройство на съзнанието, особено ако се наблюдава едновременно и изпотяване и учестена сърдечна дейност. Това могат да бъдат признаци на рядко състояние, наречено невролептичен малигнен синдром, за който се съобщава при употребата на различни антипсихотици.

* Несъзнателни повтарящи се движения на устата и езика; това може да бъде ранен признак на състояние, известно като късна дискинезия.

* Всяко пожълтяване на кожата и на бялото на очите (жълтеница); черният Ви дроб може да е засегнат. Следните нежелани реакции са леки и обикновено отзвучават при продължително лечение. Ако нежеланите реакции Ви безпокоят или продължават повече от няколко дни, информирайте Вашия лекар.

Сухотата в устата повишава риска от кариес. Поради това мийте по-често от обичайното зъбите си.

Често срещаните нежелани лекарствени реакции (при повече от 1. но по-малко от 10 на 100 пациента ) могат да включват:

* Замаяност, главоболие, тремор.

* Безсъние, нервност, сънливост.

* Сухота в устата, диария,запек, гадене (чувство на слабост)

* Умора

Редките нежелани лекарствени реакции (при 1 от 1000 до 1 от 100 пациента > могат да включват:

* Обрив, сърбеж.

* Необичайни мускулни движения или скованост.

* Слаба концентрация, намалено желание за секс.

* Увеличаване на теглото.

* Пулсиращи сърдечни удари.

* Задържане на урина.

* Удължаване на QT-интервала (промяна в ЕКГ)

* Вентрикуларни аритмии - вентрикуларна фибрилация (ВФ), вентрикуларна тахикардия (ВТ) (рядко)

* Внезапна смърт по неизвестни причини

* Спиране на сърцето

* Особен вид неравномерен сърдечен ритъм

Ако забележите някакви други нежелани лекарствени реакции, които не са описани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар.

 

5. СЪХРАНЕНИЕ НА ФЛУАНКСОЛ

Винаги съхранявайте медикаментите на места недостъпни и невидими за деца.

Съхранявайте Флуанксол при температура под 30° С.

На опаковката е отбелязан срокът на годност.

Не използвайте лекарството след изтичане на срока му на годност.

 

 

 

 

 

 

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 1,00 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 1,00кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка без значение стойността на покупката над 1,00 кг. и до 100кг.  –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели