Подробно търсене

ДУЗОФАРМ ТБ 50МГ Х 30

Кат. номер 389

Кратко описание
DUSOPHARM® 50 mg ДУЗОФАРМ® 50 mg Филмирани таблетки(naftidrofuryl hydrogen oxalate /нафтидрофурилов хидрогеноксалат) СЪСТАВ И ПРИЛОЖЕНИЕ ДУЗОФАРМ®съдържа лекарствено вещество нафтидрофурилов хидрогеноксалат, което разширява кръвоносните съдове и по този начин подобрява нарушената микроциркулация в тъканите.
Производител
УНИФАРМ АД
Марка Марка
УНИФАРМ | UNIFARM
0 от 5

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място в удобна за Вас аптека Медея!

Описание

DUSOPHARM® 50 mg ДУЗОФАРМ® 50 mg Филмирани таблетки(naftidrofuryl hydrogen oxalate /нафтидрофурилов хидрогеноксалат)

СЪСТАВ И ПРИЛОЖЕНИЕ ДУЗОФАРМ®съдържа лекарствено вещество нафтидрофурилов хидрогеноксалат, което разширява кръвоносните съдове и по този начин подобрява нарушената микроциркулация в тъканите. Стимулира клетъчния метаболизъм, което се изразява в по-икономично изразходване на кислорода в мозъка, повишаване устойчивостта на мозъчните клетки при нарушения свързани с недостиг на кислород в мозъчните тъкани. Използва се за: симптоматично лечение на хронични неврологични нарушения като последици от исхемични мозъчно-съдови инциденти; симптоматично лечение на хронично оклузивно артериално заболяване на долните крайници водещф до болезнени крампи при движение; симптоматично лечение на болест и синдром на Рейно.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯНе приемайте ДУЗОФАРМ® *    Ако сте алергични (свъръхчувствителни) към лекарственото вещество някое от помощните вещества на продукта; *    Ако страдате от хипероксалурия (калциеви оксалати в урината); *    Ако имате обостряне на бъбречно каменна болест; *    Ако наскоро сте прекарали инфар!сг на миокарда;    *    Ако имате изразена сърдечна недостатъчност; *    Ако сте прекарали хеморагичен инсулт; *    Ако имате ортостатична хипотония (рязко понижение на кръвното налягане при промяна на положението на тялото); *   Ако имате повишена гьрчова мозъчна активност; *    Ако страдате от тежки аритмии. Обърнете специално внимание при употребата на ДУЗОФАРМ®в следните случаи *    ДУЗОФАРМ® притежава съдоразширяващо действие, но не се използва за лечение н хипертоничната болест. *    В началото на лечението с лекарството е необходимо по-често да се контролира артериалното налягане, тъй като при отделни пациенти може да се наблюдава известно понижение на стойностите му. *    При продължително лечение с ДУЗОФАРМ®, макар и рядко, могат да известни промени в състава на урината, поради което е необходимо перис проследява за поява на калциеви оксалати в урината.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или на скоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Не са известни неблагоприятни взаимодействия на ДУЗОФАРМ®с други лекарства.

Бременност и кърмене Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на\което и да е лекарство. Не са провеждани специални клинични проучвания относно ефективността и безопасността на нафтидрофурил върху плода и кърмачето, поради което не се препоръчва приложението му при бременност и по време на кърмене.

Шофиране и работа с машини При прием на ДУЗОФАРМ® ням а данни за неблагоприятно влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на ДУЗОФАРМ® *    Лекарственият продукт съдържа лактоза. Неподходящ е при пациенти с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галакгозен синдром на малабсорбция. *    Поради наличието на пшенично нишесте в състава на продукта, той не е подходящ за пациенти с цьолиакия (глутенова ентеропатия).

НАЧИН НА УПОТРЕБА Дозата и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар. Важно е да вземате лекарството така, както лекарят Ви го е предписал. Не трябва да променяте дозите или да преустановявате лечението, без да се консултирате преди това с лекаря, дори ако се чувствате добре. Опитайте да вземате лекарството по едно и също време всеки ден. Таблетките ДУЗОФАРМ®се приемат през устата с достатъчно количество вода преди или след хранене. Възрастни Ако лекарят не е предписал друго обичайната дозировка е по 2 таблетки 3 пъти дневно. Лечението с ДУЗОФАРМ®може да продължи от 1 до 6 месеца. Деца и юноши под 18 год. възраст Ефективност и безопасност на ДУЗОФАРМ®при деца не е проучена, помади което не се препоръчва назначаването му при тях.

ПРЕДОЗИРАНЕ При прием на много високи дози може да се появят следните симптоми на предозиране: обърканост, гърчове, нарушения в сърдечната проводимост.   Ако сте пропуснали да приемете ДУЗОФАРМ® Ако пропуснете една доза, вземете я колкото е възможно по скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, вземете я както обикновенно.Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължавайте да взимате лекарството както Ви е предписано.

    ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ Както всички лекарства, ДУЗОФАРМ може да предизвика нежелани реакции. Те обаче не се наблюдават при всички пациенти, така че Вие можете дане получите никаква реакция. По-често срещани нежелани реакции са: епигастрални болки (болки в горната част на стомаха), гадене, повръщане, диария. Много рядко, при приложение EI МНОГО високи дози са възможни гърчове, образуване на калциеви оксалати в бъбреците. В изключително редки случаи - чернодробни нарушения, включително хепатит или чернодробна недостатъчност. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.                                                              

СЪХРАНЕНИЕ НА ДУЗОФАРМ® На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°С. Да се съхранява в оригиналната опаковка. Да се съхранява на места, недостъпни за деца. Не използвайте ДУЗОФАРМ®след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.    Не използвайте ДУЗОФАРМ®ако забележите промяна във външния вид на таблетките. Срок на годност: З/три/ години   

 ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯКакво съдържа  ДУЗОФАРМ®    ; Всяка филмирана таблетка съдържа активна съставка нафтидрофурилов хидрогеноксалат (naftidrofuryl hydrogen oxalate) в количество 50 mg. Другите съставки са: лактоза монохидрат, целулоза микрокристална, пшенично нишесте,натриев нишестен гликолат /тип А/, магнезиев стеарат, силициев диоксид колоиден безводен, талк, коповидон, кросповидон.   

Състав на обвивното покритие: Метакрилова киселина/метилметакрилат, талк, титанов диоксид, макрогол 6000, дибутилфталат, оцветител Е 110.

Как изглежда УЗОФАРМ®и какво съдържа опаковката Филмирани таблетки 50 mg кръгли двойно изпъкнали с оранжев цвят, диаметър 8 мм. По 10 филмирани таблетки в блистер от PVC/алуминиево фолно; по 3 блистера в картонена кутия, заедно с листовка.

Притежател на разрешението за употреба и производител УНИФАРМ АД, София 1797, ул. Тр.Станоев №3. За всяко допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се Вашият лекар или фармацевт

Притежателя на разрешението за употреба. УНИФАРМ АД София 1797, ул. "Тр. Станоев" 3 Тел. +359 2 970 03 10

Все още няма коментари за този продукт.
(Най-ниска 1, най-висока 5)

ПРОМЕНИ ДОСТАВКА ОНЛАЙН МАГАЗИН

Когато пазарувате продукти от нашия уебсайт, имате възможност да изберете, кои куриерски услуги да използвате. Онлайн Аптека Медея работи с куриерските фирми Спиди и Еконт за доставки до офис на територията на България. В гр. София поръчките се  доставят от Медея Логистик.

 

Условия за доставка с Медея Логистик:

- Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и тегло на пратката до 1,00 кг. –  БЕЗПЛАТНА. Изпълнява се в делнични работни  дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и до 1,00кг. –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за доставка без значение стойността на покупката над 1,00 кг. и до 100кг.  –  4,99 лева. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и се доставя до 48 часа от приемането на поръчката и важи само за територията на гр.София.

- Цена за Експресна Доставка  до  120 минути  - 12,00 лева, независимо от тежестта и обема на поръчката. Изпълнява се в делнични работни дни от 09:00 до 17:30 часа и важи само за територията на гр.София.

 

Условия за доставка до офис на Спиди:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 3,49 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 кг. до  2,00 кг. – 5,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до  4,99 кг. – 7,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до  12,00 кг. – 11,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 14,49 лева до офис на куриерската фирма. 
-  Цена за доставка при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до  29,99 кг. – 24,99 лева до офис на куриерската фирма. 

Условия за доставка до офис на Еконт:

 - Цена за доставка при покупка с обща стойност над 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с обща стойност под 50 лева и общо тегло на пратката до 1,00 кг. – 4,99 лева до офис на куриерска фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 1,01 до 2,00 кг. – 6,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 2,01 кг. до 4,99 кг. – 8,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 5,00 кг. до 12,00 кг. – 13,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 12,01 кг. до 16,99 кг. – 16,99 лева до офис на куриерската фирма.
 - Цена за доставка до офис на куриер при покупка с общо тегло на пратката от 17,00 кг. до 29,99 кг. – 29,99 лева до офис на куриерската фирма.

 

* Доставка на поръчки до адрес на клиента, с куриерски фирми Спиди и Еконт е за сметка на клиентите и се се изчислява по тарифа на съответната куриерска фирма.

* Цената за доставката, на поръчки направени извън територията на България е за сметка на клиента. Клиентът трябва да заплати сумата по банков път преди извършване на доставката.

* При недостатъчна наличност на заявените от Вас продукти, може да се получи кратко забавяне на доставката. В този случай, клиентът се уведомява от служител на онлайн аптека Медея чрез обаждане по телефона или e-mail.

 

Сподели