Дуфалак Сироп при запек, лактулоза 200мл, Абът

Прод.код 2226 / Тегло 0.23 кг.

Марка
МАЙЛЪН | MYLAN
Оценка на продукта
3.95 от 5 ( 117 оценки)
11,49 лв.
Запази в любими Запази в любими

Сиропът Дуфалак съдържа активно вещество от групата на лаксативите и представлява лекарствено средство за разхлабване, което допринася за справяне с констипация, нередовна и болезнена дефекация.

Какво представлява Дуфалак Сироп 200мл Абът

Дуфалак Сироп 200мл Абът е перорален разтвор, предназначен за перорално приложение, който съдържа активната съставка лактулоза (Lactulose). Продуктът се използва за лечение на запек и омекотяване на фекалните маси.

Активното вещество Lactulose представлява дизахарид, изграден от фруктоза и галактоза. Лактулозата е осмотичен лаксатив, който служи за повишаване на осмотичното налягане в чревния лумен, водещо до събиране на течност във фекалната маса и съответно до нейното уголемяване. В резултат на това перисталтиката е стимулирана по рефлекторен път, при което на практика изхождането бива съществено улеснено.

Лактулозата не се резорбира в организма, а се разгражда в дебелото черво, където активира своето действие. Самото слабително действие не настъпва веднага. Ефектът на Дуфалак настъпва след изтичане на поне 2-3 дни.

Слабителният сироп се отпуска без лекарско предписание и може да бъде закупен онлайн от AptekaMedea.bg на посочената под продукта цена. Добре е Дуфалак да не се използва за период по-дълъг от 2 седмици, без това да е препоръчано от лекар.

Кога да пия Дуфалак

Следвайте указанията на производителя оставени на листовката на лекарствения продукт.

Необходимо е приемът да се осъществява по едно и също време всеки ден. Дозата трябва да се поглъща бързо, без задържане в устната кухина. Би могло да консумирате продукта и разреден с течност. Дозата може да бъде приета наведнъж или да бъде разделена на 2 приема. Няма значение дали Дуфалак се приема с или без храна.

Препоръчителна дозировка за деца над 14-годишна възраст и възрастни:
- начална доза - 15 до 45 мл на ден;
- поддържаща доза - 15 до 30 мл дневно.

Препоръчителна дозировка за деца от 7- до 14-годишна възраст:
- начална доза - 15 мл дневно;
- поддържаща доза – 10 до 15 мл дневно.

Препоръчителна дозировка за деца от 1 до 6 годинки: 5 до 10 мл дневно.

Кърмачета под 1 годинка: до 5 мл дневно.

Какво е действието на Дуфалак Сироп 200мл Абът

Дуфалак Сироп 200мл Абът улеснява изхождането при запек чрез омекотяване на фекалната маса и стимулация на перисталтиката. Може да се използва и за намаляване болката при изхождане при наличието на хемороиди и фисури, както и за омекотяване на фекалните маси в рамките на възстановителния период след оперативни интервенции в областта на дебелото черво и ануса.

AptekaMedea.bg – любимите ви аптеки винаги до вас.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах