ДЕАНКСИТ 0.5МГ Х 100 ТАБЛЕТКИ

Прод.код 2148 / Тегло 0.20 кг.

Марка
Х.ЛУНДБЕК A.S.| H.LUNDBECK A.S.
Оценка на продукта
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

Продуктът е от групата на психолептиците (антипсихотик). Това е лекарствен препарат, който се свързва с допаминовите рецептори в мозъка, за да повлияе благоприятно върху подтиснатостта на настроението, породена от наличието на психоза. Лекарството се отпуска само по рецепта, поради което не може да бъде поръчано онлайн през AptekaMedea.bg

Какво представлява Деанксит ТБ 0.5 Мг х 100 Таблетки

Деанксит ТБ 0.5 Мг х 100 Таблетки е антипсихотик, който служи за облекчаване симптоматиката, изразяваща се в потиснато настроение. Приложим е при депресия, тревожност и психосоматични разстройства, придружени с апатия.

Опаковката съдържа 100 обвити таблетки, като всяка от тях разчита на две основни активни вещества - флупентиксол и мелитрацен. Флупентиксолът е типичен антипсихотик от клас тиоксантен. Мелитраценът е трицикличен антидепресант, инхибитор на обратното захващане на моноамините. Използват се за лечение на депресия и тревожност.

Като психолептик продуктът притежава антидепресивни, анксиолитични и активиращи свойства.

Може да закупите Деанксит от нашите физически аптеки, където ще го намерите на много достъпна цена.

Действие на Деанксит ТБ 0.5 Мг х 100 Таблетки

Деанксит ТБ 0.5 Мг х 100 Таблетки има успокояващ ефект, който помага за справяне с цялостната потиснатост, тревожност, страх, апатия и лошо настроение и депресивни състояния, свързани с установеното наличие на психоза.

Продуктът се справя най-добре при наличието на лека до умерена депресия. Предлага отпускащо нервната система действие.

Продуктът не е подходящ за лица с тежки психози, при които се изисква провеждането на болнично лечение или имат нужда от прилагане на ЕКТ (електроконвулсивна терапия). Не може да се използва и при пациенти със свръхактивност и прекалена възбудимост.

Начин на употреба

Винаги се съобразявайте с препоръките на лекуващият лекар. Само той може да увеличи вече предписаната ви доза. Когато забележите нежелани реакции, съобщете на специалиста незабавно. Продължителността на лечението също зависи от неговата преценка.

Обичайната доза е по 1 таблетка сутрин и вечер. Максималната допустима доза е 4 таблетки на ден.

Поддържащата доза се състои от 1 таблетка, препоръчително сутрин.

Прием от лица над 65-годишна възраст – 1 таблетка сутрин. Може да се увеличи до 2 на ден.

Таблетките да се поглъщат с достатъчно количество вода. Няма значение дали ще бъдат приемани по време на или след хранене.

Продуктът е предназначен само за възрастни и не е подходящ за деца и юноши.

В AptekaMedea.bg може да разгледате и другите ни лекарствени антидепресивни продукти, които помагат за справяне с депресията, подтиснатостта и тревожността.

Изберете аптеки „Медея“ и се възползвайте от програмата ни за лоялни клиенти, с която може да пестите средства, докато се грижите за своето здраве и красота.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах