Бускопан, при коремни спазми и болки, 10мг х 20 таблетки

Прод.код 26161 / Тегло 0.20 кг.

Марка САНОФИ ОТС | SANOFI OTC
Оценка на продукта
3.75 от 5 ( 13 оценки)
5,89 лв.
Запази в любими Запази в любими

Buscopan 10 мg coated tablets е лекарствен продукт, съдържащ активното вещество бутилскополамин бромид, който се използва за потискане на спазмите в
гладката мускулатура на стомашно-чревния и урогениталния тракт (в стомаха, тънките черва, жлъчния и уринарния тракт). Той може да бъде
използван например в случай на жлъчни или бъбречни колики, стомашно-чревни спазми с различен произход, при синдром на раздразнени
черва или при болезнена менструация. Бутилскополамин бромидът е спазмолитик. Спазмолитиците са лекарства, потискащи спазмите (свиванията) на вътрешните органи, напр. тези на стомашно-чревния, жлъчния, уринарния тракт и женските репродуктивни органи, облекчавайки по този начин болката. Тези лекарства се използват при колики (вътрешни коремни болки, увеличаващи се или намаляващи вълнообразно, без определено местоположение) и при болки във вече споменатите вътрешни органи.

 

Начин на употреба:

 

Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Препоръчителната доза е:

Възрастни и деца над 6 години: 3-5 пъти дневно 1-2 обвити таблетки
Таблетките трябва да бъдат поглъщани цели с подходящо количество течност.
Не трябва да приемате БУСКОПАН за повече от 3 дни без препоръка от лекар. В случай, че е необходимо да приемате БУСКОПАН в продължение на няколко дни или за по-дълги периоди от време, свържете се с Вашия лекар, за да установите причината за болката.
При деца над 6 години БУСКОПАН трябва да се прилага само по лекарско предписание.
БУСКОПАН 10 mg обвити таблетки не се препоръчва за употреба при деца на възраст под 6 години поради високото съдържание на активно вещество.

Ако сте приели повече от необходимата доза БУСКОПАН
Ако приемете повече от необходимата доза БУСКОПАН или в случай, че дете погълне БУСКОПАН, незабавно се консултирайте с Вашия лекар.

Може да се очаква появата на следните симптоми: сухота в устата, зачервяване на кожата, затруднения при уриниране, повишено сърцебиене и зрителни смущения.

Ако сте пропуснали да приемете БУСКОПАН
Ако сте пропуснали да приемете доза, вземете я веднага след като си спомните за това, но не приемайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата. След това продължете приема по обичайния начин.

Ако сте спрели приема на БУСКОПАН
БУСКОПАН трябва да бъде приеман само при необходимост и приемът му да бъде преустановен след облекчаване на болката.

Ако имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на този лекарствен продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

 

 

 

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах

На линия сме, пишете ни!