БРОМХЕКСИН 8МГ Х 20 ТАБЛЕТКИ

Прод.код 372 / Тегло 0.20 кг.

Марка
ТЕВА ФАРМАСЮТИКЪЛС | TEVA PHARMACEUTICALS
Оценка на продукта
4.00 от 5 ( 3 оценки)
Запази в любими Запази в любими

Този продукт не може да бъде закупен онлайн! *

* Българското законодателство НЕ разрешава онлайн продажба на лекарства с лекарско предписание! Благодарим за разбирането, заповядайте на място за проверка на наличност в удобна за Вас аптека Медея!

BROMHEXIN ACTAVIS БРОМХЕКСИН АКТАВИС

 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ТАЗИ ЛИСТОВКА ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНТЕ ДА ПРИЕМАТЕ ТОЗИ ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ.

 

 

- Запазете тази листовка. Може да Ви се наложи да я прочетете отново.

- Ако у Вас възникнат допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вашия лекуващ лекар или към фармацевт.

- Този продукт е предписан лично на Вас й не бива да го давате на никой друг. Той може да навреди на други хора, дори ако те имат подобни на Вашите оплаквания.

 

В ТАЗИ ЛИСТОВКА СЕ СЪДЪРЖА СЛЕДНАТА ИНФОРМАЦИЯ:

1. Какво представлява Бромхексин Актавис и за какво се прилага.

2. Какво Ви е необходимо да знаете преди приложение на Бромхексин Актавис.

3. Как се прилага Бромхексин Актавис.

4. Възможни нежелани реакции.

5. Условия за съхранение.

6. Допълнителна информация.

Бромхексин Актавис 8 mg обвити таблетки;

Лекарствено вещество в една обвита таблетка: Bromhexine hydrochloride 4mg

Помощни вещества: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, желатин, магнезиев стеарат, филмово покритие (сукроза, талк, титанов диоксид, повидон, макрогол, акациева гума, безводен силициев диоксид,етанол).Лекарствено вещество в една таблетка: Bromhexine hydrochloride 8 mg Помощни вещества: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, желатин, магнезиев стеарат.Bromhexin Actavis 4 mg обвити таблетки се предлага в опаковки по 20 бр. таблетки.

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

Актавис ЕАД1000 София, България ,Бул. „Княгиня Мария Луиза" №2

 

 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА БРОМХЕКСИН И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Бромхексин представлява синтетичен аналог на активно вещество, съдържащо се в индийското растение Adhatoda vasica. Разгражда мукопротеините в бронхиалния секрет, води до тяхното втечняване и омекотяване като по този начин се улеснява тяхното отхрачване. Стимулира действието на жлезите, разположени в лигавицата на бронхите в резултат на което се постига облекчаване на отхрачването на гъстите бронхиални секрети и дишането. Улеснява проникването на някои антитици в храчките и бронхиалния секрет.Бромхексин се използва за лечение на суха и непродуктивна кашлица при следните заболявания на дихателните пътища и белия дроб: трахеобронхит, вкл. еластичен бронхит, пневмонии, хроничен бронхит, белодробна туберкулоза и пневмокониози (заболявания на белия дроб предизвикани от специфични причинители).

 

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА БРОМХЕКСИН АКТАВИС

 

Бромхексин не се прилага при свръхчувствителт () към Bromhexin hydrochloride или към някое от помощните вещества;При приложението на този лекарствен продукт, имайте предвид следното:

- при пациенти с язвена болест има риск от нарушаване на защитната мукусна бариера на стомашната лигавица;

- прилага се с внимание при пациенти с нарушения в чернодробната функция (наблюдавано е обратимо повишаване на стойтите на някои ензими);

- прилага се с внимание при пациенти с тежка бъбречна недостатъчт, поради възможт от натрупване на продуктите от обмяната на Bromhexine в организма)

 

Бремент

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт. Данните от наблюдения върху животни показват отсъствие на увреждащ ефект върху плода и новороденото. Безопастта на Bromhexin в периода на брементта при хора не е доказана, поради което продуктът не се прилага при бременни.

Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт. Екскретира се с майчиното мляко. Лечението с продукта трябва да се избягва по време на кърмене, тъй като няма достатъчно данни отно безопастта на продукта при кърмачета, чиито майки приемат продукта.

 

Шофиране и работа с машини

Bromhexin не оказва влияние върху извършването на дейти, изискващи повишено внимание като шофиране или работа с машини.

 

 

Важна информация за някои от съставките на Бромхексин

Лекарственият продукт съдържа пшенично нишесте и може да представлява опаст за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия). Лекарственият продукт съдържа лактоза, което го прави неподходящ при пациенти с лактазна недостатъчт, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция.

 

Приложение на други лекарствени продукти:

Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт, ако приемате или скоро сте приемали други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар.Бромхексин може да се прилага едновременно с антитици, лекарства за лечение болестите на сърцето, средства подобряващи проходимостта на дихателните пътища.Бромхексин не трябва да се прилага с продукти потискащи кашлицата, вкл. кодеин-съдържащи лекарства, тъй като те намаляват неговия ефект.

 

КАК СЕ ПРИЕМА БРОМХЕКСИН

Винаги прилагайте Бромхексин според инструкциите на лекуващия лекар.

Препоръчвани дневни дози

Възрастни и деца над 14 години - 8 mg (2 таблетки от 4 mg/l таблетка от 8 mg) - 16 mg (4 таблетки от 4 mg/2 таблетки от 8 mg), три пъти дневно.

Деца между 6 и 14 години - 4 mg (1 таблетка от 4mg ) три пъти дневно.

Деца между 3 и 6 години - 4 mg (1 таблетка от 4 mg) два пъти дневно. Продуктът се прилага през устата с достатъчно количество течт независимо от времето на хранене.При хронични заболявания препоръчителната продължителт на лечението е между 3 до 5 седмици при възрастни и 2 до 3 седмици при деца.

В зависимост от оплакванията лекарят ще определи необходимата за лечение на вашето заболяване доза и продължителтта на лечението.

Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Бромхексин е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт.

Ако сте използвали по-голяма доза Бромхексин от предписаната:

При прием на по-висока доза от предписаната веднага се обърнете за помощ към лекар!Няма съобщени случаи на предозиране с продукта.

При прием на по-високи дози е необходимо да се евакуира стомашното съдържимо чрез предизвикано повръщане, стомашна сонда и промивка, както и да се прилагат подходящи лекарства принеобходимост.

Ако сте пропуснали да приложите Бромхексин:Ако сте пропуснали един прием, вземете продукта във времето на следващия регулярен прием.

 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както и всеки друг лекарствен продукт, Бромхексин може да предизвика нежелани лекарствени реакции.При лечение с продукта могат да се наблюдават следните нежелани реакции от страна на:

• Кожа и лигавици - уртикария (копривна треска), развитие на афти;

• Нервна система - световъртеж, главоболие;

• Стомашно-чревен тракт - гадене, повръщане, коремни болки, диария, в редки случаи язви на стомашната и чревна лигавица;

• Реакции на свръхчувствителт () - оток на лицето, треска.

Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на лекуващия лекар или фармацевт.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах