Здравословна диета и упражнения – всичко необходимо в превенцията и лечението на целулит

Борбата с портокаловата кожа вълнува жените по цел свят. Превенцията е основен инструмент в борбата с нея, а когато проблемът вече е налице, тайната на успеха е в последователността. Много често портокаловата кожа се отъждествява с излишните килограми, но за съжаление, редуцирането на наднорменото тегло не означава край на целулита. 


Проблемът и жените

Целулитът засяга преди всичко жените. Всеки 9 от 10 жени се оплакват от досадния портокалов дефект. И въпреки, че са уязвими във всяка възраст, в определени етапи от живота на жената хормоналните вариации провокират промени в метаболизма и натрупване на целулит: това са пубертет, бременност и менопауза. 

Някои от факторите за поява:

Както при повечето заболявания, така и при целулита, е доказана генетична зависимост.

 

Начинът на живот играе ключова роля. Липсата на движение, нарушения в съня, носенето на  високи токчета или плътно прилепнали дрехи, както и прекалено горещите вани,  могат да допринесат за задълбочаването на проблема.


Стресът е сред най-вредните фактори.


Неадекватните хранителни навици, храносмилателните разстройства, ендокринни и хормонални проблеми също могат да се окажат причина за портокалова кожа.

Превенция и лечение

Балансираният хранителен режим с разнообразна и здравословна храна е едно от основните оръжия в профилактиката и лечението на целулит.

Хранете се четири или пет пъти на ден, пийте поне два литра вода дневно, намалете приема на сол и захар. Съдържанието на въглехидрати и мазнини в дневното меню изисква особено внимание.



Физическата активност е от изключителна важност. Използвайте всяка възможност да се движите, да бъдете активни, да се чувствате тонизирани. Без значене дали става дума за  изкачване на стълби, ходене, плуване или леки упражнения у дома, движението стимулира циркулацията на кръвта и предотвратява натрупването на мастни депа.

Масажът е също важен аспект в борбата с целулита. Той подобрява лимфната циркулация и по този начин елиминирането на токсините.

 

В повечето аптеки се предлагат различни видове антицелулитни продукти, които имат дрениращ, изглаждащ, подобряващ кръвообращението, затоплящ или крио – ефект. Необходимо е да знаете, че те постигат по-добър ефект, когато са допълнение към здравословна диета и упражнения.

 

Не очаквайте едноседмични чудодейни резултати, успехът се крие в постоянството.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах