МЕДЪТ КАТО ЛЕКАРСТВО

Медът е природно лекарство с имуностимулиращ, антибактериален, антимикробен, тонизиращ и оздравителен ефект.

Натуралният пчелен мед е вискозна сладка течност, която пчелите произвеждат от нектара на цветята, чрез отделяне на живи части от растенията или от екскретите на различни насекоми върху растенията. Пчелите събират тези вещества, трансформират ги и ги съхраняват във восъчни пити, където медът узрява.

Ако съществува природен продукт, който да носи в себе си почти всички изучени витамини, минерали, аминокиселинни и други ценни нутриенти, това е медът. Една лъжичка на ден от природния еликсир осигурява здраве, тонус и дълголетие. 

Медът активира чернодробния метаболизъм и спомага за неутрализиране на токсините, натрупани в тялото. Освен това той има хепатопротективно действие, което го прави изключително ценен при прием на лекарства и небалансирана диета. 

Натуралният мед съдържа прости захари и е сравнително калоричен (близо 3.4 kcal на всеки грам продукт). Въпреки това приемът му не носи риск от развитие на кариес, поради действието на специфичен ензим, който има антибактериален ефект и ефективно премахва плаката. 

Ако се оплаквате от умора, сънливост, чести инфекции на горните дихателни пътища, анемия, стрес, ако ежедневието ви е свързано с интензивно физическо или умствено натоварване, вземайте по една лъжичка мед дневно и ще забележите положителна промяна само след няколко дни. 

Ето какви са основните терапевтични приложения на меда:

СИЛНО И ЗДРАВО СЪРЦЕ

Медът тонизира сърдечносъдовата система и предотвратява задържането на течности. За целта изберете органичен мед от лавандула или глог.

ПОДОБРЯВАНЕ НА ХРАНОСМИЛАНЕТО

Медът се усвоява изключително бързо. Попаднал в храносмилателния тракт, той облекчава паренето и дискомфорта при гастроезофагеален рефлукс и язва. Най-подходящ е медът от розмарин, липа или мащерка.

СЛАДКИЯТ АНТИБИОТИК

Медът е най-сладкият начин да държите инфекциите далеч. Той съдържа витамини, минерали, активни ензими, аминокиселини, органични киселини, антибиотични вещества (инхибин, мравчена киселина), полени, ацетилхолин и вода. Използвайте го ежедневно, без да злоупотребявате, при проблеми с гърлото, чести настинки, бактериални и гъбични инфекции, екзема и др. 

ДЕРМАЛНО ЗДРАВЕ ОТ ПРИРОДАТА

Медът лекува изгаряния и рани от всякакъв произход. Антисептичните и лечебни свойства на меда предотвратяват инфекциите и ускоряват заздравяването на увредената кожа. Най-подходящ е медът от лавандула.

ЕСТЕСВТЕНА ПРОТИВОВИРУСНА ВАКСИНА

Чаша топла вода с органичен мед, лъжица цветен прашец и две супени лъжици ябълков оцет насърчава имунната защита на организма, дава сила и енергия при пролетна умора, спомага да се изгради устойчивост преди сезона на алергиите. 

НАТУРАЛНО АНТИСТРЕС ЛЕКАРСТВО

Липовият мед е изключително ефективен при безсъние, стрес и тревожност. За целта всяка вечер преди лягане приемайте чаша горещо мляко, подсладено с лъжичка липов мед.

РЕГУЛИРАНЕ НА ЧРЕВНИЯ ТРАНЗИТ И ТЕГЛОТО

Медът има слабително действие и е много ефективен срещу запек. За целта приемайте една лъжичка мед, разтворена в хладка вода сутрин на гладно. Най-подходящ е акациевият мед.

ПОДХОДЯЩА СУПЕРХРАНА ЗА СПОРТУВАЩИТЕ

Медът не само предотвратява риска от хипогликемия по време на активно натоварване, но също така благоприятства окисляването на мазнините и освобождаването на гликоген.Той също спомага за елиминиране на токсините, натрупани при физическо натоварване.

МЕДЪТ Е ПРЕБИОТИЧНА ХРАНА

Медът е натурален пребиотик, тъй като съдържа олигозахариди, които увеличават популацията на бактериалната флора (бифидобактерии и лактобацили) по естествен начин. По този начин той подобрява здравето на храносмилателната и имунната система.

СИЛНИ КОСТИ С КАЛЦИЙ И МЕД

Ако трябва да приемате калциеви добавки, направете го с една чаена лъжичка мед. Установено е, че медът увеличава усвояването на калция с над 30%.

ЕЛИКСИР НА МЛАДОСТТА

Медът има ненадминати антиоксидантни свойства. Това се дължи на високото съдържание на фенолни киселини и ензими, като каталаза и глюкозна оксидаза, които имат способността да защитават клетките от вредното въздействие на свободните радикали. 

Децата под 18-месечна възраст не бива да приемат мед. При определени условия спорите на бактерията Clostridium botulinum могат да оцелеят в меда. Въпреки че тези спори са безвредни за възрастните, храносмилателната система на малките деца не е в състояние да ги унищожи и те могат да причинят ботулизъм. Медът също е противопоказан при диабет, чувствителност към пчелна отрова или цветен прашец, чести, атипични алергични прояви.

Медът е изключително питателна суперхрана, а ползите му зависят от качеството на продукта. Изберете чист, органичен мед с доказан произход.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах