Засилване на имунната система

Чести настинки, повтарящи се инфекции, алергии или автоимунни заболявания… всички те зависят от устойчивостта на имунната система. Ще се опитаме да дадем отговори на въпроси като този, какво можем да направим, за да запазим жизнеността й, да подпомогнем защитните й сили, за да се предпазим от болести и да се радваме на добро здраве.

От биологична гледна точка имунитетът се отнася до способността на тялото да се защитава от застрашаващи здравето външни патогени. Такива могат да са различни вируси, бактерии, гъбички, паразити, видоизменени клетки, които принадлежат на собствения организъм, но функционират различно и тялото разпознава като заплаха. 

Много публикации от епидемиологични проучвания показват, че неразумните диети, тютюнопушенето, съня, физическата активност, нивото на стрес, човешките взаимоотношения и жизнената среда могат да повлияят качеството на имунния отговор.

Наличието на устойчива имунна система е не само съществено условие за добро здраве, но и ключов фактор за нормално и пълноценно  съществуване.

Когато тялото се нуждае от помощ, за да възстанови силите си и да се подпомогнат устойчивостта и адаптивността му, от полза могат да са различни природни средства със имуностимулиращ, тонизиращ и подсилващ ефект. 

 

Жен-шен

Жен-шенът е известен със своето укрепващо и адаптогенно свойство. Тази билка повишава устойчивостта на организма. Стандартизирани растителни екстракти от Жен-шен се използват традиционно за тонизиране на тялото при умствено и физическо натоварване, промени, които изискват бърза адаптация, при смяна на сезоните, отпадналост и др. Това го прави отлично средство за подобряване на естествените защитни сили през пролетта и есента.

Ехинацея

Ехинацеята е растение с доказани имуностимулиращи свойства. Тя насърчава  производството на бели кръвни клетки и по този начин подсилва устойчивостта на организма. Екстрактът и тинктурата от ехинацея се използват както при лечение на инфекции от различен произход, така и в превенцията на настинки, грип, синузити, ангини и др.

Златен корен

Растението Златен корен  се среща по високите планински части. С терапевтична цел се прилага коренището му. В билковата медицина се използва стандартизиран екстракт за подсилване на организма и балансиране дейността на нервната система. Златният корен е отличен имуностимулант, той намалява чувството на  умора и се прилага успешно при сезонна депресия.

 

Освен с природни имуностимулиращи продукти, добро здраве и тонус можем да си осигурим с поредица от полезни действия. На първо място специалистите препоръчват силна и разнообразна храна, добър сън, повече почивка, елиминиране на стреса, прекарване на време на открито, спортни и други занимания, които носят удоволствие.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах