Защо често забравяме грижите за краката?

 

Грижата за краката е от съществено значение по всяко време на годината. За да постигнете наистина добри резултати, е необходимо постоянство.

Така както тялото, лицето и косата изискват ежедневни грижи, така и краката имат нужда от своите.

Повече внимание на вида на краката са склонни да обръщат хората на възраст над 55 години, тъй като често тогава се появяват дискомфорта, сухотата по стъпалата, загрубяването, проблемите с ноктите и т.н. Не чакайте да се появят дерматологични или естетични проблеми, за да обърнете внимание на тази част от тялото си.

Когато става дума за грижа за себе си, важен е всеки детайл. Обичайте краката си и не ги пропускайте в ежедневните си ритуали за красота. Освен че са важна част от тялото, благодарение на която сме способни да се движим и стоим изправени, състоянието на краката и стъпалата показва много за личната хигиена, естетическия усет и отношение към себе си. Освен това, здравето на краката и ходилата е свързано до голяма степен с общото здравословно състояние, така че винаги избирайте удобни обувки и най-добрите продукти-грижи за тази част от тялото си.

Фактът, че краката стоят почти винаги скрити в обувките, обяснява пренебрегването на състоянието им. Грижата за тях изисква средно около 5 минути на ден, с което се гарантира безупречния им вид и се предотвратяват дерматологични и други проблеми в дългосрочен план. Единственото, което се иска, е постоянство.

Предлагаме ви няколко съвета за постигане на безупречен вид на краката и ходилата.

Отстраняване на вроговяванията

Макар да не създават никакъв дискомфорт, удебеляванията по ходилата са неестетични. Причината за появата им е създаването на по-голям натиск на определени места по ходилото, при което кожата реагира и със защитна цел се удебелява. За да се предотврати това, е необходимо да се нанасят ежедневно хидратиращи и омекотяващи продукти.

Най-подходящи за целта са кремовете и балсамите, съдържащи урея (от 20%). Тази съставка има доказано кератолитично действие, което означава, че спомага за елиминирането на мъртвия слой клетки и по този начин стимулира клетъчното обновяване. Също така се препоръчва ексфолирането на стъпалата, най-малко веднъж седмично, с подходящ за целта продукт.

Борба със сухотата

Сухите крака и напуканите пети са естетичен, но и здравословен проблем. Сухата кожа има по-голяма тенденция да загрубява и да се напуква, което я уязвява и така тя се превръща в лесна мишена за бактериални и гъбични инфекции. Поради тази причина, ако страдате от суха кожа на ходилата, е подходящо да използвате продукти за моментална рехидратация и овлажняване на кожата. Те създават бариерен филм, който задържа влагата в кожата и я изолира от външните агресори. Постига се постепенно оздравяване и намаляване на риска от повторно напукване.

Обикновено най-засегнатата част от ходилата са петите, тъй като те поемат голяма част от тежестта на тялото. Поради това ви съветваме успоредно с овлажняващия продукт, да прилагате такъв, който е предназначен специално за грижа за петите. Тези продукти имат по-интензивно овлажняващо и обновяващо действие, благодарение на съдържанието на мастни киселини, урея и масла.

Неприятният мирис подсказва проблеми

Когато краката се изпотяват, влагата става благоприятна среда за размножаването на гъбички и бактерии. Именно те са причината за сърбежа и неприятната миризма. Съветваме ви винаги да носите обувки от естествени материали, които не запарват кожата. Поддържайте отлична хигиена на краката. След измиване ги подсушавайте старателно и поставяйте малко количество дезодорант против изпотяване между пръстите. Подходящи са и пудрите за крака, които имат подсушаващо и антибактериално действие.

Ако забележите проблем с кожата на краката или стъпалата, консултирайте се с дерматолог или фармацевт. Така ще получите съвети, с които ще се грижите правилно за здравето на тази част от тялото си.

Готови ли сте за сандалите?...

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах