За най-естетствено изкуствено хранене

За най-естетствено изкуствено хранене

хранене

Кърменето е идеала в храненето на бебетaта

през първите месеци от живота им, но рано или късно повечето родители все пак прибягват до адаптираните формули. Независимо от причините (физическа невъзможност за кърмене, отказ от страна на новороденото, необходимост от смесено хранене по препоръки на лекаря, завръщане на работа), начинанието изисква специално внимание.

Преходът от кърмене към хранене с биберон

не е лесен. Необходимо е да се съобразят много неща, които касаят комфорта на мъника. Като начало, освен най-подходящото адаптирано мляко, необходимо е и добре да се подбере шишето за хранене и вида на накрайника, така, че максимално да наподобява естественото хранене. А това е трудна задача.

Относно вида мляко, препоръките са само и единствено на педиатъра.

Тук ще поговорим за втория важен избор – накрайниците за хранене. Ще се опитаме да споменем основните предимства и недостатъци на двата основни вида, които се предлагат: латексови и силиконови.

В действителност и двата имат своите плюсове и минуси. Според педиатрите правилна е дори тактиката да се пробват и двата вида. Всичко е възможно, стига да се осигури комфорта на новороденото. Вие, и най-вече на вашето бебе, има последната дума в избора:

латекс или силикон

силикон

Когато става дума биберон за хранене, каучукът е отличен избор. Той се отличава с изключителна еластичност, което го прави много устойчив. Бибероните от този материал трудно могат да се скъсат и повредят. Меки са и максимално наподобяват майчината кожа. В сравнение със силиконовите, каучуковите биберони се захабяват по-бързо и започват да лепнат. Дори ако спазите всички препоръки, свързани със съхранението, почистването и употребата, производителите съветват да сменяте каучуковите биберони на всеки един – два месеца.

За разлика от каучука, силиконът е синтетичен материал. Той се отличава с добра термоустойчивост.Почиства се изключително лесно. Здрав е, но въпреки това, редовно проверявайте цялостта на бибероните и следете за признаци на увреждане. Недостатък на силиконовите биберони е това, че са по-твърди и се отхвърлят от някои бебета, особено ако преди това са свикнали с каучукови. Друго, което трябва да имате предвид, е че силиконът е по-уязвим на слънчева светлина. Слънцето може да скъси живота на тези накрайници, затова избягвайте да ги оставяте непокрити и на директна слънчева светлина дълго време

По препоръки на производителите, силиконовите биберони трябва да се подменят на всеки три – четири месеца.

След старта на хранене с шише

след старта

бебешките колики представляват една от злините, с която не рядко родителите се сблъскват. Това може да се избегне с избор на подходящ биберон, който е съобразен и отговаря на всички технологични изисквания. Към днешна дата повечето производители обръщат специално внимание на този проблем. Съществува така наречената атиколик система, която представлява вграждане на клапа в биберона, така, че да се предотврати поглъщане на въздух по време на храненето. Важен е и отвора и както и съобразяването на пропускливостта му спрямо възрастта на бебето. Той трябва да предоставя малки, равномерни дози мляко и да не затруднява всмукването от страна на бебето.

Ако избраният биберон имитира максимално анатомичната форма на зърната на майката,

 

преходът от кърмене към изкуствено хранене с биберон, или редуване, би бил по-лесен. Също е важно е биберонът да е мек, с широко уплътнение около устните, за да се имитира сукане. Съвременните биберони осигуряват усещане за естествено хранене, а формата е анатомична, съобразена с характерните специфики на устата на бебето, без да носят рискове.

край

 

 

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах