Всички ползи от медитацията

Отделете време само за себе си, дишайте, спрете да мислите за това, което правите всеки ден и начина, по който трябва да живеете.

 

Медитацията се счита за процес на умствено обучение, чиято цел е да пречисти и пренасочи мислите.  В някои случаи тази практика се използва за увеличаване на продуктивността, себепознанието, за намаляване на ежедневната умора и за засилване на концентрацията.

 

Медитацията е ефективно средство при проблеми със съня, поведенчески нарушения и депресия.

 

Ето кои са основните предимства на медитацията:

 

Помага ни да се изправим срещу стреса

 

Ефектите от стреса върху човешкото тяло могат да бъдат много негативни, затова е важно всеки да намери най-добрия подход за справянето с този проблем. Съществуват достатъчно изследвания, които доказват, че медитацията се бори с безпокойство,нервни пристъпи, фобии, панически атаки и параноични мисли. Ако отделите малко време за медитация, ще намалите тревожността, причинена от натовареното ежедневие и ще се радвате на спокойствие и хармония.

 

Насърчава емоционалното здраве

 

Медитацията може да ни помогне да подобрим самочувствието и настроението си. Медитативните техники се използват целенасочено за лечение на депресия. Те допринасят за постигане и утвърждаване на по-оптимистична нагласа към живота.

 

Подобрява паметта и концентрацията

 

Медитацията ни учи как да постигнем контрол върху мислите си. Тя позволява да видим себе си отстрани, учи ни да поддържаме концентрацията, нужна за да останем близо до собствената си природа, убеждения, мечти. Медитативните техники са ефективно средство за намаляване риска от дегенеративни заболявания, като болестта на Алцхаймер.

 

Помага за преодоляване на зависимости

 

Медитацията може да се използва като терапевтично средство при някои зависимости. Благодарение на техниката се утвърждава волята, нужна за противопоставяне на всякакъв вид пристрастяване и лоши навици (храна, напитки, пушене).

 

Подобрява качеството на съня

 

Към днешна дата медитацията се използва терапевтично при нарушения на съня. Редовната практика позволява постигането на по-дълбок и спокоен сън през нощта. Тя също насърчава качественото редуване на фазите на съня. С 10 минути медитация преди сън, ще сте по-отпочинали на сутринта, много по-спокойни и енергични.

 

Отделете малко време за медитация всеки ден. С течение на личната ви практика, ще вникнете по свой начин в медитацията, ще я изпълнявате с лекота и ще се радвате на ползотворното й влияние. Открийте свои собствени техники и ги допълнете с всичко онова, което прави практиката по-полезна и приятна – музика, специално одеяло, определено пространство или друго.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах