Цветовете на косата през зимата, които няма да я изсушат допълнително

 След края на лятото състоянието на косата ни определено не е блестящо. Поради продължителното излагане на слънце често косата е изтощена, с накъсани краища, изсушена. Дори и да сме положили специални грижи да я възстановим, ето че идват нови предизвикателства за нея, а именно студените месеци.

Вятър, студ, дъжд, сняг, климатик у дома, в колата или в офиса, това са все предпоставки за влошаването на състоянието на косата през зимата. Допълнително натоварване и изсушаване за косата допринася честото боядисване и то в ярки, изтощаващи косъма цветове.

Ако можете да издържите известен период без боядисване, за да се възстанови косата, би било най-добре. Но ако не можете да си позволите пауза, поне се опитайте да не правите драстична смяна на цвета през зимата.

Ако се наложи да обецветявате косата, за да смените цвета с много по-различен от досегашния, рискувате здравето и добрия вид на косата си, ако тя вече е изтощена. Изчакайте няколко месеца, докато се възстанови и се придържайте към правилото да се боядисвате в тонове, близки до естествения ви цвят на косата.

Вижте кои цветове са най-подходящи за зимните месеци.

Меденокафяв цвят

Този богат, кафяво меден цвят на косата просто излъчва слънчева светлина. Неговата лекота и топлина на тона го правят идеален за зимния сезон.

Златистокафяв цвят

Ако кафявата ви коса изглежда прекалено тъмна, но не искате да преминавате в отбора на блондинките и да изсушавате допълнително косата, този златисто-кафяв цвят може да отговори на предпочитанията ви. Той е топъл и внася светлина във всяка прическа. Подходящ е за дамите със светла кожа на лицето, не е прекалено светъл, за да изтощи много косъма. Добро предложение за зимните месеци.

Шоколад

Този цвят е също много богат и наситен, подходящ за зимните месеци, когато искаме да пазим косата и да я възстановим.

Тъмен мед

 

Това е наистина поразителен цвят, най-вече, защото изглежда божествено, независимо от това дали сте със светла или по-тъмна кожа. Щади здравето на косата, не е прекалено агресивен за боядисване.

Дълбок тъмночерешов оттенък

Това е подходящ нюанс за дамите, които искат да са с тъмна коса, но все пак да имат и ярък тон в прическата. Тъмната череша придава свежест на косата, без да я изтощава допълнително. Освен това цветът е изключително актуален тази зима.

Тъмнокафяво

Тъмнокафявият цвят, особено ако се доближава до вашия естествен нюанс на косата, е един от най-щадящите тонове за боядисване. Богат като цвят, лесно покрива белите коси и придава младежко излъчване.

Помнете, че боядисаната коса, независимо от цвета, е по-крехка от натуралната заради химикалите, с които е третирана. Тя изисква повече грижи, за да бъде увреждането на косъма сведено до минимум.

Карамелени акценти

Идеален вариант, когато харесвате естествения си цвят, но искате да го разнообразите, без да боядисвате изцяло косата. Внесете свежест през зимата и акцентирайте върху прическата си с тънки кичури карамелен нюанс. Така ще се радвате на атрактивна прическа и здрава, блестяща коса.

Ето няколко ценни правила за грижа за косата през зимата:

Използвайте качествени продукти и бои за коса

Квалитетните продукти са важни, защото в тях се съдържат изпитани качествени съставки, които ще помогнат на боядисаната коса да се съживи вместо да я увредят допълнително.

Подхранвайте и хидратирайте косата с маски

В търговската мрежа изобилства от маски за коса, предназначени за всеки отделен тип. Освен такъв продукт, който може да си купите, може и да си направите домашни маски за коса според вашите нужди. Важното е 1-2 пъти в седмицата да подхранвате косата с маска и балсам.

Носете шапки и шалове

Защитете косата, като я скриете под плътна зимна шапка. Така ще я предпазите от вятър и дъжд. Важно условие е материята на шапката да остави косата все пак да диша, да не я запарва.

Не боядисвайте в по-тъмен от натуралния си цвят, за да прикриете белите коси

Експертите казват, че това е огромна грешка, която всъщност прави белите ви коси още по-видими. Тъмните нюанси не хващат добре върху посивелите коси. Те стават с лилави и сини оттенъци, които се открояват още по-ясно. Фундаментално правило е, ако искате да се боядисвате, за да прикриете белите коси, да се придържате максимално към естествения си цвят или няколко тона по-светъл.

Не боядисвайте в по-тъмни нюанси около лицето

Тази погрешна техника ви състарява. Естественото оцветяване на косата е по-тъмно вкорените и изсветлява по дължина на косъма. Опитайте се да спазвате този така да се каже природен закон, когато боядисвате косата, независимо в какъв цвят.

 

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах