Целувките удължават живота

Целувките стимулират имунната система, ускоряват метаболизма и могат да ни избавят от алергии. В действителност акта на целуване дори допринася за по-дълъг живот. Предстои да изложим всички факти, благодарение на които можем да заключим, че целувката е повече от полезна, а поводите за целувки оставяме на вас…

Най-сладката ваксина

Знаете ли, че целувките – колкото повече – толкова по-добре, могат да предотвратят заболявания? Това е така, защото по време на това действие се мобилизират хормонални секрети, които спомагат за увеличаване на естествените защитни сили. В допълнение, нашата слюнка действа на обекта на желанието ни като естествена ваксина, тъй като по време на целувка се обменят хиляди, милиони бактерии, действащи имуностимулиращо.


Намалява болката

Ендорфините, генерирани по време на целувка, имат свойството да действат обезболяващо.  Така че целувките са силно препоръчителни за тези, които често страдат от болки, причинени от  заболявания, като артрит и фибромиалгия, хронична умора, проблеми с мускулите и дори мигрена.


Страстта е антидепресант

По време на страстна целувка в тялото се освобождава окситоцин – хормон, отговорен за доброто настроение и чувството за щастие. Той се смята за естествен антидепресант.  От тази гледна точка, целувките са чудесна алтернатива за преодоляване на стрес, тъга, тревожност или депресия, без да е необходимо да се вземат лекарства.

Най-добрият приятел на сърцето

Целувката е естествен израз на онова, което казва сърцето. Тя означава привличане и споделеност. Освен това, целувката подобрява сърдечносъдовото здраве. Хората, които се целуват и познават любовните вълнения, по рядко страдат от заболявания на сърцето. Целувките подобряват сърдечната честота и нормализират кръвното налягане.


Запазва красотата

Няма да ги видите предписани на рецепта от дерматолог, но целувките са новият код младост. По време на целувка, в процеса участват над 30 лицеви мускула, с което се постига активиране на локалното кръвоснабдяване. Кажете сбогом на идеята за пластична операция и скъпи кремове за изглаждане на кожата. С няколко целувки на ден ще имате стегната кожа без нито една бръчка.  


Помага ви да сте във форма

Целувките са лесен начин да изгаряте калории. По време на целувка, емоциите, които съпровождат процеса, могат да увеличат ударите на сърцето до 140 в минута. По този начин се ускорява метаболизма, изгарят се повече калории, а в резултат вие сте в неустоимо добра форма.

 


Подобрява самочувствието

Целувките ни карат да се чувстваме обичани и важна част от живота на човека, с когото ги споделяме. Те са акт, който ни дава усещане за споделеност, удовлетвореност, любов.  Доказано е, че ако всеки човек целуне партньора си преди да отиде на работа, това ще подобри самочувствието му и работата му ще е по-приятна и плодотворна.



Противоалергично средство без странични ефекти

По време на акта на целуване се стимулира производството на хистамин, който облекчава и предотвратява появата на симптоми, обичайни за алергии: дразнене в очите, сърбеж, зачервяване на кожата и др.


Целувката гарантира по-дълъг живот

След всичко казано дотук няма съмнение, че целувките удължават живота. Единственото изискване е те да са искрени и споделени с най-правилния човек.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах