Три прически, подходящи за плажа или басейна

Ако още не сте планирали лятната си ваканция, време е да го направите. Сложете в куфара леки дрехи в свежи тонове, чифт джапанки, слънцезащитен лосион и очила. Не забравяйте и за аксесоарите за коса. Това лято актуални са диадемите от плат, шаловете, цветните ленти и плитките. Където и да отивате, задължително за успешния ви стайлинг е да носите доброто си настроение, подплатено с волност, младежка  непринуденост и виталност.

Лятото е вече тук. На плажа или край басейна, не забравяйте, че нищо не ви подхожда повече от усмивка, чифт слънчеви очила и небрежен стил. Именно за него предстои да поговорим повече. Ще ви дадем няколко съвета за прически, с които да изглеждате непринудено привлекателни по време на почивните си дни.

Тази година на модния подиум се завръщат ретро плитките във всякакви варианти. На световната модна сцена се ражда и друга тенденция, свързана  с характерните за 60-те и 70-те шалове. Те са отново тук, но не за да украсят шията, а за бъдат част от прическата, да направят конската опашка по-игрива и шик, да подчертаят лицето, докато омбре –кичурите се спускат свободно по врата и раменете. Тенденцията при мъжките прически е също свързана с непринудената красота, леки изсветлявания и небрежност.

Плитки моля!

Освен че са шик и подхождат на всяко лице, плитките са удобни през лятото, тъй като с тях косата остава прибрана. Забравете за скучните варианти – една плитка, сплетена на тила и завързана с ластик. Разделете косата на две части и сплетете две плитки тип рибена кост, свържете ги в края с панделка или ластик, който предварително сте украсили с цвете, висулки, мъниста и др. Нека плитките са рехави. Спуснете свободни кичури около лицето, прикрепете диадема от цветя или плат във весел десен. Нека прическата изглежда сякаш направена за миг. И при жените, и при мъжете остават актуални афро-плитките.

Шалът – от шията в косата

Всяка жена има поне една дузина шалове в гардероба си. Летните копринени шалове придават изтънченост и финес, те са женствени и романтични. Мястото на този аксесоар по време на лятната ви почивка е не на шията, а върху косата. Ако харесвате конските опашки, вържете опашката си шала, като оставите крайчетата му да докосват свободно раменете ви. Изберете по-свежи цветове: зелено, жълто, морскосиньо, коралово. Ако предпочитате да носите косата си свободна, за да придадете повече женственост, вземете зефирен шал и завържете възел в средата му. Усучете двете страни и го вържете като диадема, като оставите краищата му свободни за игра с вятъра. Ако сте избрали да носите плитка, вплетете и шал заедно с кичурите. За да е по-ефектно, нека е пъстър, с мъниста или малки камъни. За мъжете са актуални кърпите за глава, завързани на тила, които придават също толкова настроение и закачливост.

Вятър в косите

Естествената и непринудена визия не означава да отидете на плаж така, както сте станали от леглото. Тя е по-скоро въпрос на овладяване на няколко фини техники, с които може да изглеждате така, сякаш не сте положили никакви усилия, но визията ви е вдъхновяваща и красива. За тази цел много полезна е солената вода. След измиване на косата, впръскайте малко солена вода по дължините и ги намачкайте. Солта леко ще изсуши и фиксира кичурите в позицията, която ги нагласят пръстите ви. След това леко издухайте със сешоар и ето – имате буйна, непокорна грива. Това лято отново  е актуален прословутият омбре – ефект. За по-романтична визия, стилистите препоръчват едва няколко изсветлени кичура, които да се спускат около лицето, подчертавайки слънчевия загар на кожата. Освен това, кичурите придават допълнителен обем – нещо, което е повече от шик това лято.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах