Традиция в бяло и червено

Месец март е любим и очакван заради обещанието, което носи – за настъпващата пролет. Докато познатата ни от митoлогията покровителка на месеца - Баба Марта смело ще сменя настроенията си, слънцето все по-често ще напомня за предстоящия нов сезон.

Традицията на преплетените бяло и червено съществува от много години.

Тя е символ на верността ни към националните обичаи. Мартеницата и цветовете й олицетворяват живота, здравето, новия живот. Носим я от лявата страна – по-близо до сърцето си, до деня на пролетта.

Какво означава

Освен красотата, която носи, много важна е магията на самото приготвяне на мартеничката. Между вплетените конци в бяло и червено, се заключват пожелания за здраве и късмет, които й придават живот и я превръщат в магичен талисман.

На кого да я подарим

Едва ли някой ще отрече, че сякаш детската усмивка най – силно допълва вълшебството на мартеницата. Самата тя провокира усмивка у всеки. А щом нещо толкова мъничко може това, не ни остава нищо друго, освен да подарим вълшебство на всички, които обичаме.

Как да направим мартеница

Пожелайте силно нещо хубаво на човека, за когото ще приготвите мартеницата и си представете как с преплитащите се бели и червени цветове, тези пожелания оживяват…

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах