Тенденциите в сватбените декорации

Месеците август и септември са най-предпочитани за сватбени тържества. Представяме ви най-новите тенденции в сватбените декорации – актуални, свежи и романтични. Открийте ги с нас!


С течение на времето се развиват различни по вид тенденции за декориране на сватбените тържества. Някои от стиловете и акцентите преминават, други се видоизменят и остават във времето. В наши дни декорацията задължително е подчинена на предпочитанията на сватбената двойка и изразява тяхната емоционалност и стил. Ключов акцент тази година е присъственият цвят, който носи позитивна вибрация и радост.


Радостта в цвят

Най-новата тенденция в декорацията на сватбени тържества е ултравиолетовото, в комбинация с цвят люляк и определени пастелни нюанси (като розово и оранжево). Това е изключително актуално при дневни сватби, особено на открито. За вечерните сватби ултравиолетът се комбинира с бяло, сребърно и златно, а в най- дръзките случаи - с тъмносиньо. Всичко зависи от настроението на младоженците и от това какво послание желаят да изпратят към гостите си. Тази година модните тенденции при сватбите изненадват с промяна във важен детайл, какъвто е булчинския букет. В центъра му вече стоят ярки, жизнени цветове. Това контрастира радикално с класическата декоративна тенденция, която предпочита неутрални и светли тонове. Стремежът за включване на повече ярки цветовете е основан на това да се придаде повече спонтанност и настроение.


Спонтанност, романтика и магия

Включването на повече цветове в украсата не означава, че сватбата трябва да се превърне в карнавал. Необходима е мярка, един основен цвят, около който да са подредени два до три нюанса, които го подчертават и хармонизират. Вибрациите, които носят цветовете, дори и интензивни, не би следвало да нарушат визуалния баланс. Добър вариант са сватбените тържества, издържани в акценти в оранжево, жълто, виолетово и лилаво, поставени на златен, бежов или бял фон. Друг добър начин да включите любим цвят, без да губите финост и елегантност, е да го вложите в малки акценти, като покани, менюта, салфетки и сватбени сувенири (не всички наведнъж). Двойките, които избират сватба на открито, могат да заложат на бохемски стил в украсата, като добавят марокански гирлянди за по-романтична и магична атмосфера. Вариантите са много – тази година тенденциите при сватбените тържества се сбогуват с твърдостта на традиционната концепция.
 
Малките детайли

Няма нищо по-важно от малките детайли в декорацията, тъй като те са истинско доказателство за стил. Тази година се открояват детайлите в акварел и плата със сладкиши, нарисувани или
обагрени в основния цвят на тържеството. И с двете се търси ведрост и изтънченост, но със свежо и атрактивно представяне. Акварелите могат да бъдат включени в текстилни аксесоари, канцеларски материали или дори в малка изложба от картини, направени по снимки на младоженците. Същите акварелни представяния може да се вложат в украсата на тортата и поднесените сладкиши. Това изглежда чудесно и придава илюзия и оптимизъм.

Декорацията на тортата

Както вече споменахме, тази година актуално в декорацията на сватбените торти е те да са нарисувани. Стилът може да е различен, изображенията също, но без да включват типичните фигури на двойката, цветя или други предмети. Рисунките върху тортата дават усещането за дълбочина и релефност, докато тя в действителност е напълно гладка. Тортите отново могат да са на две или три нива, но все пак за предпочитане са средните и по-малки размери. Често избор са дори тарталетите. А когато става въпрос за вкус – шоколадовият и тази година остава най-актуален.

Обособените ъгли

Актуално за сватбените тържества тази година е създаването на обособени ъгли и мини среди в пространството, където се провежда събитието. Независимо дали става въпрос за тържествона открито или на закрито, е подходящо да се създадат няколко обособени кътчета, вместо да се декорира едно общо пространство. Целта на тези ъгли и отделни кътчета е да приканят всеки гост да намери уединение за разговор с близък, място за снимки, отдих и т.н. По този начин гостите се чувстват спокойни и могат да се движат на различни места, без да чувстват, че се отдалечават от празника.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах