Прегръдкотерапия

Прегръдката е жест на обич и внимание. Тя трае само миг, но дарява с усещане за щастие, благополучие и оптимизъм.

 

Прегръдката е знак за обич, любов, привързаност. Подобно на целувката, по време на прегръдка в тялото се активират редица биохимични процеси, които водят до усещане за благополучие.

 

Прегръдката е най-доброто лекарство, когато се чувствате самотни или тъжни. По време на прегръдка се отделя хормонът окситоцин. Известен е като „хормон на любовта", тъй като се активира с жестове на обич, като ласки, целувки и прегръдки. По-високите концентрации на този хормон подобряват настроението  и допринасят за физическото благосъстояние.

 

Окситоцинът стимулира производството на серотонин и допамин, както и контролира нивата на кортизол. Това означава, че прегръдките намаляват стреса и насърчават положителната нагласа. Прегръдките са най-ефективната и естествена антистрес терапия.

 

При най-малките редовните прегръдки благоприятстват развитието на интелекта. Децата, на които не липсват жестове на внимание и обич, растат по-здрави и уверени и по-лесно преодоляват страховете си.

 

Сред основните предимства на прегръдкотерапията можем да подчертаем следните:

 

Подобрява настроението;

 

Насърчава самочувствието и доверието;

 

Помага ви да овладеете стреса;

 

Насърчава увереността и позитивната нагласа;

 

Помага ви да преодолеете страха;

 

Насърчава работата на имунната система;

 

Понижава кръвното налягане;

 

Релаксира мускулатурата;

 

Предотвратява риска от депресивни състояния;

 

Ако се чувствате тъжни, несигурни, самотни или отчаяни, може би тялото ви просто се нуждае от прегръдка. Прегърнете любим човек. Правете това всеки ден и се радвайте на щастие и  дълъг живот.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах