КАК ДА ПРИДАДЕМ ПОВЕЧЕ ОБЕМ НА УСТНИТЕ

За да се погрижите за устните и да ги предпазите от загуба на обем, правете лицеви упражнения, които да отпуснат зоната и да стимулират притока на кръв към нея.

Всеки човек се ражда с характерна форма и обем на устните, но с течение на времето те са склонни да се променят. Преди всичко губят обема и плътността си. Знайте обаче, че не е нужно да прибягвате до козметична хирургия.

В тази статия ще ви дадем някои съвсем лесни и естествени съвети, приложими в домашни условия, с които ще се радвате на по-здрави и обемни устни.

 

Отпуснете се
Една от причините, поради които с времето устните стават по-малки или по-тънки, е лицевото напрежение в тази област. При по-често емоционално напрежение или моменти на стрес, имаме склонност да стягаме челюстта и устата си, а това повлиява мускулатурата и придава по-фин вид на устните.

Първата стъпка в грижата за по-плътни и обемни устни е отпускането на челюстта и устните. За целта може да се направи следното упражнение: Затворете устата и приберете устните навътре. Стегнете силно и задръжте за 10 секунди. След това отпуснете и изтласкайте устните напред. Повтаряйте упражнението 10-12 пъти всеки ден.

Погрижете се за кръвообращението
Съществуват много упражнения, които биха могли да помогнат значително за подобряване на кръвообращението в лабиалната област. Насърчаването на кръвотока в устните ще им придаде по-здрав, сияен и красив вид. Опитайте да вибрирате с устни, като ги държите затворени, но без да ги стискате. Леко раздувайте и извеждайте навън. При упражнението се създава специфичен звук, подобен на този, който децата издават при игра „бррр”. За да съживите красотата на устните си, отделете 20-30 минути дневно за това упражнение.

Ексфолирайте
Кожата, която покрива устните, е изключително фина, но тя също натрупва мъртви клетки, точно както кожата на коя да е друга част от тялото. Никога не забравяйте, че това е много деликатна зона, която изисква специални грижи. Освен качествени хидратиращи продукти, за целта препоръчваме да правите ексфолиация на всеки петнадесет дни или веднъж месечно. Може да използвате сода за хляб, която има много фина текстура. Смесете содата с малко растително масло (маслиново, бадемово, кокосово и др.) Масажирайте изключително нежно устните и контура на устата.
Съвсем нормално е след процедурата зоната да се зачерви леко. Поради това ви препоръчваме да правите ексфолиацията вечер, преди лягане. За финал нанесете богат овлажняващ балсам за устни.

 

Хидратирайте ежедневно
Устните са склонни да изсъхват, което допълнително влошава външния им вид. Това личи особено а, ако използвате червило. На първо място, разбира се, е важна качествената хидратация отвътре. На второ място устните се нуждаят от овлажняващи и хидратиращи козметични грижи. Може да използвате специален балсам или червило-грижа, но може да изберете и натурални масла, като какаово или бадемово. Нанасяйте грижата два пъти дневно и по възможност винаги след хранене.

Масажирайте
Докато нанасяте любимата си овлажняваща грижа, може да се възползвате от още едно предимство в грижата за устните – масажа. Той трябва да е нежен, приятен, без натиск. Масажът на устните постига:

Подобряване на хидратацията в дълбочина;
Насърчаване на циркулацията;
Отпускане на мускулатурата на лабиалната област;
Получаване на повече обем и по-красив цвят;

За да направите масаж на устните, следвайте движението на горната и долната устна с пръст, като движението е от средата към външната половина. След като нанесете козметичния продукт, може да масажирате зоната около устните с нежни потупвания с показалеца и средния пръст. Тази област е изложена на по-голям риск от поява на бръчки, затова полагането на грижи за стимулиране на циркулацията е изключително полезно.

Ако разполагате с повече време, може да направите масаж на лицето, отново с нежни, галещи движения. С пръстите си описвайте овали около скулите, носа и очите, като се стремите движенията ви да са изтеглящи, в посока от вътрешната част на лицето към външната. Завършете с потупвания и леко пощипване на кожата. Това ще подобри структурата й, ще й придаде по-здрав оттенък и ще стимулира регенеративните процеси по най-естествен начин.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах