10 предимства и забележителни особености на зимните сватби

Зимните сватби предлагат повече възможности по отношение на избор на дата, църква и място за тържеството, а освен това са много романтични.

 

Сватбата през зимата се отличава от останалите, главно с дрехите, аксесоарите, фоновите зимните пейзажи на снимките. Ако имате повече късмет и навън е заснежено, емоциите, които предполага това, ще придадат на снимките и видеото ви неописуемо очарование.

 

Най-студеният сезон на годината дава наистина прекрасни възможности за увенчаване на връзката в брак. Единственото, което е нужно, е да забравите за общоприетото и да заложите на една по-уникална визия за сватбеното си тържество. Това ще най-незабравимото преживяване за вас и гостите ви.

 

Представяме ви 10 неоспорими предимства на зимните сватби:

 

По-голям избор за дата в църквата и обредния дом

 

Забравете за списъците с чакащи и отлагането. Тъй като зимният период се счита за нисък сезон за сватби, през него има повече алтернативни дати.По този начин е възможно по-бързо и по-лесно да планирате официалното си бракосъчетаване и църковната церемония в избран от вас ден. Какво ще кажете за 19.01.2019?...

 

Сватбените разходи намаляват

 

Цените на много хотели и ресторанти падат през зимния сезон. През месеците декември, януари и февруари се появяват различни изгодни оферти за крайбрежни хотели и луксозни ресторанти. По този начин двойката, която организира сватба през зимата, може да спести много и с разликата да си подари наистина незабравим медения месец.

 

Имате гостите си изцяло на свое разположение

 

Ако заложите на зимна сватба, може да сте сигурни, че гостите ви ще са на ваше разположение и няма да са планирали ваканция или друго събитие. Времето след дългоочакваната Коледа и Нова година са лишени от емоции и много от приятелите ви ще се радват на идеята ви да придадете значимост именно на някой от тези тихи дни.

 

Приказни зимни пейзажи

 

Сиянието на зимните дни е специално за камерите. Пейзажите имат различен отенък, изпълнен с романтика. Като добавим и снега, замръзналите води на езеро или река, заскрежените клони на дърветата и подходящи аксесоари, като кънки, пухени шапки и снежнобели ръкавици, няма съмнение, че това ще бъде сватба, достойна за филмовия екран.

 

По-ранна програма

 

Най-приятното в сватбените церемонии през зимния период е, че те се провеждат през деня. Светлината е нужна на фотографиите, за да запечатат красивите моменти извън църквата и залата. Сватбената зимна церемония е в по-топлата част на деня. Вечерта остава за тържеството, танците и веселбата. Ако имате късмет и завали, не бива да пропускате да си направите снимка на фона на снега и отразяващия се в него блясък на залязващото слънце.

 

По-пищна сватбена рокля

 

Зимните сватбени рокли много приличат на тези от приказките. Те са с дълги ръкави, дантела и дори кожа. Комбинацията от тъкани и различни бродерии придава на сватбения тоалет великолепие и изящество. Пригответе си и палто от еко кожа в бяло, както и ръкавици за снимките на открито.

 

Повече аксесоари

 

Зимната сватба допуска повече аксесоари и бижута. Воалът може да е окачен с корона, ръкавиците да са с пищна бродерия и пух, обувките – също. За зимните булки подходящо бижу са перлените висулки и обеци. Те са стилни, аристократични и едновременно с това - романтични. Освен в бижутата, перлите могат да присъстват вплетени в косата или в самата рокля и воал.

 

Бяла изящност за сватбените аксесоари

 

Вярно е, че през зимата липсва богатото разнообразие от цветя, но розите в бяло са най- подходящ избор за сватбен букет. Може да направите и по-цветен аранжимент със сезонни растения. Те придават деликатна, тематична украса със своите по-ярки цветове и светлинни ефекти.

 

 Торти, вдъхновени от зимния пейзаж

 

За зимните сватби се препоръчва тортата да има по-акцентирана и обемиста декорация. Ако сте отегчени от цветя и фигури на младоженци, помислете за идеята тортата да пресъздава зимната приказка навън – сняг, бяло, сребро, малки фигурки на снежинки, заскрежени клончета, листа и плодове калина. Гостите ви със сигурност ще са възхитени да видят нещо различно.

 

Напитки и … шоколад

 

Пенливо вино и шампанско – зимната ви приказна сватба не може без тях. Но ще ви дадем и още една идея за празнично питие – топъл белгийски шоколад… Какво би могло да достави на гостите ви по-голямо удоволствие в момента на пристигане в ресторанта от ароматен, провокиращ сетивата и стоплящ шоколад. Това би бил още един оригинален детайл, който гостите ви ще оценят.

 

Без съмнение сватбата през зимата може да бъде най-доброто решение, особено ако предпочитате да налагате, а не да следвате тенденциите.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах