Щастливите двойки



Отношенията между двама души може да се сравнят с отглеждането на растение, докато за него се полагат грижи, то расте, цъфти и носи плодове.



Съвсем не е вярно, че любовта е достатъчна, за да се крепи връзката. Изисква се да се полагат грижи ежедневно, да се правят компромиси, да се търсят и отстояват допирните точки. Редом с това е важно да се избягват всички лоши навици, които се появяват с течение на времето и могат да навредят на щастието на двойката. Такива са недоверието, отчуждението, липсата на подкрепа, разбиране и интерес към другия.  

Предстои да обобщим 7-те най-вредни навика, които щастливите двойки трябва да избягват, за да опазят връзката си.



Налагане над другия
Всяка двойка се състои от двама души, които нормално са две различни личности, характери, мирогледи. Различията между хората, дори когато споделят една връзка, трябва да се запазят. Съвсем естествено е всеки да запази индивидуалността си, но едновременно с това да уважава мнението, характера и потребностите на другия. Когато човек не приема партньора си такъв, какъвто е и иска да го променя непрекъснато, това може да има разрушителен ефект върху връзката.

 

Отнемане на личната свобода
Истинската любов е толерантна към личната свобода. Всеки в една двойка трябва да има своето лично пространство. Индивидуалното щастие е важно, за да може всяка от страните да е пълноценна във връзката. От друга страна, влюбените имат и общо пространство, такова, в което споделят дейности, отговорности и моменти, които съхраняват емоционалния заряд на връзката, пълнотата й и удоволствието от нея.


Прекалено много критика
Прекалената критика е провокира негативни емоции. От друга страна, приемането на уместни дози критика е важно предимство, което означава, че държите на мнението на другия. Заемането на отбранителна позиция изостря взаимоотношенията. Вместо това, опитайте да се вслушвате в онова, което половинката ви подсказва. Разбира се, когато критиката е язвителна и натрапчива, това засяга самочувствието и може да бъде причина за отдръпване.

Изгубване в рутината
Всички имаме своите ежедневни ангажименти, които се повтарят, правят ни предсказуеми, изтощени, уморени от еднообразието. Опитайте да разграничите ежедневното и скучното от партньорските си взаимоотношения. Ангажирайте вниманието си върху положителни срещи, събития, ангажименти след работа и споделете емоциите с половинката си. В противен случай, ако взаимоотношенията ви се въртят около рутинни ангажименти от ежедневието, рискувате връзката да стане монотонна и скучна.


Лъжи

Липсата на доверие и честото прибягване до лъжи превръщат връзката в нещо токсично, при което партньорите се разединяват и изпитват съмнения. Лъжите, изневярата и предателството убиват любовта по категоричен начин. Само една лъжа е достатъчна всичко положително, което сте градили, да придобие негативен заряд.


Демонстриране на егоизъм

Щастливите и успешни двойки вземат заедно решенията, които засегнат общите им интереси, дела и бъдещето им. Ако решенията се вземат независимо един от друг и общите приоритети,това разколебава свързващата сила между двамата влюбени.


Отказ да се видят проблемите

Човешките взаимоотношения са различни, никой не е съвършен, винаги има разногласия. Най-разрушителното за една връзка е да се обърне гръб на проблемите, да не се прави нищо, за да се разрешат. Липсата на комуникация не само не помага да се преодолее конфликта, но и създава напрежение. Всяка стабилната двойка има честна комуникация и партньорите дават всичко от себе си, за да разрешат всеки проблем.


Не бива да приемаме любовта за даденост. Тя изисква грижа и постоянно внимание. Необходими са чувства и доза разум, за да оцелее дълго, оставайки защитена от недоразумения и дребнавости във времето.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах