Шестте принципа за успешно отслабване

Какво е нужно - постоянство, знания, воля или строг режим, за да поддържаме винаги във форма тялото си. Кое е по-важно – стриктното придържане към хранителен режим или интензивните упражнения по пътя към мечтаната фигура?...

Ник Мичел, на когото дължат перфектните си извивки момичетата от Викториа сикрет, твърди, че 90% от хората схващат храненето напълно погрешно,  а то е в основата на изваяните форми. Според него храненето на практика е много по-сложно, отколкото теоретичното познание за това какво е разумно и какво не, когато говорим за едно здравословно меню.

Вижте кои са основополагащите шест принципа, с които лесно ще възвърнете формата си след зимните месеци и винаги ще се радвате на перфектно тяло.

Първи принцип: Слабите хора не знаят какво е диета

Категоричен признак, че в бъдеще ще качите килограми, е в момента да сте на диета. Това е напълно нормално. Драстичното ограничаване на калории ви лишава от сила и мускулна маса, както е и причина в следващия момент тялото да поиска да се застрахова, че няма да остане без натрупани резерви. Рационалното хранене ще държи под контрол апетита ви и няма да изпитвате постоянна необходимост да похапнете още нещо.

 

Втори принцип: Слабите хора не намират нещо лошо в това да приемат мазнини

Стремете се в менюто ви да присъстват повече здравословни мазнини. Много проучвания доказват, че хората, които напълно се лишават от тях, са склонни в някакъв момент да трупат запаси в по-голяма степен, отколкото онези, които ги приемат умерено. Подходящи за целта са рибата, бялото месо, ядките и маслиновото масло.

 

 

Трети принцип: Слабите хора ядат протеини и не биха се лишили от тях

Протеините са важна част от храненето. Те дават енергия, контролират апетита и са необходими за поддържането на мускулната маса. Хората, които консумират повече протеини, имат в пъти по-големи шансове да свалят килограми и да поддържат стегната фигурата си.

 

Четвърти принцип: Слабите хора са активни

Кажете "да" на движението. Дори не е задължително да спазвате стриктен график за фитнес и упражнения. Тренирайте когато и каквото пожелаете. Бъдете активни. Уседналият начин на живот, седенето пред компютъра, на бюрото и пред телевизора не ви помагат. Стройното тяло познава движението.

 

Пети принцип: Слабите хора винаги се хранят седнали

Когато ядете по-бавно и се наслаждавате на храната си, се повишават нивата на хормоните, които ви карат да се чувствате заситени. Не се хранете на крак, прави и в движение. Така има опасност да изядете повече, отколкото ви е нужно и да похапнете нещо, което не е особено здравословно.

 

Шести принцип: Слабите хора гледат по-малко телевизия

Ако замените поне час от тези, прекарани пред телевизора, с обикновена разходка, вероятността да свалите килограми и да избегнете желанието да се наградите с нещо вкусно по време на любимото си предаване е голяма. Един от най-съществените проблеми на съвременното общество е този, че всички средства за развлечение изключват физическа активност.

Ето я вашата стълба към успеха:

Първо – пожелайте го вие.

Второ - назовете целите си.

Трето – бъдете постоянни. 

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах