Шест чая, без които зимата е невъзможна

По време на най-студения сезон няма по-добро средство за подсилване на тялото и укрепване на имунната система от чаша ароматен, лечебен чай. За успокояване, при физическо изтощение, оплаквания, свързани с простудни заболявания или просто за стимулиране на сетивата и добър старт на деня, освен вкусен и полезен, добре приготвеният чай е също източник на витамини и минерали. 


Пиенето на билков чай всеки ден може да укрепи организма, да подобри настроението, да оздрави духа и да изпълни тялото с енергия и сила.

За да изберете правилния чай, доверете се на марка с доказано качество и устойчиво присъствие на пазара. Информирайте се за лечебните свойства на билките в състава. Избягвайте продукти с добавени етерични масла и аромати. Спазвайте упътването за приготвяне, за да проявят билките истинските си лечебни свойства.

Вижте кои са най-известните и любими билки за приготвяне на чай. Те имат достатъчно изразително присъствие и вкус, за да задоволят и най-претенциозния вкус. А на по-смелите от вас оставяме да експериментират свободно с различни съчетания на аромати за неповторимо и зареждащо начало или завършек на деня.


Ароматна мента

Ментата има силен и опияняващ аромат и вкус. Запарката от листата на растението се използват като успокояващо средство, за облекчаване на стомашен дискомфорт и при мускулни спазми. Чаят от мента е подходящ в случаи на гадене без повръщане, а също и като средство за облекчаване на симптомите на отпадналост и втрисане при простудни заболявания. Чаят от мента не съдържа кофеин. Той е достъпен и любим на всички.


Лечебен джинджифил

Това растение е най-добрият приятел на храносмилателната и имунната система. Чаят от джинджифил е подходящо средство в случаи на гадене, повръщане или болка в стомаха, причинени от пътуване или бременност. Джинджифилът има бактерицидно действие и се използва успешно при повтарящи се бактериални инфекции. Прилага се като укрепващо и имуностимулиращо средство, особено в сезона на честите настинки и грип.

 

Успокояваща лайка

Цветовете на лайката са едно от най-старите познати и изпитани средства със седативен ефект. Приготвена преди лягане, запарката от лайка може да помогне при безсъние. След хранене тя насърчава храносмилането. Лайката е пръв избор при кашлица, бронхит, настинки или треска. Има успокояващо и антибактериално действие, приложена като средство за гаргара при пародонтити и гингивити. Финият и нежен аромат на лайката подхожда идеално на всеки вкус.


Подмладяващ ройбос

Богат на витамин С и минерали, ройбосът се отглежда в Южна Африка. Чаят от ройбос има неустоим карамелен вкус и цвят. Антиоксидантните му свойства забавят стареенето на клетките, подмладяват тялото и ободряват духа. Използва се при дерматологични проблеми. Ароматът му е опияняващ и зареждащ с настроение.


Отпускаща маточина

Чаят от маточина притежава изключително приятен аромат и вкус. Той е подходящ като вечерен чай. Успокоява сетивата и отпуска тялото. Може да се приема и от деца. Чаят от маточина насърчава добрия сън и прогонва кошмарите. Може да се сервира самостоятелно или в комбинация с други любими билкови вкусове с успокояващо действие.



Ободряваща шипка

Шипките са познати като един от най-добрите източници на витамин С. Представляват плодчета на диворастящ храст и имат наситено червен цвят. Отварата от сушени шипки се препоръчва за подсилване на имунната система и повишаване на устойчивостта към вируси и бактерии. Високото съдържание на витамин С в шипките ги прави подходящо средство за подобряване на здравето на кожата, укрепване на храносмилателната система, ободряване и тонизиране на тялото. Шипковият чай подхожда на сутрешната трапеза.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах