Съветите на фармацевта

Инхалаторът е първо средство за помощ при инфекции на дихателните пътища.

От години инхалациите са признато средство за облекчаване на симптоми като кашлица, затруднено дишане, секрети от носа.

Нашите фармацевти препоръчват инхалациите в домашни условия като съпътстваща конвенционалното лечение мярка при остри инфекции на горните дихателни пътища.

Изключително полезни и подходящи за целта са инхалаторите, специално разработени за целта. Те са напълно безопасни. Действието им се състои в изключително фино диспергиране на разтвора за инхалации, благодарение на което той прониква дори в малките бронхиоли. Инхалациите имат успокояващ, почистващ и овлажняващ ефект върху лигавицата на дихателните пътища. Те подпомагат оздравителния процес и повишават защитните сили  на лигавицата. Улесняват дишането и отхрачването.

Много от съвременните инхалатори имат специална маска, предназначена за деца и кърмачета.

 

Не всяка кашлица изисква лечение

Обикновено на кашлицата се гледа като на предупредителен сигнал и белег за заболяване или инфекция на дихателните пътища.

Нашите фармацевти съветват, преди да предприемете мерки, за да спрете кашлицата, да се уверите, че това е необходимо. Има случаи, в които тя не се нуждае от терапия. Например когато въздухът в помещението, в което спим е сух, е напълно възможно лигавицата на дихателните пътища да се изсуши и това да доведе до необичайна кашлица в първите минути след събуждане.

 

При децата и кърмачетата понякога кашлицата може да се дължи на никненето на зъбки и характерното за периода повишено слюноотделяне.

Сигурно познавате хора, които използват кашлицата умишлено, за да предизвикат внимание, преди реч, за да изразят смущение, за да влязат в разговор. Тази кашлица също не изисква намеса.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах