Съвети за подобряване на стила ви на целуване

Сънували сме я. Виждали сме я във филмите. Очаквали сме я и сме си представяли подходящия за нея момент. Целувката е една от най-значимите демонстрации на привързаност.

„По целувката ще разберете всичко, за което съм мълчал.” - Пабло Неруда

Целувката е повече от специален момент. От древни времена на целуването се гледало като на изкуство и като всяко такова, то също изисква време и практика.

Колкото и неповторим да е жестът на целувката, ако не бъдат овладени някои техники, ситуацията може да стане изключително неудобна. За да не се случи това, ви предлагаме няколко успешни стратегии за подобряване на стила ви на целуване.

Какво се случва по време на целувка

Една от първите култури, познавали целувката преди повече от 3500 години, възприема този акт като „вдишване на душата на някого".

Целувките днес са съвсем естествен акт на симпатия, любов и привързаност в западните култури. За мнозина първата целувка е незабравим момент.

Целувката свързва света на двама души и стопява всякакви прегради между тях. Тя е най-решителният елемент в процеса на избор на партньор. Начинът, по който се отвърне на целувка, е решаващ за бъдещите взаимоотношения. От друга страна, зад акта на една наглед обикновена целувка се крият многобройни химични реакции, активират се невротрансмитери и ред биологични процеси - част от еволюционната теория.

Понякога хората се ръководят от това, което виждат в киното или телевизията, за да оформят представата си за целувката. Ако искате да изненадате приятно партньора си и преживяването от това да споделите целувка да е незабравимо, обърнете внимание на следните аспекти:

 

Не бързайте. Отделете време, за да се доближите до обекта на любовта си;

Направете паузи. Нека всичко е плавно. Не правете всички движения наведнъж;

Възползвайте се от възможността да дишате близо до устните на партньора си, преди да го целунете;

Включете ръцете в израза на емоцията си. Докато целувате, докоснете с пръсти косата, лицето, шията на избраника си и дори деликатно спуснете ръце и докоснете неговите;

Оставете се на емоцията. Отпуснете се и нека нещата се случат спонтанно:

Опитайте се да промените темпото, за да избегнете скуката и монотонността;

Не бъдете статични по време на целувка. Може да се притиснете в партньора си, да стиснете ръцете си, да се завъртите в кръг по време на целувка;

Опитайте се да не приключвате рязко. Направете го с поглед или с ласка;

Изненадайте партньора си с неочаквана и различна целувка всеки път.

Най-често допусканите грешки при целуване

В изкуството на целуването не всичко се заключва в правилната техника. Важни са моментът,  мястото, начинът и най-вече отношението. Всички те ще повлияят върху това дали преживяването е приятно или не.

Предлагаме ви да обърнете внимание на следните няколко препоръки в това отношение:

 

Уверете се, че дъхът ви е свеж и приятен. Може да вземете ментов бонбон, дъвка или лентички за освежаване на дъха.

За хубавата целувка са нужни хубави устни. Сухите устни не изглеждат особено примамливи за целуване. Използвайте балсам за омекотяване с приятен аромат, със или без цвят.

Цялостният външен вид и добро настроение също са важни. Те създават положително усещане, което увеличава желанието за целувка.

Разговорът с другия човек и споделянето бързо разчупват леда и създават благоприятни условия за изграждане на интимност.

Контекстът е от значение. Важно е да изберете подходящо място.

Научете какво харесва вашият партньор – дали е страстен или романтичен, експресивен или по-нежен.

Първата целувка не трябва да трае повече от минута. Оставете възможност за очакването.

Целувката дава възможност да демонстрирате симпатията, намеренията си, привързаността или любовта си. Тя е начин да споделите съкровена емоция. Целувката е химия, а познаването на някои основни принципи ще ви помогне да разберете защо този наглед обикновен жест е от решаващо значение за бъдещето на всяка двойка.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах