Съвети за красив маникюр

Преди да нанесете какъвто и да било цвят на ноктите, важно е да се погрижите за здравето им…


Ако искате да имате наистина красив маникюр и нямате време, за да отидете в салон за красота, вижте как можете да го постигнете и у дома. Експертите в областта препоръчват за ноктите да се полагат грижи всеки, за да са здрави, лъскави и силни. Вижте как…

Хидратация

След всяко измиване на ръцете, не пропускайте да нанесете хидратиращ крем. Препоръчваме ви тези, създадени за ръце и нокти. Този малък ритуал ще предпази кожата от изсушаване и в същото време ще хидратира ноктите, ще стимулира растежа им и ще ги направи по-здрави. През летния сезон не пропускайте да нанасяте компенсираща, дълбоко овлажняваща грижа за ръце и нокти, особено ако често се излагате на влиянието на слънцето и хлора в басейните.  

Оформяне

Оформянето на ноктите е важна стъпка от грижата за красив маникюр. Не забравяйте обаче, че е важно да подходите с внимание, както към пилите, които избирате, така и към самата техника. Никога не използвайте прекалено груби пили. За предпочитане са картонените и стъклените, тъй като те са по-фини и не увреждат нокътната плочка. Металните пили често водят до нацепване и счуване. Пилете винаги в една посока.

Подготовка и подсилване

Независимо дали ще използвате лак за нокти или не, заздравителят е почти задължителен. Заздравителите за нокти са разработени така, че да изолират нокътната плочка от вредните химикали и оцветяващите пигменти на лака. Едновременно с това те имат подхранващо и подсилващо действие, благодарение на съдържанието на калций, витамин А и Е и растителни компоненти.

Грижа за кожичките

Кожичките, които обгръщат нокътната плочка имат защитна роля. Неправилно е към тях да се отнасяме като към нещо ненужно, което трябва да бъде на всяка цена отстранено. По-скоро говорим за грижа. Препоръчваме ви да нанасяте специално предназначено за целта олио, което подхранва и прави по-лесно оформянето на кожичките. Изрязването им често причинява инфекции, затова бъдете внимателни.

Масаж

Масажът на тялото, гърба или ходилата със сигурност е нещо, което всеки е опитвал. Време е да опитате и масаж на ноктите и ръцете… Докато си почивате пред телевизора вземете малко количество кокосово масло или зехтин и с нежни движения го втрийте в кожата на ръцете и по нокътните плочки, до пълното му попиване. Процедурата би била още по-ефективна, ако я прилагате всяка вечер и след завършването й си сложите меки памучни ръкавици за през нощта.


Красивите ръце носят самочувствие на своя притежател, но и говорят много за неговата същност. Погрижете се за маникюра си и по този начин изпратете положително послание на хората, с които общувате…

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах