С глътка от този еликсир ще почистите черния си дроб и ще се подмладите

Мастните киселини, които се съдържат в маслиновото масло, в комбинация с лимоновия сок и неговите антиоксидантни съединения, помагат за регулиране нивата на холестерола и триглицеридите и подобряват сърдечната функция.

 

Черният дроб играе жизненоважна роля в цялостното здраве на организма. Той е отговорен за филтриране на кръвта и пречистване на тялото от всички токсични вещества, които могат да навредят на здравето.

 

Поддържането на оптимално чернодробно здраве осигурява енергия на тялото, по-бистър ум, по-красива кожа.

 

Когато чернодробната функция е затруднена поради интоксикация, се наблюдава обща отпадналост, тялото е засегнато от редица заболявания, които могат да влошат качеството на живот във времето.

 

За щастие, има естествени продукти, които могат да подпомогнат естественото пречистване на черния дроб, докато успоредно с това осигуряват и други ползи за организма.

 

Ще ви споделим рецепта за детоксикираща напитка със зехтин с лимон, чиито свойства са в подкрепа на чернодробната функция и общото благосъстояние на организма.

 

Лечебни свойства на зехтина с лимон

 

Зехтинът съдържа здравословен вид мазнини (мононенаситени), които имат изключително благоприятен ефект върху организма. Когато те се комбинират с лимонов сок, се получава смес с почти чудодеен ефект и невероятни ползи за тялото.

 

Едно от най-полезните предимства на този детоксикиращ и подмладяващ еликсир е балансиране на черния дроб и оптимизиране на работата на жлъчния мехур.

 

Рецептата е подходяща и при нарушения в храносмилането. Тя намалява киселинността в организма и спомага да се предотвратят различни заболявания.

 

Основните мастни киселини, предоставени от маслиново масло и антиоксидантите на лимона действат положително върху сърдечно-съдовата система, като балансират нивата на холестерол и триглицериди. Благодарение на този ефект, напитката подобрява притока на кръв и оптимизира сърдечната функция. Така се намалява риска от развитие на сериозни патологии, като атеросклероза, инфаркт и инсулт.

 

Как да си приготвим подмладяващ и пречистващ еликсир от зехтин и лимон

 

Не се нуждаете от никакви други съставки. Простата комбинация от зехтин и лимонов сок представлява микс за по-здрав организъм и по-млад вид.

 

Съставки:

 

1 чаена лъжичка лимонов сок (5 мл)

 

1 супена лъжица зехтин от необработено маслиново масло (16 г)

 

Инструкции:

 

Смесете лимоновия сок с необработеното маслиново масло и приемайте този еликсир всеки ден преди хранене. Изчакайте най-малко 30 минути преди закуска.

 

Еликсирът може да се прилага няколко пъти в годината за период от един месец, като програма за сила, младост и здраве.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах