Ринопластика

Ринопластиката е една от най-често срещаните козметични операции.

Подлагат се хора, които имат проблеми с дихателната функция или просто не харесват формата и извивките на носа си и това вреди на самочувствието им.

Носът е най-видимата и централна структура на лицето, която е от голямо естетическо значение. За немалка част от хората, подложили се на ринопластика, формата на носа в някакъв момент е била причина за психологическа травма.

Ето какво трябва да имате предвид, преди да се подложите  на тази козметична интервенция:

На първо място, желателно е преди пристъпване към консултация с естетичен хирург, да дефинирате ясно целите си. Пациентите, които знаят какво точно искат да се промени, в много по-голяма степен намират крайния резултат за задоволителен. На консултацията преди интервенцията хирургът обикновено пояснява доколко е възможна търсената промяна и как ще се отрази на цялостната визия.

Носът на един човек, колкото и добре да изглежда, не би стоял добре на друго лице. Много хора, увлечени по своите идоли, си пожелават да имат тяхното лице, нос, скули, но това е не само неразумно, но и непостижимо. Всеки има своята индивидуалност и хармоничността на лицевата структура е базирана на пропорционалността и съчетанието от индивидуалните черти. Смисълът на ринопластиката е да коригира носните структури и да придаде хармонична форма на носа с останалата част на лицето.


Не бива да забравяме и функционалността на носа. Освен важна част от цялостния облик на лицето, носът има своето значение в процеса на дишане. Поради тази причина, освен за да се внесат подобрения от естетично естество, ринопластика се предприема и като мярка за подобряване на дихателната функция, ако тя е нарушена.

Ринопластиката е сравнително краткотрайна интервенция, а периода за възстановяване е в рамките на месец. Важно е да се знае, че процедурата се извършва под обща анестезия и обикновено се налага еднодневен престой в избраната клиника. Въпреки че интервенцията не е болезнена, възможно е да се появи оток . Той обикновено изчезва в рамките на месец. Тогава е възможно и да се видят категорично резултатите от хирургичната намеса.

Уверете се, че сте в ръцете на добър специалист. Колкото и често срещана да е, ринопластиката има своите специфики. Необходимо да се извършва от лекар с опит, което условие би гарантирало ефекта от процедурата. Препоръчително е избраният от вас специалист да притежава сертификат за членство в медицински общности, като например Европейската асоциация по пластична хирургия. Не се притеснявайте да изискате отговор на всички въпроси, които имате. За да получите отлични резултати, уверете се, че хирургът ви познава всички съвременни постижения в техниките за ринопластика.  

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах