Прекрасна коса, която буди завист

Всяка жена е посвоему красива, но безспорно едно от най-големите предимства на женската привлекателност е косата. Красиви, лъскави и здрави кичури, свободно разпилени по раменете или стегнати в красива опашка… Несъмнено косата придава женственост и сексапил.

Вижте нашите съвети как да се грижите за нея и я превърнете в своето оръжие за стил и красота.

 

Обичайте косата си

 

Колкото повече грижи полагате за косата си, толкова по-добре ще изглежда тя. В началото на слънчевия сезон се погрижете да я подхраните и заздравите, а тя ще ви се отблагодари щедро с неустоим блясък, който издава здраве и жизненост.

 

Съвет: Прекомерното излагане на слънце, вятър и влага променя структурата на косата и я прави вяла, без блясък, изтощена. За измиването изберете подходящ шампоан, обогатен с масла. Добре е измиващата формула да щади максимално скалпа. Веднъж седмично си приготвяйте маска със зехтин или кокосово масло.

 

Изберете лесни прически, които не стягат косата

 

Модерно при прическите и тази година е небрежното и естественото: леки къдрици, които се подават непокорно от непретенциозен кок, разпиляна коса с асиметричен бретон, конска опашка, подчертана с панделка или друг аксесоар.

 

Съвет: Прическата трябва да изглежда така, сякаш не сте отделили повече от минута – две за оформянето й. Това, разбира се, е само ефект - дори най-естествената визия изисква умела намеса. Какъвто и стил да изберете, избягвайте стилизантите и финалните лакове. С времето те увреждат косата.

 

Изберете подходяща защита от слънцето, вятъра и влагата

 

През топлите месеци слънчевите лъчи може да направят косата суха и чуплива. Не пропускайте да нанасяте защитни продукти със UV-фактор. Балсамите и маските с възстановяващо действие се превръщат в крайно необходима грижа.

 

Съвет: Ако планирате да прекарате ден на открито, в парка или край басейна, освен слънцезащитен продукт, нанесете по дължините на косата обичайната възстановяваща маска. В комбинация със слънчевата топлина ефектът й ще се умножи и в края на почивния ден освен с красив загар, ще разполагате с блестящи кичури. Доверете се на продукти с доказано име и качество.


Изберете стил в хармония с вашия тип коса

Веднъж оставили дебелите зимни шапки, може да помислите за промяна в прическата. Не следвайте сляпо модните тенденции. Създайте собствен стил, който се съчетава с вашия тип коса. Помолете фризьора си да ви подскаже лесни прически за ежедневието.

Съвет:Ако косата ви е дълга и права, приберете я в плитка, която започва от средата на дължината. Нека горната част е свободна, а няколкото кичура, които уж случайно се спускат около лицето, да издават небрежна елегантност.

Ако косата ви е къдрава или чуплива, чувствайте се поласкани, че природата ви е наградила с такова предимство. Вдигнете няколко кичура от двете страни с красиви шноли и оставете останалата част да се спуска свободно по раменете.

Ако пък сте избрали по-къса, етажирана прическа, вместо да изправяте косата и да се измъчвате да принудите всеки кичур да застане на своето място, намачкайте я докато е влажна и я изсушете с дифузера на сешоара. Преди да излезете вземете малко количество от балсама си за коса и намачкайте с усукващи движения дължините и краищата.

Ще се изненадате колко повече отива на косата ви естествената непринуденост.  

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах