ПРЕДИМСТВА ОТ ПОСТАВЯНЕТО НА ЦВЕТЯ У ДОМА И ОФИСА

Знаете ли, че ползата от това да отглеждаме цветя у дома или в офиса не се изчерпва само с естетическия им принос. Доказано е, че съжителството с цветя има много други предимства. Научете с  с нас…

 

Ако искате да живеете, творите, работите и общувате в по-позитивна среда, не се колебайте да допълните интериора на дома и офиса си с цъфтящи цветя. Те излъчват фини аромати и цветни вибрации, които благоприятстват психическото здраве, действат успокояващо, зареждат с позитивна енергия и жизненост.

Ето какви са другите предимства от това да имате цъфтящи растения край себе си:

 

Ще забравите за стреса и напрежението

Може да изглежда като утопия, но е истина. Цветята имат способността да елиминират нивата на стрес, които ни карат да се разболяваме, да се чувстваме напрегнати и неудовлетворени. Ако прекарате един или два часа в стая, пълна с цветя, ще се почувствате преродени. Поставете красиво саксийно цвете в близост до работното си място, за да черпите спокойствие и хармония. Украсете антрето на дома си с разцъфтели саксийни растения – те ще са вашето красиво и топло посрещане и ще ви напомнят колко прекрасно е у дома.

Те осигуряват удовлетворение

За всички сетива цветята са източник на вдъхновение, изящество и хармония. Ако работата ви е свързана с творческа изява, изпълнете работното си пространство с нацъфтели цветя – те ще ви дадат вдъхновението, от което се нуждаете. Също ще разбудят въображението ви и ще възвърнат баланса ви – ще ви помогнат да се чувствате добре като човек и като професионалист. Вашите ежедневни дейности ще бъдат напълно различни като усещане, ако споделите пространството си с колкото се може повече цветя.

 

Настройват ви творчески

С помощта на бутилка, кутия или картонен тубус можете да направите красив контейнер, за да поставите любимите си цветя. Така от една страна ще направите нещо добро за планетата, от друга ще спестите пари, а най-важното е, че ще сътворите нещо лично ваше – изящно и вдъхновяващо. Използвайте въображението си и всички подръчни материали у дома. Гледайте на проекта си като на начин да изразите себе си, а след това се радвайте на творението си.

 

Ще се насладите на естествени аромати

Без спрейове, ароматизирани свещи, овлажнители ... Вместо да впръсквате парфюми около себе си, позволете на сетивата ви да се порадват на истински ухания от природата. Освен радост от това да ги съзерцавате и да се грижите за тях, цветята ще ви дарят с удоволствието да вдишвате техните фини ухания.  Изберете такива, чиито цветове и аромат са трайни, като теменужки, жасмин, фрезии…

 

Създават приятелства

 

Да се грижите за цветя не е задължително скъпа инициатива. Можете да ги купите от някого, който вече ги отглежда. Обикновено тези хора могат да ви дадат и насоки как да се грижите за тях. Ще имате какво да посадите и приятел, с когото винаги можете да обмените идеи и опит. Цветните борси също са добър вариант, но бъдете внимателни какво избирате. Много от цветята, които се предлагат там, изискват специални грижи и условия. Ако няма кой да ви каже това, лесно може да сбъркате и да се разочаровате в по-късен етап.

Изберете  растения с бели, розови или жълти цветове, ако търсите успокоение, хармония и баланс. Не забравяйте, че интензивните цветове, като фуксия или червено, ще имат обратен ефект: те са много енергични и активиращи, така че са по-подходящи за офиса и терасата у дома.

 

Пречистват въздуха и ви помагат да дишате по-добре

Всички знаем, че растенията фотосинтезират. По време на този процес те абсорбират въглероден диоксид и го превръщат в кислород, подпомагайки дихателния процес при човека. Освен това те оптимизират влажността в помещенията, следователно количеството прах и частици намалява. Цветята са идеалният приятел за онези, които страдат от респираторни проблеми.

 

Насърчават доброто настроение и позитивизма

Освен че пречистват въздуха, цветята имат способността да създават по-спокойна атмосфера у дома или в офиса. По този начин те оказват благоприятен ефект върху състоянието на ума. Те насърчават позитивната комуникация, емпатията, работоспособността, добронамереността.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах