Правилно почистване на лицето

Кожата на лицето е нежна и деликатна. За да бъде здрава, гладка и стегната, е необходимо да се спазва много добра хигиена, както и да се използват подходящи продукти.  Ключови стъпки към съвършената и блестяща кожа са правилното измиване и почистване на лицето.

Почистването е първото и най-важно нещо, което трябва да съблюдаваме, когато поддържаме кожата си. Не забравяйте, че използването на сапун и груби ексфолиращи продукти премахва твърде голяма част от себума, влагата и естествената защита на кожата ви. В никакъв случай не използвайте такъв тип продукти върху лицето си.

Сигурно ви се е случвало след почистване на лицето и душ да имате чувство, че кожата не навсякъде е идеално чиста. Обикновено това е в зоната около очите. За премахването на грима от очите е добре да ползвате специален течен препарат и памучни тампони. Почистете най-напред клепачите, след това миглите и най-накрая – кожата под очите.

Методът на почистване на лицето е също от решаващо значение за добрия вид на кожата, тъй като при тази процедура се отстранява полепналия прах, остатъците от грим, нечистотиите и мъртвите клетки, както и излишното омазняване. Добре е най-напред да вържете косата си и с еластична лента да вдигнете назад бретона от челото. Измийте добре ръцете с топла вода и подходящ, мек сапун.

За нанасянето на специалния почистващ препарат за лице (според типа кожа) използвайте показалеца, средния и безименния пръст, като с масажни движения започнете от шията, покрай челюстите и стигнете до челото. Това движение на пръстите в посока отдолу нагоре ще се отрази благоприятно на лимфния поток, както и на добрата циркулация на кръвта и като резултат кожата ще изглежда здрава и млада. Следва изплакване с хладка вода и нежно попиване с мека памучна кърпа.

Важни правила, които е добре да спазвате и ще се радвате на перфектна кожа:

Задължително почиствайте кожата сутрин

Много дами правят следната грешка – сутрин пропускат измиването с подходящ продукт и директно нанасят дневен крем. Това не е никак правилно, защото през нощта се образуват мастни натрупвания върху кожата, дори и да сте почистили хубаво лицето преди лягане. Мастните натрупвания запушват порите и кожата страда. Затова сутрин след събуждане първата ви задача трябва да е хубаво почистване на кожата на лицето с вода и почистващ продукт, например мицеларна вода.

Почистване на кожата вечер

Премахването на замърсяванията през деня е важно за здравето на кожата. Лицето ще става все по-сияйно с всеки ден, ако го миете вечер преди лягане и почиствате с подходящ за вашата кожа измивен продукт.

Почиствайте грима с правилен продукт

Някои жени използват един и същ продукт за измиване на лицето и за премахване на грима. Това е грешка, която коства здравето и красивия вид на кожата ви. Измиването и почистването на грима задължително трябва да се правят с различни по състав продукти.  Всяка кожа се нуждае от специални грижи. Преди да изберете почистващ продукт, разберете какъв тип е вашата кожа и от какво има нужда.

Не търкайте кожата с хавлиена кърпа

Първо, никога не търкайте лицето с кърпата, а само попивайте. Второ, за предпочитане е изобщо да не използвате хавлия за лицето си, а еднократни хартиени кърпи за попиване.

Ексфолирайте кожата, но не прекалено често

Повечето хора не се нуждаят от ексфолиране повече от веднъж или два пъти седмично. Хубаво е да се отстраняват мъртвите клетки и натрупвания по кожата и то в дълбочина, но не трябва да се прекалява. Ежедневното ексфолиране или това през ден крие риск от възпаления, кожни проблеми, инфекции, сухота, зачервявания, дори повишен риск от акне.

Силата на розовата вода в почистването

Розовата вода като съставка за красота, е намерила място във всяко домакинство. Без значение какъв тип кожа имате, розовата вода може да бъде добавена към рутината за красота всеки ден. Розовата вода може да е прекрасно средство за почистване на кожата на лицето.

Почиствайте с естествени продукти и етерични масла

Маслото от бадеми е чудесен натурален продукт, който почиства кожата прекрасно. Освен това действа успокояващо, ако има раздразнения по нея и я хидратира в дълбочина. Бадемовото масло е богато на едни от най-важните витамини за кожата витамин Е. Сложете малко от него на памучен тампон и почистете лицето. След това може да изплакнете с чиста вода или да се измиете с подходящ измиващ гел за лице.

 

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах