Ползи на пчелното млечице

Пчелното млечице укрепва имунната система, балансира нивата на холестерола, подобрява жизнеността и психичното благосъстояние.

 

Пчелното млечице е супер храна с природен произход. То има множество терапевтични приложения. Подходящо е както за възрастни, така и за деца.

 

Това е 100% натурален продукт, който се произвежда от пчелите. То служи като храна за ларвите им, както и за възрастната кралица по време на целия й живот. Приемът на млечицето означава не само оцеляване, но и добър растеж, жизненост и  способност за размножаване.

 

Изучена е безценната способност на пчелното млечице да стимулира растежа. Пчелната ларва, която се храни три дни с пчелно млечице, живее между месец и месец и половина, докато кралиците, които приемат млечице през целия си живот, живеят до пет години. Този факт е потвърждение за концентрацията на незаменими хранителни вещества в продукта.

 

На външен вид млечицето представлява жълтеникаво, вискозно вещество. Има леко кисел вкус. Богато е на протеини и незаменими аминокиселини, минерали и витамини: А, С, D, Е и  витамини от В-групата (ВА, В2, В5, В6, В8 и фолиева киселина).

 

Консумацията на пчелно млечице се препоръчва за деца, възрастни хора, спортисти и всички, които се нуждаят от по-богато и пълноценно хранене. Пчелното млечице има стимулиращ ефект върху нервната система. То подобрява концентрацията и енергийните нива на тялото.

 

Наборът от хранителни вещества оказва подсилващо действие на организма за борба с външни агресори. Млечицето има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства, което го прави изключително полезно в сезона на грипните и простудни заболявания. 

 

Пчелното млечице е отлично средство за подобряване на психичното здраве.То подобрява настроението. Подходящо е в случаи на депресия, умора или слабост.

 

Препоръчва се във фазата на растеж, както в детска, така и в юношеска възраст. Приемът му в детска възраст има още едно ценно предимство – то подобрява апетита.

 

Едно от най-ценните предимства на пчелното млечице е, че спомага за намаляване на нивата на липиди в кръвта. Това се обяснява с факта, че то действа стимулиращо на кръвообращението.  Както добре знаем, когато нивата на лошия холестерол (LDL) се намалят и контролират, рискът от сърдечносъдови заболявания също намалява.

 

Приложението му се препоръчва при хронична умора и анемия. То подобрява клетъчната оксигенация и по този начин тялото е заредено с енергия и сила. Малко количество от този дар на природата е достатъчно, за да се радвате на добро здраве и жизненост.

 

Млечицето е отлично допълващо средство в лечението на хормонални нарушения при жените. При мъжете пчелното млечице, както и други пчелни продукти имат добър ефект при безплодие и импотентност, тъй като насърчават производството на тестостерон.

 

Какъвто и да е случая, поради който приемате пчелно млечице, без съмнение, то е отлично натурално лекарство и една от онези малки стъпки в стремежа към по-добър живот, за които тялото ви ще ви благодари.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах