Петте важни съвета на Стив Бидълф към бащите на момчета

Започнете отрано

Фигурата на бащата в израстването на детето е важна. Проявявайте интерес към детето още преди да се появи. Докато споделяте плановете ви, начина по който си представяте бъдещия си син, желанията ви, свързани с него, вие се настройвате и подготвяте за промяната в живота си. Участието в грижите за бебето още от първите месеци също настройва хормоните ви и променя житейските ви приоритети. Бащите, които са ангажирани в по-голяма степен в процеса на отглеждане на децата си, по-добре се синхронизират с тях. Не вярвайте на това, че мъжете са по-непохватни с бебетата: колкото повече време прекарвате с новороденото, токова по-полезно за взаимоотношенията ви ще е това.

Отделяйте време

Ако работите по петдесет часа или повече седмично, е невъзможно да изградите здрава връзка с детето си. Няма нищо по-хубаво и благотворно за самочувствието и развитието на малките момченца от това да разполагат с внимание и доказателства за обичта на бащите си. В това отношение корпоративният живот,  както и малкият бизнес, могат да бъдат врагове на семейството. Затова ако ви предложат повишение, свързано с повече работа и повече часове, прекарани в офиса, замислете се добре. Няма нищо лошо, ако просто споделите, че поставяте семейството си на първо място.

Демонстрирайте чувствата си

Убеждението, че гушкането, целувките, боричкането и гъделичкането са само за момичетата, е погрешно. Те не само са приятна част от взаимоотношенията със сина ви, но и могат да продължат чак до израстването му. Редувайте всички тях с моменти на тишина и спокойствие: разказвайте приказки, споделяйте моменти от деня си, слушайте музика. Казвайте на детето си, че го обичате, че е умно, красиво, добро. Много мъже живеят с вярването, че ако прегръщат и целуват синовете си, това ще ги направи женчовци. В действителност, според много проучвания е тъкмо обратното: голям процент от хомосексуалните и бисексуалните мъже признават,че липсата на бащина ласка е една от причините, която е направила любовта на мъжете важна за тях.

Отпуснете се

Радвайте се на децата си. Времето, прекарано с тях по задължение, със сигурност няма да е пълноценно. Избягвайте да ги подлагате на натиск и не прекалявайте с извънкласните занимания. Прекарвайте време в непринудени разговори, учете ги на всичко, което знаете, показвайте им света. Намерете си любими игри. Избягвайте дейности, свързани с прекалена конкуренция.

Бъдете сериозни

За да сте добри бащи, не е достатъчно само да сте забавни. Участвайте във вземането на решения, пишете заедно домашни с децата си, включвайте се в изпълнението на домашните задължения. Изградете свои начини за дисциплиниране, като заложите на спокойния, но категоричен тон. Настоявайте за уважение, но без физическа сила. Заедно с партньорката си изградете екип и вземайте решенията за отглеждането на детето ви като едно цяло.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах