Пет проблема, свързани с мъжката красота и съвети за тяхното решение

Мъжката красота трудно може да бъде дефинирана. Тя със сигурност е съчетание на различни качества. Представителките на по-нежния пол по различен начин определят въжа на мечтите си, но едно е сигурно – сред най-желаните качества, които изброяват, попада мъжката привлекателност.

Предвид това, че в общуването най-напред се забелязва лицето, уверете се, че познавате най-правилния начин да се грижите за него.

Кожата на мъжете е различна от тази на жените. Те е по-плътна, тъй като дермата съдържа повече колаген и порите са по-големи. Един от начините тя да запази по-дълго стегнатия си вид е правилното функциониране на мастните жлези. Те произвеждат себум, който освен че има защитна роля и запазва кожата добре овлажнена, поддържа тонуса и еластичността й във времето.

 

Проблем номер едно: мазна кожа и разширени пори

Когато по някаква причина мастните жлези произвеждат прекомерно количество себум, той  причинява разширени пори, черни точки и лъскавина. Ето защо, ефективното почистване е в основата на всеки план за грижа за лицето.

Решение: Забравете за сапуните. Те съдържат агресивни съставки, които биха могли да изсушат кожата и по този начин да стимулират допълнително производството на себум. Изберете почистващ гел с освежаващо и хидратиращо действие. Повечето измиващи продукти, предназначени за мъже, съдържат вещества, които осигуряват усещане за охлаждане, като мента, масло от чаено дърво или алое. Освен това те успокояват раздразненията след бръснене и контролират омазняването.

 

Проблем номер две: зачервявания и сухи участъци по лицето

Една от главните причини за възникване на всякакъв вид дерматози по лицето на мъжете е бръсненето. По време на бръснене се отнема част от повърхностния защитен слой на кожата и това нарушава бариерните й функции. Тя става по-чувствителна към слънчевите лъчи, студа, съставките на козметичните процедури. Най-често реагира със зачервяване, а с времето губи свежия си вид и тонус.

Решение: Милиони мъже по света се бръснат всеки ден. Козметичните компании буквално се надпреварват да намерят най-подходящата формула за продукти, които да направят този процес по-приятен. Днес на пазара се предлагат пяни и гелове, които осигуряват изключително добра защита по време на бръснене, а кремовете предназначени за след това, възстановяват еластичността и здравината на кожата. Ако кожата ви е предразположена към възпаление, подходящи са немаслените текстури с успокояващи комплекси.

 

Проблем номер три: поява на белези на стареене

Макар мъжете и жените да са много различни, природата и външните агресори са еднакво безпощадни към двата пола. С времето възрастта и липсата на грижи стават най-видими на местата, които най-активно изразяват емоциите ни – областта около устните и очите.

Решение: Не чакайте проблема да се задълбочи, за да предприемете мерки за елиминирането му. Всеки ден нанасяйте богат изглаждащ и възстановяващ продукт с колаген, ретинол или комплекс от витамини в околоочния контур и областта около устните. Необходимо е да знаете, че кремът за лице не е подходяща грижа за зоната около очите. Продуктите с това предназначение са разработени така, че да не дразнят очите и едновременно да дават всичко необходимо на кожата, за да запази тя своята еластичност и младежки вид.

 

Проблем номер четири: напукани устни

Устните са една от най-привлекателните части от човешкото лице, за която и двата пола признават, че определено е сред първите неща, които приковават вниманието по време на разговор. Затова грижата за тях е съществено важна и в никакъв случай това не важи само за жените.

Решение: Никой не казва, че трябва да го правите демонстративно и публично, но нанасянето на безцветен балсам за устни сутрин и вечер определено ще е от полза, за да акцентирате тази така привлекателна част от лицето си. Подходящи са балсамите с натурален мед, лайка, невен, растителни масла. А ако смятате, че продуктите тип червило са запазена марка на жените,  изберете овлажняващ балсам в бурканче. 

 

Проблем номер пет: когато кожата излъчва умора

Всички живеем в една и съща реалност. Нека си го кажем – въпреки всички съвети за това как да елиминираме стреса, присъствието му винаги е осезаемо. Освен на настроението, здравето и работоспособността, стресът се отразява и на външния вид. Недоспиването, дългите часове пред компютъра и напрегнатото ежедневие се разпознават веднага по вида на кожата.

Решение: Съществуват продукти за бързо обновяване на кожата на лицето. Най-често това са маски с експресно действие. Истинско постижение на козметичната индустрия са мигновените пилинг-маски. Предлагат се под формата на гел или крем и съдържат малки количества  гликолова или ретиноева киселина. Необходими са 15-30 минути и резултатът е налице: мъртвите клетки са отстранени, кожата е обновена и омекотена, фините линии и следи от умора са заличени.

Кажете здравей на новото лице в огледалото…

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах