Пет начина да предизвикаме усмивка на дете

Пет начина да предизвикаме усмивка на дете

усмивка

Децата са най-скъпото ни, защото носят у себе си началото, надеждата, обещанието за по-добро. Искреността, детската наивност и крехкост, смелостта,  с която гледат на света, са вдъхновяващи и всеки, който пази поне частица от детското светоусещане у себе си, е истински щастливец.

Ако има нещо на света, затрогващо, будещо умиление  у всеки, което да обезоръжава и да оживява с емоционална закачливост чертите и на най-сериозното лице, това е детската усмивка. Има ли начин да провокираме тези усмивки, а след тях още и още… за да се радваме винаги на живителната сила, която струи от детския смях…

С прости думички Децата не знаят значението на всички думи, но има такива, които дали заради честото повторение, или сантименталността, с която ги изричат най-близките им, винаги разцъфват върху лицата им в усмивка. Всеки знае такива вълшебни думи… не спирайте да ги изричате.

С усмивка Децата са нашето огледално отражение…мръщим ли се, и те се мръщят, размахваме ли пръст заплашително, правят го и те, усмихнем ли се, ще видим как стои усмивката ни, отразена в детското лице. Толкова е лесно.

Онова вечно приятелство За привързаността на децата към животните едва ли има някой, който да не знае. Може би се дължи на невинността, свободолюбието или сходния начин, по който принадлежат на живота децата и животните, не зная. Но има нещо сигурно – децата се чувстват щастливи в компанията на  куче, коте или друг космат любимец и няма да съжалявате за усилията, които ви коства да отглеждате едно толкова истинско приятелство.

усмивка 2

Нещо вълшебно За тези, които едва сега опознават света, е лесно да повярват, че нещо толкова обикновено, като красиво камъче, кутийка, украсена със сушени листа или издялкано човече от дърво, може да има магично действие. Само вижте колко смело и с усмивка на лице ще се изправи мъника ви срещу предизвикателствата на света, когато държи в ръцете си такъв съюзник.

С повод, или пък не Празненствата по случай рожден ден са така хубави, но са само веднъж годишно и свършват толкова бързо. Ако носят толкова радост на децата ни, защо да не ги организираме по-често, без повод, като изненада. Трябват само приятели, няколко свободни часа и торта – почти толкова сладка, колкото детските пръсти върху нея.

Скъпи деца, растете здрави и смели, радвайте се и покорявайте света, не се разделяйте никога с детското правдиво усещане за щастието и красота.

усмивка 3

 

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах