Най-ценният подарък за Коледа

С наближаването на Рождество Христово  всички започваме да се подготвяме за посрещането на този голям християнски празник. Планираме коледната декорация, покупките за празничната трапеза и разбира се, най-любимата част от празника – подаръците. Малчуганите с нетърпение пишат писмо до дядо Коледа за мечтаните подаръци и с голямо очакване тръпнат да видят какво ще им остави под елхата в празничната нощ.

Съвременният начин на живот дава почти неограничени възможности да направим хубав подарък – като  материалните вещи, технологичните джаджи и скъпите играчки са сред най-търсените и предпочитани подаръци. Но това, което всъщност оставя най-скъп спомен във всеки човек от Коледа е споделената емоция. Подаръкът под формата на уникално преживяване е незаменим дар, който оставя дълбока следа в спомените и сърцата.

Предлагаме ви няколко идеи за коледни подаръци, които няма да ви костват много финансови средства, но са безценни като емоция.

Направете ръчен и креативен подарък

Един от най-ценните подаръци, които може да подарите на близък, например бабите и дядовците, е като сътворите нещо заедно с децата. Измислете творчески подарък, който ще им остане за спомен и ще има висока сантиментална стойност, защото ще бъде създаден от вас, техните деца и внуци. За децата ви пък ще е незаменима емоция да работят в екип с вас, да прекарате заедно приятно време и да създадете красив подарък за любимите баба и дядо.

Добър вариант е да направите глинена ваза например, която децата да изрисуват с картини по тяхно желание, специално за баба и дядо. Алтернатива на глината е да вземете стъклено шише, което да облепите с цветна хартия или да оцветите и изрисувате с бои. Вложете цялото си сърце, напишете им пожелание в ръчно направена от вас картичка и покажете с личното си отношение колко държите на тях. И най-важното е, че този подарък ще произлезе изпод вашите ръце и тези на малчуганите, а за вашите родители това би бил най-скъпият дар, който може да им направите.

Подарете снимка

Когато не знаете какво да подарите, но искате да е нещо за спомен на любимия ви човек, най-идейна си остава снимката. Може да подберете няколко подходящи снимки и да ги оформите в колаж. За още по-силна сантиментална стойност може да направите сами рамката за снимката от подръчни материали, да я оцветите красиво и поднесете с много любов. Със сигурност ще оставите ярък спомен на този, на когото  я подарите.

Нарисувайте картина

Може да не е най-скъпият подарък на света, но със сигурност ще остане безценен спомен за вашите близки или приятели. Да нарисувате картина заедно с децата е чудесна идея да изненадате любим човек, когото искате да зарадвате именно с ръчно правен подарък.

Украсете елхата заедно

Наближава Коледа и идва времето, в което да украсим дома си за предстоящите празници. Част от тази вълшебна подготовка е украсата на елхата. Не забравяйте да купите една нова играчка, която да добавите към старата украса, както повелява традицията. Съберете децата и заедно украсете празничното дръвче, наслаждавайки се на момента да сте заедно. Няма по-скъп и безценен дар от споделеното време  с любимите ви хора.

Подарете изживяване, не вещ

Билети за театър, концерт, изложба или кино са прекрасен вариант да подарите емоция, споделено изживяване, което ще зарадва любимия ви човек или скъп приятел. Изборът да подарите незабравим спомен от досега с изкуството е много по-ценен от всяка материална вещ.  Освен това, възможността да споделите това изживяване заедно, отделяйки време за близките си, прави подаръкът още по-скъп за тях.

Вместо скъпи и ненужни вещи, подарете си семейна ваканция

Какъв по-хубав подарък от семейно пътуване с децата? Вместо да купувате скъпи подаръци, които само няколко дни след Коледа вече ще трупат прах на някоя етажерка, подарете си незабравима емоция и организирайте семейна почивка. Изберете приятна дестинация, където ще може да се забавлявате всички заедно и да прекарате невероятни празнични дни! Пътуването сплотява семейството още повече и е страхотна възможност да прекарате времето си с най-близките и обични хора.

Обичта е безценен дар!

Не забравяйте, че всеки един ваш съвет към децата, родителите, приятелите, е много по-съкровен и ценен жест на внимание, отколкото подарък, купен в магазин. Времето, което отделяте на близките си, подкрепата, която им давате, любовта и добрите думи, с които ги мотивирате всеки ден, са най-ценният дар, който може да им направите. И той е безплатен, не струва пари, излиза право от сърцето и душата и оставя най-мил спомен в хората, които обичате. А Коледа е точно това – ден,  който символизира любовта, хармонията, семейството и грижата за близките. Насладете се на празничните дни с чисто сърце и най-вече отделете време за любимите си хора. Това е подаръкът, който ще ги зарадва най-много!

 

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах