Натурални продукти за красива, бяла усмивка



Една красива, бяла усмивка може да направи всеки да изглежда по-привлекателен, здрав и млад. Не е случайно, че през последните години става все по-актуално избелването на зъбите. Предстои да ви дадем съвети как може да подсилите и поддържате белотата на усмивката си – у дома, без почти никакво вложение.



Сода бикарбонат

Натриевият бикарбонат е естествен продукт, който има различни доказани ползи, една от които е естествено премахване на плаката и подчертаване на белотата и блясъка на зъбите. Всъщност много от пастите за зъби съдържат сода, с което постигат поддържане на белотата и добро почистване.


Съвет: веднъж дневно може да си приготвяте вода за почистване на зъбите с няколко лъжички натурален лимонов сок и 1 чаена лъжичка сода. Удачен вариант е и веднъж-два пъти седмично да поставите малко количество сода бикарбонат върху пастата си за зъби, преди да извършите обичайното почистване.



Портокалов сок

Портокаловият сок съдържа калций и витамин С, които могат да са от полза за избелването на зъбите и поддържане на здравето им във времето.

 

Съвет: Отделете и стрийте вътрешната част от портокаловата кора и нанесете получената паста върху зъбите и венците. Това може да повтаряте 3-4 пъти седмично. Ще забележите положителен резултат още след първите 10-14 дни.

 

Ягоди 

Ягодите съдържат около 60 мг витамин С за всеки 100 грама. Те са изключително полезни за здравето на венците и за премахване на плаката и замърсяването по зъбите.

 

Съвет: Може да смесите 10 средно големи ягоди с 1 чаена лъжичка сода за хляб (5 г). Използвайте сместа вместо паста за зъби веднъж -два пъти седмично за блестящо бяла усмивка.



Хрупкави зеленчуци и плодове за блестящи зъби


Яжте хрупкави зеленчуци и плодове, за да почистите натрупаната зъбна плака и да подсилите блясъка на зъбния емайл.

 

Съвет: Ябълките, морковите и целината са чудесен избор. Тези продукти действат като естествена четка за зъби, която отстранява плаката и замърсяванията.
Освен това, тези храни съдържат киселини, които спомагат за премахването на петна, причинени от консумацията на оцветяващи храни и напитки.



Лимонов сок

Лимоновият сок има ненадмината избелваща сила, включително за зъбите. Подходящ е при натрупани петна, вследствие от пушене, прием на червено вино, кафе и други оцветяващи емайла напитки и храни. 

 

Съвет: Смесете сока от 1 лимон, малко количество паста за зъби, 1 ч.л. сол и 1. ч.л. сода за хляб. Изброените продукти се объркват и използват вместо паста за зъби веднъж, два пъти седмично. Добре е сместа да бъде оставена да действа върху зъбите за около 5 минути, след което зъбите да се изплакнат обилно с вода.


Бананов пилинг

Ако досега винаги сте изхвърляли обелката на банана, след като го изядете, отсега нататък няма да го правите. В нея се съдържат салицилова киселина, магнезий и калий, отлични за поддържане на красива, бяла усмивка.

 

Съвет: необходимо е да стриете вътрешната част от обелката на банана  и да приложите получената паста върху зъбите за около 15 минути, след което ги почистете и изплакнете с вода. За да постигнете максимален ефект от процедурата, е нужно да сте постоянни и да я повтаряте всеки ден, в продължение на десет дни или две седмици.


Красивата усмивка е олицетворение на добро здраве, лична грижа и отговорност към себе си. Не забравяйте, че усмивката е сред първите неща, които правят впечатление, затова не пропускайте да се грижите за нея всеки ден. Това ще ви даде увереност и самочувствие.

 

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах