Маски за разкрасяване на кожата на лицето преди бала

Остават броени седмици до абитуриентския бал. Часът за фризьор е записан, гостите са поканени, роклята и обувките са избрани… Какво липсва?

Погрижихте ли се за кожата си? За да сте наистина неотразими в празничния ден, не пропускайте да се погрижите за здравето и добрия вид на кожата на лицето. Гримьорите са на мнение, че основата е от съществено значение за това как би изглеждал крайния резултат от усилията им.

Предлагаме ви няколко ефективни и бързи маски с натурални продукти, които ще почистят лицето в дълбочина, ще премахнат мъртвите клетки и ще озарят тена. Изберете своя вариант за красива и  хидратирана кожа и заблестете с неотразима красота на своя специален ден. 


Ягоди и мед
Отделете няколко минути всяка седмица, за да се насладите на ефекта на тази отлична маска, която хидратира кожата и едновременно с това премахва следите от умора. Витаминозният състав на ягодите действа като енергиен бустер за кожата и тя мигновено оживява. Медът има детоксикиращо, почистващо и ексфолиращо действие. Резултатът от комбинацията е чиста, обновена и здрава кожа, с равномерен цвят и сияен блясък.



Какво ви е необходимо: 10 добре охладени ягоди, 2 супени лъжици мед
Подготовка и приложение: Измийте ягодите и ги стрийте заедно с меда до получаването на гъста паста. Нанесете върху лицето с кръгови движения. Оставете да престои 15 минути и отстранете със студена вода.

Кисело мляко и лимонов сок
Тази маска е подходяща при смесени и склонни към омазняване кожи. Тя има почистващо и изравняващо тена действие. Лимоновият сок стяга порите и постепенно заличава петната по лицето. Киселото мляко действа регенериращо, избелващо и омекотяващо. Комбинацията от двете съставки е идеална за почистване и озаряване на кожата.

Какво ви е необходимо: 1 супена лъжица кисело мляко , 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок
Подготовка и приложение: В малък неметален съд поставете киселото мляко. Добавете лимоновия сок и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Почистете добре лицето и го подсушете. С помощта на четка нанесете маската внимателно, като избягвате зоната около очите. Оставете да престои 20 минути и изплакнете. Маската се прилага вечер.

Сухо мляко и розово масло
Тази чудодейна комбинация дава на кожата изключително усещане за мекота, нежност и дълбока хидратация. Липсата на влага в горните слоеве на кожата е причина за поява на фини линии, загрубяване, сухи, грапави участъци. Маската е подходяща за чувствителна и суха кожа. Може да се прилага също в зоната на  шията, деколтето, ръцете.

Какво ви е необходимо: 5 супени лъжици мед, 3 супени лъжици мляко на прах, 2 капки натурално розово масло
Подготовка и приложение: В малък съд или козметична кутийка поставете меда и млякото на прах. Добавете етеричното масло и разбъркайте добре до образуването на гладка паста. Приложете маската на лицето, шията и ръцете и оставете да престои 20 минути. Изплакнете с топла вода и подсушете.



Мляко и масло
Тази маска има почистващ ефект. Тя премахва мъртвите клетки на кожата и следите от грим. Може да се прилага два пъти седмично. Препоръчваме ви да я нанасяте вечер и през нощта.

Какво ви е необходимо: 1 чаша мляко със стайна температура, 3 с.л. зехтин или разтопено масло
Подготовка и приложение: Смесете маслото и млякото и с помощта на памучен тампон приложете няколко пъти върху кожата. Тя ще попие всичко, което й е необходимо, а останалото изплакнете с хладка вода.

Яйчен белтък и лимонов сок

Тази маска е подходяща тогава, когато по лицето се забелязват следи от умора и недоспиване. Хранителните вещества на яйцето проникват в дълбочина, съживяват кожата и я даряват с виталност.

Какво ви е необходимо: 1 яйчен белтък, 1 супена лъжица лимонов сок, 1 капсула витамин Е или супена лъжица витамин Е
Подготовка и приложение: Отделете белтъка на яйцето и го поставете в съд. Добавете сока от прясно изцедения лимон и витамин Е. Ако използвате капсула, е необходимо предварително да я разтворите. Смесете всичко добре и приложете върху лицето и шията с леки кръгови движения. Оставете да действа 15 минути или докато изсъхне напълно. Изплакнете обилно с топла вода.

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах