Мака - суперхрана от Андите

Растението Мака расте във височините на Андите. Коренът от него е изключително подходяща добавка за жените, тъй като действа като хормонален регулатор, подобрява цялостното здраве и повишава либидото.

 

Свойствата на мака се познават и използват от хилядолетия. Коренът на растението е естествено средство за увеличаване на физическата енергия. Също така той подобрява състоянието при различни ендокринни проблеми и поради тази причина се препоръчва за жени, които страдат от хормонални заболявания, както и за спортисти и хора, чиято работа е свързана с физическо натоварване.

 

Мака е източник на фибри, протеини, незаменими аминокиселини, а също и витамини от В-групата (В1, В2, В6). Коренът на растението съдържа също минерали, като калций, желязо и фосфор, които са от съществено значение за здравето на организма. Благодарение на тези компоненти и ефектите, които има върху тялото, коренът от мака се нарежда до най-ценните суперхрани – източници на здраве и дълголетие.

 

Ето кои са основните предимства на мака:

 

Коренът от растението зарежда клетките и тялото с енергия и дава усещане за жизненост и младост;

 

Това е подходяща добавка при хронична умора и често боледуване, тъй като активира вътрешните сили на организма;

 

Редовният прием на корен от мака води до увеличаване на либидото при жените и мъжете;

 

Използва се като хормонален регулатор при проблеми с хипофизната жлеза и хипоталамуса;

 

Коренът от мака намира приложение при мъжко и женско безплодие;

 

Облекчава симптомите при пременструален синдром и оплакванията, свързани с менструацията (болка, спазми, обилно кървене, отпадналост и др.)

 

Мака активира клетъчната енергия и се счита за естествен подмладяващ агент, като резултатите са видими преди всичко в областта кожата на лицето;

 

Насърчава фазата на растеж на косата;

 

Укрепва растежа на костите и заздравява костните структури;

 

Противодейства на симптомите на хронична умора и фибромиалгия, тъй като е  естествен стимулант на адреналина;

 

Облекчава мускулни и ревматоидни болки;

 

Подобрява мозъчната циркулация,  паметта и концентрацията;

 

Препоръчва се първоначално мака да се приема в минимална доза, която след това постепенно да се увеличи. Винаги приемайте мака сутрин. В началния етап, когато тялото все още свиква с добавката, е препоръчително тя да се приема с храна. Мака има специфичен вкус, който в никакъв случай не е неприятен. Може да смесвате добавката с малко плодов сок или кисело мляко, докато привикнете с вкуса й.

 

Много от ползите на мака могат да бъдат забелязани почти веднага. Ако целта е да се регулират ендокринни проблеми, нужно е добавката да се приема поне три месеца. Желателно е приемът да се обсъди със специалист.

 

Всъщност това важи за всички хранителни добавки. Информирайте вашия лекар за всичко, което предприемате по отношение на грижата за вашето здраве. Той ще ви даде ценни съвети и наставления, свързани с индивидуалното ви състояние.

 

Приемът на мака трябва да става с повишено внимание при хора с хипертония и заболявания на имунната система.

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах