Лесни стъпки за събуждане на красотата

Красотата е синоним на хармония между излъчването и вътрешното благоразположение. Така че, преди да изберете подмладяващ крем или да заделите цяло състояние за разкрасяващи процедури, погрижете се за духа си и си осигурете всичко онова, което ви кара да се чувствате щастливи. Вземете празен лист хартия и подредете в списък нещата, които ви носят трепет и усещането, че живота тупти - не някъде там - навън, а във вените ви. Едва след като признаете водещата роля на всичко написано, ви предлагаме да научите какво още би могло да е от полза, за да излъчвате точно толкова красота, колкото носите у себе си.


Време е за сън…

Терапия „спящата красавица” е безплатна, безболезнена и високо ефективна. Единственият й недостатък е, че изисква време и малка доза егоизъм. В крайна сметка си заслужава, защото със сигурност знаете, че дори гримьорите на Ирина Шейк да ви чакат в банята всяка сутрин, ще е почти невъзможно да постигнат чудеса, ако не сте спали добре.


Вода, моля!

Пийте поне 2 литра вода ежедневно. Това ще запази кожата еластична и добре хидратирана, както и ще поддържа тялото ви в кондиция. Може да редувате трапезната и чешмяна вода с минерална. Минералните води с високо съдържание на магнезий и бикарбонати имат положителен ефект върху тена на кожата, тъй като насърчават чернодробния дренаж.

 

Разкрийте истинската красота на кожата си

Не забравяйте да ексфолирате кожата на лицето си веднъж или два пъти седмично. Използвайте мек скраб с естествени ексфолиращи частици. Така ще премахнете мъртвия слой клетки и ще дадете възможност на кожата да се обнови и да разкрие истинската си красота.  Нанесете хидратираща маска или крем с овлажняващо действие веднага след ексфолиране. По този начин кожата ще усвои по-пълно активните им съставки и ще засияе.
 

Кажете не на захарите


Сладките закуски застрашават сериозно обиколката на талията, но и допринасят за появата на несъвършенства по кожата и преждевременното й стареене. За съжаление, всички шоколадови  удоволствия имат висок гликемичен индекс и водят до повишаване на нивата на кортизол в кръвта. Подхранете красотата отвътре. За съвършена кожа, коса и сияен тен, включете в менюто си полезни мазнини, омега-3, антиоксиданти и натурален витамин С (цитрусови плодове и зеленчуци).
 

Озарете лицето

Гримирането е цяло изкуство. За ежедневието са достатъчни няколко трика, с които да се   подсилят блясъка и естествената красота на лицето. Най-добрата техника е поставянето на фина полупрозрачна пудра на местата, в които светлосенките създават усещането, че кожата е с по-тъмен цвят: във вътрешния ъгъл на клепача и под очите, в центъра челото, в долния край на брадичката и скулите. Достатъчно е едно докосване с четката за руж, а за финал - подчертаващ молив за очи и нежен гланц за устни. 

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах