Лесен грим в няколко стъпки

Според гримьорското изкуство съвършен е онзи грим, който подчертава най-силните страни от красотата и едновременно постига естествена визия. С други думи, цветовете, които използвате от палитрата със сенки и руж, трябва да са такива, че поставени на очите, скулите или устните да създават усещането, че са точно на мястото си.

Вижте нашето предложение за дневен грим, който перфектно би се съчетал както с тъмни, така и с по-светли очи и коси.

 

Откъде да започнете

Поставянето на грим е истинско изкуство. Важно е да разполагате със следното: красива и равномерна основа,  подходящи цветове, които се съчетават добре, ясна визия какво искате да постигнете и малка доза артистично вдъхновение.

Световноизвестни гримьори много често напомнят колко важна е основата за безупречния грим. Преди да започнете почистете добре лицето и нанесете хидратиращ крем. По отношение на фон дьо тена правилото гласи следното: цветът е вашият, ако изглежда сякаш създаден точно за вас, а огледалото не отрича, че кожата ви е самото съвършенство.

Какви цветове да изберете

За дневен грим подходящи са всички перлени и матови нюанси, които акцентират очите, скулите и устните, но са с не повече от два цвята по-интензивни. Добра идея е да подчертаете очите с цвят, подобен на естествения. Това придава дълбочина. Завършете с малко количество молив и не пропускайте да го разнесете с четка. Според специалистите в областта най-голямата грешка, която се допуска по отношение на грима, са резките контури. Цветовете трябва да се преливат плавно, да поставят акцент, но да стоят премерено и елегантно.

За финал

Ружът може да оживи всяко лице, ако е поставен правилно и с мярка. Когато избирате цвят, заложете на този, който ви се струва най-незабележим и естествен. Вземете малко количество с четка и нанесете с галещи движения по долната страна на скулите. Накрая  със същата четка поставете малко от пудрата си за лице в линията над скулите, брадичката, носа и долната дъга, която очертават очите. Ефектът се създава не толкова от цветовете, а с подсилването на естествените светлосенки на лицето.

Изберете червило в розово, прасковена перла или матово коралово.

Впечатлете с фина изящност и убедителна небрежна елегантност…

Оставете коментар

Експресна поръчка се изпълнява в рамките на 3 часа, в работни дни от 9.00 до 17.00 часа. Важи само за град София.

Разбрах